Vincents Husbil & Husvagn - Begagnade Husbilar & Husvagnar

Husbilslarm & säkerhetstips

Skaffa husbilslarm för att säkra er husbil på bästa sätt!

Klicka på länkarna för fler guider om husbilar och husvagnar.

Bli expert på din husbil

Bli expert på din husvagn

Sveriges Campingar

Er husbil är en stor investering och det är en bra ide att skydda den. Tråkigt nog är husbilar ett populärt mål för brottslingar, inte bara för att de är värda mycket i sig själva, men också för att de oftast har dyra ägodelar i sig. Så vart ni än har er husbil, var noga med att skydda den.

Först och främst betalar det av sig att se till att låsa dörrar, luckor och fönster när ni lämnar er husbil. Försök häller att inte lämna ert fordon obemannat allt för länge.

Husbilslarm & säkerhetstips

När ni har försäkring på husbilen kan försäkringsbolaget ni tecknar husbilen till kräva larmsystem på bilen för att göra några utbetalningar om er husbil råkar ut för något. Det finns många typer av larm och säkerhetsval ni kan göra för att känna er säkrare när ni ämnar husbilen obevakad.

För att förhindra att husbilen i sig blir stulen, finns det rattlås och hjullås för att inte bara göra det omöjligt för bilen att blir beslagtagen, utan minskar chansen att det överhuvudtaget görs ett försök. All information om utrustning som kommer med i vid köp av husbil via Vincents Fritidscenter hittar du i vår Varuderklaration.

Men om tjuven inte är efter bilen? Utan de dyra ägodelarna i den? Då är ett husbilslarm den enda vägen. Vissa larm kan styras från mobilen, och ni kan ringa till larmet för att sätta på och stänga av de. Det kommer även då skicka ett sms till valda mobiler som talar om att larmet har blivit utlöst.
Larmet kan inte bara kopplas till bildelen, och bodelsdörren. De flesta kopplas även med magnetutlösare till luckor på husbilen. Klistermärkena är också viktiga, då de förhindrar att tjuven ens försöker ta sig in i första taget, om det står att det finns ett husbilslarm i framrutan.

Husbilslarm & säkerhetstips

Vi rekommenderar att välja så hög kvalité som man har råd med till sitt husbilslarm. Det är trots allt det som kommer hålla era andra värdesaker så säkra som möjligt. Ta kontakt med ert försäkringsbolag om de har krav på vilket larm ni ska använda, vissa försäkringsbolag kan vara stränga med det och då är det viktigt att ert larm är godkänt.

Denna information är skapad för att underlätta för dig som husbilsägare. Vincents Husbil & Husvagn, din professionella partner!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!Jag kan med en bra erfarenhet rekommendera Vincents. Vi lämnade in vår husvagn på försäljningsuppdrag Fredag v42....

Publicerat av Anders Åkerman Waern den 6 november 2017