Vincents Husbil & Husvagn - Begagnade Husbilar & Husvagnar

Dubbelgolv

Används husbilen vintertid tycker många att dubbelgolv är ett måste.

Klicka på länkarna för fler guider om husbilar och husvagnar.

Bli expert på din husbil

Bli expert på din husvagn

Sveriges Campingar

För att öka komforten i en husbil kan den byggas med ett dubbelt golv. Dubbelgolv ger visserligen ett högre fordon för att behålla ståhöjden men ger en jämnare värme, ett varmare golv och även mer förvaringsmöjligheter. Inte sällan placeras teknisk utrustning i en del av utrymmet som skapas. Det är också lättare för fabrikanten att skapa ett plant, jämnt golv i bodelen.

Dubbelgolv på en Eura Mobil.

Dubbelgolv på en Eura Mobil.

Exempelvis kan färsk- och gråvattentanken med tillhörande rörsystem placeras i utrymmet mellan golven vilka då är lättare att värma upp för att undvika att vattnet fryser vintertid. Uppvärmningen av vattentankarna sker i allmänhet genom att man låter värmesystemet blåsa varmluft runt tankarna. Eftersom utrymmet värms upp blir golvet inne i bodelen påtagligt varmare.

En del menar att ljudnivån i bilen blir lägre eftersom vägljud ”fastnar” i utrymmet, men det beror även på vilka material som fabrikanten använt. Används förvaringsutrymmet till mjuka saker som också dämpar ljud ligger det en hel del i det argumentet.

Dubbelgolv på en Concorde.

Dubbelgolv på en Concorde.

Vikten ökar något med dubbelgolv. Detta anses inte som ett problem eftersom den viktökningen är i botten på fordonet och inte höjer tyngdpunkten. Vill man transportera tyngre saker som inte är så skrymmande har man ofta möjlighet till en bättre viktfördelning längsvis vilket i sin tur förbättrar vägegenskaperna.

Utrymmet mellan golven nås via luckor som kan lyftas eller vikas upp.

Denna information är skapad för att underlätta för dig att välja rätt husbil hos Vincents Husbil & Husvagn, din professionella partner!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!Jag kan med en bra erfarenhet rekommendera Vincents. Vi lämnade in vår husvagn på försäljningsuppdrag Fredag v42....

Publicerat av Anders Åkerman Waern den 6 november 2017