Vincents Husbil & Husvagn - Begagnade Husbilar & Husvagnar

Garage

En av de viktigaste delarna när ni bestämmer er för vilken husbil ni vill ha är garageutrymmet

Klicka på länkarna för fler guider om husbilar och husvagnar.

Bli expert på din husbil

Bli expert på din husvagn

Sveriges Campingar

Längst bak i de flesta husbilar finns ett förvaringsutrymme som brukar kallas garage. Utrymmet är påtagligt mindre i s.k. plåtisar, husbilar som i princip är ett inrett transportfordon.

Garaget är tänkt för förvaring av cyklar, förtält, campingmöbler och annat som är skrymmande och inte alltid kliniskt rent.

I plåtisar kallas det inte garage och där är förvaringsutrymmet inte särskilt stort men nog för mindre campingmöbler, elkabel och andra liknande saker. Detta nås genom att bakdörren öppnas.

Garage

Garagets storlek kan skilja sig rejält åt mellan olika husbilar och det är viktigt att du tänker på hur dörrarna till det är utformade. Det är mycket praktiskt om du kan nå garaget från husbilens båda sidor.

Ett högt garage må vara praktiskt men krockar med önskemål om lågt placerade bäddar inne i husbilen. Det blir en avvägning, platsen i garaget mot hur höga sängarna placeras i husbilen. Som i alla kompromisser är det bara användaren som kan avgöra vilket som är viktigast. Jämför också ett lägre garage med de förvaringsutrymmen som kan finnas under sängarna inne i bilen.

Det finns utdragbara inredningar att komplettera med och de fungerar som en typ av låda eller kanske bättre beskrivet som ett utdragbart skafferi som dras ut åt sidan. En sådan inredning är mycket praktisk och gör att du kan utnyttja utrymmet effektivt.

Garage

Har du cyklar med dig finns två alternativ, ettdera i garaget eller på en ställning bak på husbilen. Är cyklarna inte hopfällbara måste höjden räcka till för att dessa ska kunna stå upp. För vissa kan ett lägre eller mindre garage och en cykelställning bak vara ett nog så gott alternativ.

Om garaget är stort och rymmer allt du önskar måste du ändå tänka på lastvikten (Läs artikel för lastvikt här). Garaget är dessutom placerat bakom bakaxeln och tung last där påverkar bilens tyngdpunkt. Om bilen har dubbelgolv (Läs artikel för dubbelgolv här) kan det vara klokt att placera vissa tyngre saker i de förvaringsutrymmen som finns längre fram under det synliga golvet i bodelen.

Har husbilen centrallås är det en fördel om även garagets dörrar låses med det. Det är vanligt att ägarna glömmer att låsa dörrarna.

Denna information är skapad för att underlätta för dig att välja rätt husbil hos Vincents Husbil & Husvagn, din professionella partner!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!Jag kan med en bra erfarenhet rekommendera Vincents. Vi lämnade in vår husvagn på försäljningsuppdrag Fredag v42....

Publicerat av Anders Åkerman Waern den 6 november 2017