Fem viktiga råd när du ska sälja din husbil eller husvagn

Bra att veta

Här har vi samlat de 5 viktigaste punkterna att tänka på när du ska sälja din begagnade husbil eller husvagn. Dessa punkter kan vara helt avgörande för dig för att du ska få en lyckad, trygg och enkel affär.

1. Sälja privat eller sälja via förmedlare?

Till att börja med behöver du bestämma dig om du vill sälja privat eller ta hjälp av en förmedlare.
Att sälja privat är inte helt enkelt och innebär flera risker. Sanningen är att många köpare av fritidsfordon idag helst inte vill köpa av en privatperson då det inte erbjuds någon garanti, fukttest eller varudeklaration. Köparen står inför en stor investering och vill känna sig trygg med sin affär. Vincents kvalitetssäkrar alla fordon genom att varudeklarera omsorgsfullt. Dessutom erbjuds köparen finansiering, möjligheten att göra ett inbyte och garantier.

De flesta försäljningar av lägenheter och villor överlåts till mäklare. Vincents anser att det är av samma vikt att anlita en mäklare för ditt fritidsfordon då det finns stora fördelar med att istället ta hjälp av en expert som ser till att du får rätt betalt och att du undviker eventuella bedrägerier. Vincents jobbar som en mäklare för dig, tillsammans med dig och du slipper göra jobbet med försäljningen.

Hos Vincents får ditt fordon bästa möjliga exponering vid E6:an och riksväg 41 och du får hjälp med annonsering med professionella bilder och film tillsammans med en säljande text. Annonsen läggs ut på Blocket, Campagon, vår Facebooksida samt vår välbesökta hemsida. Vi ombesörjer all pappershantering och kontakt med spekulanter. Inför leveransen tvättas fordonet in- och utvändigt och köparen får ta del av varudeklarationen samt får en leveransgenomgång av fordonet på film.

Så här går förmedling till hos oss – läs mer!

2. Hur många år har företaget agerat som förmedlare och vad säger recensionerna?

När du väl bestämt dig för att använda en förmedlare är det viktigt att ta reda på hur länge företaget faktiskt agerat som förmedlare och vilken branschkunskap de har. Du vill ju välja ett väletablerat professionellt företag och med bra frågeställningar undviker du dåliga beslut. Har ett företag gedigen erfarenhet, beprövade rutiner och intresse för produkterna så får du den professionella hjälp som du som kund faktiskt behöver
för att affären ska bli så enkel och trygg som möjligt för dig.
 
Vincents Husbil & Husvagn har över 20 års erfarenhet av förmedling av fritidsfordon och värderare med flera års erfarenhet av marknaden. Du kan därför tryggt lita på att det blir ett korrekt försäljningspris utifrån marknaden idag om du väljer förmedling via Vincents.  Vincents engagerade säljare jobbar proaktivt med bland annat intresselistor och  använder Sveriges ledande affärsstöd för att säkra värdering och kundkontakt.
 
Läs gärna igenom kundrecensioner för företaget som du funderar att ta hjälp av. Det ger en bra vägledning om företaget är seriöst eller inte. Hur många kunder har recenserat? Är andra kunder nöjda med företaget? Ger företaget återkoppling direkt? Ett förtroende från kunder är ingenting som går att köpa utan är något som man förtjänar och som tar lång tid att bygga upp. Vi är stolta över de recensioner vi har fått från våra kunder via Google, Trustpilot, Facebook, Eniro och Aajoda.
 
Jämför oss gärna med andra företag och använd ditt sunda förnuft tillsammans med listan för att få en trygg försäljning av ditt fordon. Använd vårt jämförelseformulär som du kan ladda ner som PDF och skriva ut.

3. Fokuserar företaget endast på förmedling?

Om du lämnar in ditt begagnade fritidsfordon till en traditionell husbilshandlare så kommer dessa medvetet eller omedvetet tyvärr inte att fokusera på att få ditt begagnade fordon sålt. Deras främsta intresse är att sälja sina egna fritidsfordon eller nya fordon i första hand. Försäljningen av ditt begagnade fordon riskerar att ta lång tid och kommer inte prioriteras framför deras egentliga verksamhet med nyförsäljning. Förmedlingsprocessen är inte fullständigt genomarbetad.

Vincents Husbil & Husvagn fokuserar till 100% på förmedling av fritidsfordon. Under 2020 såldes över 600 fordon. Just nu säljs fordonen i snitt redan inom en vecka och vi har dessutom korta leveranstider, från 2 veckor, vilket innebär att du får snabbare utbetalning efter försäljning.

4. Hur tryggt står ditt fritidsfordon under försäljningsperioden?

För att det inte ska hända något med din kära ögonsten under tiden den ligger ute till försäljning är det viktigt att den står tryggt och säkert inhägnat med taggtråd. Vincents ser detta som en självklarhet och på Vincents fordonsgård finns videoövervakning med rörelsesensorer och nattbelysning som skrämmer bort tjuvar.
Ett säkerhetsbolag rycket dessutom ut direkt om något skulle hända på området.

5. Har företaget bindningstid och vad kostar det att avbryta uppdraget?

En annan viktig sak att ta reda på när du väljer förmedlare är att höra om företaget har bindningstid för förmedlingsuppdraget. Det kan vara retligt för dig som kund om du skrivit på ett kontrakt och fordonet inte blir sålt. Du kan då bli fast i ett avtal och kan inte få hem ditt fordon så att du kan försöka sälja det på annat sätt. Om det skulle vara så att du av någon anledning skulle ångra dig och vill byta förmedlare är det viktigt att du känner till vad det kostar för dig att avbryta förmedlingsuppdraget. Du vill inte få en otrevlig överraskning när du ser vad företaget faktiskt kräver i betalning.

Välkommen att boka förmedling idag – fyll i en intresseansökan!