Fik, restauranger, shopping och mysiga ställen i Varberg

Bra att veta, Vincpiration

Kallbadhuset

Stig in i det sagolika Kallbadhuset. Här kan du njuta av ett energigivande och svalkande nakenbad i havet för att sedan slappna av i en varm skön bastu.

Varbergs fästning

Kolla in Varbergs fästning och upplev historien mitt i Varberg. Du kan besöka Hallands kulturhistoriska museum på fästningen och ta del av spännande utställningar året runt.  Från fästningen har du fantastisk utsikt över Varberg och vid fästningen hittar du också fästningsbadet med soldäck, badbrygga och hopptorn. En perfekt plats att spendera en solig dag i Varbergs centrum.

Varbergs torg

Varbergs torg är ett av Sveriges största torg till ytan och har flest torghandlare i Västsverige. Här frodas torghandeln och varje onsdag och lördag fylls torget med färgsprakande blommor, frukt och grönt året om.

Träslövsläge

Upplev Träslövsläge, eller Läjet som det kallas av Varbergare, och den pittoreska känslan av gammal fiskeby. Träslövsläge har den största fiskehamnen i Halland och här hittar du en fisk- och skaldjursrestaurang, Joels Brygga som ligger precis intill havet och är du sugen på glass finns det berömda Tre toppar.

Apelviken

Apelviken är en stor och lång sandstrand med klippor i norr och en badbrygga i söder. Här hittar du affärer, restauranger, kiosker och bangolf.

Åkulla bokskogar

I Åkulla hittar du Åkullas bokskogar och vackra vandringsleder. Vintertid hittar du skidspår som är täckta med konstsnö. I Åkulla hittar du unika sevärdheter så som Bexells talande stenar och Bockstens mosse där Bockstensmannen hittades. Åkulla Outdoor Resort erbjuder café, restaurang, hotell, bed & breakfast, vandrarhem, ställ- och tältplatser.

Öströö Fårfarm

Två mil utanför Varberg, mitt i Åkulla bokskogar hittar du pärlan Öströö fårfarm med café. Här är allt ekologiskt och du kan avnjuta en god fika med fågelsång precis intill fårhagen.

Spa

Vill du koppla bort stressen med ett spabesök? I Varberg finns några av landets finare spa-anläggningar med spännande massage-varianter, kurbad och kroppsbehandlingar. En av Sveriges mest kända spa-anläggningar är Varbergs Kusthotell, som fått många fina utmärkelser som Sveriges bästa kurort och Europas bästa spa. Vid torget inne i Varberg hittar du Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Här kan du bland annat njuta av en massagepool som är placerad vid ett stort panoramafönster med utsikt över Varberg. Du har också lugna och avslappnande miljöer på Hotell Fregatten, Leninbadet på Hotell Gästis och Hotell Havanna. Önskar du komma nära naturen är Sinnenas Spa på Ästad vingård en härlig plats. Här omges du av vattendrag och naturlig, praktfull växtlighet och du kan bada i en varm badtunna eller se livet under vattenytan i undervattensbastun.

Johnssons Gård

Denna mysiga gård, Johnssons Gård, på landet ligger sju kilometer söder om Varberg. I de renoverade gamla ladugårdarna hittar du både café och bageri, restaurangen Spiseriet, krukmakeri, blomsteraffär, träningsanläggning och Subbe Bryggeri.

Discgolf i Håsten

Sugen på att testa på discgolf ? På Håstens naturområde finns en discgolfpark där du kan spela helt kostnadsfritt. Banan är alltid öppen och du behöver inte boka innan. Ta med dina egna discar och kör en DiscGolf-turnering med familj eller vänner.

Fem bonustips i Varberg

Kustbageriet

Välkända Kustbageriet ligger på Skeppgsgatan 10 och här kan du köpa frasiga croissanter, rustika surdegsbröd och härliga bakverk.

Johns place

Mitt på stranden i Apelviken hittar du John’s Place som är känd för sin säsongsbetonade meny. Här lagas mat över öppen eld.

Hotell Havanna kök & Bar

Här kan du njuta av vällagad mat sju kvällar i veckan. På Hotell Havanna Kök & Bar finns kubanska cigarrer till försäljning och i baren finns över 50 sorters rom.

Café Mignon

Detta bistro har funnits sedan 1935 och är ett av Varbergs äldsta caféer. På Café Mignon finns frukost, lättare lunch och du kan också ta ett glas vin eller öl.

Världsarvet i Grimeton.
Ta en härlig utflykt till Grimeton där du kan få guidad visning, klättra i antenntorn och lösa kluriga problem marken.

Gekås i Ullared
Drygt 30 minuter från Vincents Husbil & Husvagn ligger det stora lågprisvaruhuset, Gekås. Här hittar du allt du kan tänka dig, alltifrån leksaker och kläder till verktyg, hemelektronik och inredning. Med sina 35 000 kvadratmeter är Gekås Skandinaviens största varuhus och är absolut värt ett besök.

Camping- och ställplatser i Varberg med omnejd

Ställplatser i Varberg

Vincents pärlor

Här nedan listar vi ställplatser i Hallands län som våra kunder har tipsat om!

  • Segelklubben i Halmstad. Vincents kund Anne tipsar om Segelklubben i Halmstad vid västra stranden: “Det är nära city, havet, promenadstråk och matställen. Det finns en min servicebyggnad och en plats att njuta på. Hit åker vi gärna!”
  • Åkulla. Vincents kund Barbro tipsar om Åkulla: “Här finns ställplatser vid sjön, underbara promenadslingor och fräsch servicebyggnad. Första turen i höst för oss nyblivna husbilsägare. Även Vincents kund Eva tipsar om Åkulla: “Fantastisk ställplats!”
  • Bua ställplats. Vincents kund Clas tipsar om Bua ställplats: “Bua ställplats är bäst!”
  • Getterön
  • Lögnäs ställplats
  • Grötvik i Halmstad. Vincents kund Barbro tipsar om Grötvik i Halmstad: “Detta är vår favorit. Fin omgivning, bra promenadstråk för hundarna, fin och ren servicebyggnad, möjlighet att tömma gråvatten och latrin. På sommaren finns även restauranger.”