Vincents Husbil & Husvagn - Begagnade Husbilar & Husvagnar

AC & avfuktning

Allt som är bra att veta för en AC i husbilen, vi underlättar för dig att göra rätt val

Klicka på länkarna för fler guider om husbilar och husvagnar.

Bli expert på din husbil

Bli expert på din husvagn

Sveriges Campingar

På semestern vill man ha värme, men tyvärr blir det lätt för mycket av den varan när hela familjen bor i en och samma husvagn. Med en AC får ni det svalt och skönt. Svalkan ger bättre sömn och på så vis blir det lättare att njuta av semestern tillsammans, orka mer på dagarna och hålla humöret uppe.

I de flesta fall avfuktar anläggningen dessutom luften, och ser på så vis till att ni får ett bra inomhusklimat. Fuktig luft upplevs ofta som obehaglig. Det kan till och med vara så att man upplever det för varmt, när det egentligen är fukten som är problemet. Så se till att AC:n också har den funktionen för att ge er ett så behagligt inomhusklimat som möjligt.

Takmonterad AC.

Takmonterad AC.

Dometic och Truma är marknadsledande inom detta område men självklart finns de andra anläggningar som fungerar.

Det finns två alternativ som är vanligast när de kommer till placering av AC:n. En anläggning som monteras på taket, som syns både från ut- och insidan. Och en som monteras under t.ex. soffan som är dold. AC:n tar in luft utifrån för att kyla ner AC:n själv, samt för att släppa ut kondens. Den golvmonterade AC:n tar in luft från ett filter som sitter monterat under bilen.

Golvmoterad Truma Saphir AC.

Golvmoterad Truma Saphir AC.

AC:n manövreras oftast med fjärrstyrning, men på takmonterade AC anläggningar finns det även en panel på AC:n som man kan styra styrka och temperatur på. Vissa har även en Sleep-funktion som tystar ner AC:n så att du slipper höga ljud under nattetid.

AC-anläggningar finns i alla prisklasser, beroende på hur stort behov ni är av den. Reser ni mycket i varma länder kan det vara värt att kosta på sig en dyrare AC, med tanke på att avfuktningsfunktionen även förhindrar mögel då luftfuktigheten oftast är högre längre söder ut.

Denna information är skapad för att underlätta för er som husbilsägare. Vincents Husbil & Husvagn, din professionella partner!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!Jag kan med en bra erfarenhet rekommendera Vincents. Vi lämnade in vår husvagn på försäljningsuppdrag Fredag v42....

Publicerat av Anders Åkerman Waern den 6 november 2017