Vincents Husbil & Husvagn - Begagnade Husbilar & Husvagnar

Lastvikt på husbilar

Lastvikt är viktigt att tänka på

Klicka på länkarna för fler guider om husbilar och husvagnar.

Bli expert på din husbil

Bli expert på din husvagn

Sveriges Campingar

Lastvikt är ett ämne många undviker att diskutera av förståeliga skäl, vissa husbilar har nämligen en mycket snålt tilltagen sådan. Vid köp av husbil på Vincents Fritidscenter presenteras fordonsinformation i vår Varudeklaration.

Först måste vi veta totalvikten som ofta är 3,5 ton. Orsaken till denna viktgräns styrs av regelverken, ett B-körkort ger numer en innehavare rätt att framföra fordon upp till den totalvikten. Är totalvikten högre krävs minst C1 men, om körkortet är utfärdat före 1996-07-01 och inte har blivit återkallat efter det, gäller det gamla B-körkortet. Kör du med bilen utomlands, kan det förekomma att vissa trafikregler om totalvikten är annorlunda än i Sverige. Därför är det viktigt att du har med dig ett bevis på vad som gäller i Sverige när du reser över gränserna.

På registreringsbeviset står även fordonets vikt angiven. Mellanskillnaden mellan totalvikten och fordonets vikt är den last som får tas med, men det finns mer att tänka på.

I den mellanskillnaden ska allt som finns i husbilen, föraren undantagen, räknas in. Vi pratar om färskvatten, passagerare, kläder, livsmedel, campingutrustning, monterad markis, antenn, ac och allt annat.

När du väljer husbil är det viktigt att du inte räknar för snålt. Är ni oftast fyra personer i bilen kan i vissa extrema fall redan där lastvikten vara förbrukad.

Vet du med dig att du inte har så mycket last med dig ska du inte låta en lägre lastvikt avskräcka dig, men du måste vara medveten om hur mycket du får lasta.

Eftersom husbilar sällsynt är identiska kan du inte lita blint på uppgifterna från bilregistret, det förekommer avvikelser.

Det kan finnas skäl att avstå någon detaljlösning i inredningen för att välja en husbil med högre lastförmåga.

Denna information är skapad för att underlätta för dig som husbilsägare. Vincents Husbil & Husvagn, din professionella partner!

Vincents husbilsförsäljning

Vincents husbilsförsäljning

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!Jag kan med en bra erfarenhet rekommendera Vincents. Vi lämnade in vår husvagn på försäljningsuppdrag Fredag v42....

Publicerat av Anders Åkerman Waern den 6 november 2017