Vincents Husbil & Husvagn - Begagnade Husbilar & Husvagnar

Cykelställ

Allt ni behöver för att få med er cykeln på semestern.

Klicka på länkarna för fler guider om husbilar och husvagnar.

Bli expert på din husbil

Bli expert på din husvagn

Sveriges Campingar

Ska ni ut på större campingplatser eller utomlands, så kan det vara långt att gå för att komma till stranden eller restaurangen man vill testa. Ni kanske vill utforska staden eller se på något monument ni åkte förbi på vägen till campingen. Cyklar är en bra lösning till detta problem och man får även lite motion. Cykelställ finns i flera olika storlekar och monteringssätt som är väsentligt för att få med er cyklarna på semestern.

Cykelställ för väggmontage.

Cykelställ för väggmontage.

Cykelställ för väggmontage är det vanligaste cykelstället. Cyklarna placeras på en högre ställning och blockerar inte lyktor eller nummerplåtshållare. Cyklarna är lite svårare att få upp, men det finns även väggmonterade cykelställ med hiss för att lätt kunna få på cyklarna.

Cykelställ för dragkrok är inte lika vanligt som väggmonterad, för att den, som sagt, kräver en dragkrok. Detta, precis som med chassimonterade cykelställ kommer med lyktor och nummerplåtshållare, men är mycket smidigare då det går att av monteras. Dragkroken kan då utnyttjat till annat ifall cyklarna inte hänger med. Plus att de kan användas till bilen (glöm inte byta nummerplåt bara ;).

Cykelställ för chassi.

Cykelställ för chassi.

Cykelställ för chassi monteras på ramen undertill bakdelen av bilen. På detta är de monterat extra baklyktor och nummerplåtshållare eftersom att cyklarna som är placerade så att de annars täcker viktiga bakdelar. Detta cykelställ är i praktiken lättare att få upp cyklarna på med tanke på den låga monteringen, och styrkan i stället ger möjligheten att montera scooterställ istället men gör de omöjligt att montera eller använda dragkrok.

Ett betydligt simplare val än de 3 övre varianterna är garage cykelställ. De monteras fast i garaget, men kan fällas upp när det inte används för mer utrymme i garaget. Dock tar detta upp plats i garaget och utrymmet blir inte lika stort. Detta kräver också en större garagelucka för att överhuvudtaget få in cykeln.

Till husvagnen finns dragbalksmonterat cykelställ, Det är simpelt att ta av men kan i vissa fall blockera öppningen av husvagnsluckan fram (finns dock nedfällbara versioner). Detta är de billigaste valet av alla överstående.

Denna information är skapad för att underlätta för er som husbilsägare. Vincents Husbil & Husvagn, din professionella partner!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!Jag kan med en bra erfarenhet rekommendera Vincents. Vi lämnade in vår husvagn på försäljningsuppdrag Fredag v42....

Publicerat av Anders Åkerman Waern den 6 november 2017