Vincents Husbil & Husvagn - Begagnade Husbilar & Husvagnar

Kanadensaren som förändrade husbilsmarknaden!

Att det blev en kanadensare från Edmonton som förändrade den svenska husbilsmarknaden med sitt förmedlingskoncept kan verka oväntat, men det är det inte. Vincent Schaffler är entreprenör ut i fingerspetsarna.

Kanadensaren som förändrade husbilsmarknaden!

– Vi arbetar hela tiden för att bli bättre. Vi har dagliga möten där vi går igenom allt för att kunna nå upp till våra kunders högt ställda förväntningar, säger Vincent Schaffler, VD och ägare av Vincents Husbil & Husvagn AB i Varberg.

I slutet av 90-talet började Vincent Schaffler sitt företagande med ett startkapital på 50 000 kronor. Idag ligger en blänkande husbilsanläggning vid motorvägsavfarten in till Varberg. Han började med att importera en bil från Kanada som han sålde med vinst, och snart följde fler bilar och affärer. Ett par år in på 2000- talet satsade han på motorcyklar och byggde upp Vincents Bike Shop. 2013 omsatte han runt 40 miljoner kronor på att sälja och förmedla motorcyklar åt kunder som vill slippa besväret att själva sälja sina hojar.

Såg husbilarnas uppgång 2013 var också året Vincent tyckte att det var dags att börja sälja husbilar. Han hade sett hur försäljningen av nya husbilar i Sverige ökade, men han tänkte inte sälja nya husbilar.

– Jag var säker på att det fanns en marknad för att hjälpa husbilsägare att sälja sina husbilar, säger han.
Förmedlingskonceptet kunde han ju redan och 2013 öppnades Vincents Husbil & Husvagn, vid E6:an, Varberg Nord.

– Vi har gått från noll kronor till att omsätta runt 115 miljoner. I fjol sålde vi drygt 300 begagnade husbilar.
En ytterligare bekräftelse är att Dagens Industri utsåg Vincents till Gasellföretag, både 2016 och 2017.

Virtuella visningar
MC-firman sålde han för ett par år sedan, för att ge husbilarna fullständig uppmärksamhet.

– Vi jobbar dagligen med förbättring. Idag kan vi till exempel erbjuda kunderna en virtuell visning av våra husbilar via Facebook. Säljaren riggar på sig en kamera med mikrofon och ger kunden, som kanske sitter i Luleå, en guidad visning av husbilen som intresserar hen. Kunden kan under visningen ställa frågor och be säljaren visa olika
detaljer. Det här är vi ensamma om i Sverige, säger Vincent Schaffler

Noga genomtänkt koncept
Allt som sker på Vincents Husbil & Husvagn är noga genomtänkt: Fokus ligger på förmedling av nyare begagnat, max åtta år gamla (även några helt nya husvagnar syns i hallen). Varje husbil som lämnas in för förmedling
genomgår en noggrann besiktning, på över 200 punkter.

– Det tar våra tekniker sex timmar, så kunden får nästan en ”militant varudeklaration” när de köper husbilen. Därför kan vi lämna sex månaders garanti, för allas trygghet, säger Vincent och förklarar på sitt kanadensiska och rättframma sätt att de ska vara det bästa företaget inom begagnade husbilar i Norden.

Blanka husbilar i rad

– Alla ska uppleva trygghet när de har med oss att göra, och alltid kunna ringa om det uppstår frågor, säger Vincent och visar upp den inhägnade ställplatsen utanför den moderna hallen. Där står ett mycket stort utbud husbilar uppradade, blanka som ryktade rashästar.

Han förklarar att i deras koncept ingår också att hjälpa kunderna att enkelt finansiera ett köp:

– Via vår partner Santander Bank kan vi erbjuda köparna bra räntor och villkor. Ett lån fixas på bara några minuter.

För dyrt göra misstag
Vincent Schaffler betonar att de även vill ha nöjda kunder efter affären, så om det någon gång, trots den minutiösa besiktningen, skulle uppstå ett problem så löser de det omgående. Eller
som han säger:

– Vi har inte råd att begå misstag!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!Jag kan med en bra erfarenhet rekommendera Vincents. Vi lämnade in vår husvagn på försäljningsuppdrag Fredag v42....

Publicerat av Anders Åkerman Waern den 6 november 2017