Hero camper med en elbil

Den perfekta husvagnen för elbilar

Antalet elbilsägare har verkligen skjutit i höjden. Men många har frågor och funderingar om vad som egentligen gäller när det kommer till husvagnar. Här är sakerna du behöver veta när du väljer husvagn till din elbil.

Det råder en viss oro att elbilars motorer inte är tillräckligt kraftfulla att dra tyngre släp. På sätt och vis är det hela befogat då många elbilars dragvikt är mer begränsad än övriga bilars. Detta är anledningen till att många elbilar levereras utan dragkrok, och även om elbilen faktiskt har dragkrok finns en risk att en sedvanlig husvagn belastar batteri och motor i alltför stor utsträckning.

Men hur har problemet uppstått? Och vad är egentligen lösningen?

Sammanfattning

För dig som föredrar att hoppa direkt till slutklämmen har vi sammanfattat artikeln i tre snabba punkter.

  • Att dra tunga ekipage med elbil kan överbelasta drivlinan och påverka batterikapaciteten negativt.
  • Hero Camper har lätta och rymliga husvagnar som vars låga vikt gör dem till ett perfekt val för elbilen.
  • För att ta del av Hero Campers fulla utbud kan du besöka deras hemsida på herocampers.se

Vill du dyka lite djupare i situationen? Läs vidare så försöker vi reda ut varför det är en bra idé att planera i förväg när det kommer till elbilar och husvagnar.

Men vad är egentligen problemet? 

Trots de många fördelar som finns med elbilar så har många tillverkare valt att prioritera låg vikt och effektivitet. Mycket på grund av att bilens primära användningsområde faktiskt är persontransport. Samtidigt som detta är en av elbilarnas starka sida så har det på visa håll lett till oväntade problem då det inneburit kompromisser avseende dragkapaciteten.

Det hela har i viss utsträckning kommit att krocka med den husvagnskultur som fortfarande är väldigt stark på våra breddgrader. Vissa elbilsköpare har nämligen surt tvingats inse att deras nyköpte bil inte är utrustad med vad som krävs för att koppla vare sig släp eller husvagn. Endera på grund av låg dragvikt eller då bilen helt enkelt saknar krok. Och att eftermontera dragkrok har även visat sig kunna vara en komplicerad historia på grund av både kapacitets- och konstruktionsmässiga skäl.

Hero Camper husvagn med en audi elbil

Dragkrok är trots allt en fördel

Att faktiskt ha en dragkrok på sin elbil kan däremot på många sätt och vis öka ditt fordons mångsidighet och underlättar såväl transporter som resor. En elbil med dragkrok öppnar upp för nya möjligheter för campingturer eller andra utomhusaktiviteter.

Så vad gör man om man har en dragkrok men inte den kapacitet som krävs för att dra en husvagn? Genom att välja en kvalitativ lågviktshusvagn så som Hero Camper får du en perfekt husvagn som samtidigt är särskild lämpad för elbilar. Men vad är det som gör just Hero Campern till ett bra val?

Hero Camper är en lättare husvagn

Att dra en husvagn är i många fall ganska krävande för bilen. Såväl batteriets kapacitet som drivlinan ställs inför stora utmaningar. Om du väljer en traditionell husvagn är risken stor att det uppstår problem såväl i närtid som i ett långsiktigt hänseende.

Hero Camper är ett danskt koncept som förenar funktionella danska designtraditioner med lågviktskonstruktion med elbilar i fokus.  Det är en husvagn som bjuder på ett innovativt och modernt sätt att utforska naturen. Den har en unik design, med gott om utrymme, bekvämligheter och komfort som gör den lämplig för både korta och långa resor.

Med sin eleganta exteriör, rymliga interiör och lyxiga inredning, erbjuder Hero Camper husvagnen en idealisk lösning för dem som vill njuta av en bekväm upplevelse på sina egna villkor. Den är också utrustad med avancerade säkerhetsfunktioner som garanterar din säkerhet när du är på väg. 

Oavsett om du letar efter en weekendresa eller en längre familjesemester, har Hero Camper husvagnen allt du behöver för att göra din resa både minnesvärd och njutbar.

Hero Camper muggar för camping

Minimalistiska men helutrustade

Nordisk minimalism är en idé som innebär att man fokuserar på att skapa nytta genom att lägga fokus på det som är mest väsentligt. Detta gäller både funktion och design. Stilen kännetecknas av konkret utförande med naturlig framtoning som ger en känsla av stil, lugn och stillhet. Nordisk minimalism har på senare tid blivit alltmer populär på grund av dess förmåga att få små utrymmen att kännas större och vara mer inbjudande.

Populära Hero Camper Ranger är helutrustad samtidigt som den har en blygsam totalvikt på 1 200 kg och en tjänstevikt på 1 008 kg. Med taktältet Hero Skybox får man tillgång till fyra sovplatser vilket bjuder på gott om utrymme för hela familjen. Trots de yttre sett små dimensionerna 477 x 230 x 263 cm är den oerhört rymlig och täcker de flesta behov.

Husvagnar från Hero Camper är visuellt tilltalande och har effektiva planlösningar som verkligen skapar bästa möjliga förutsättningar för en god upplevelse. Insidan utgörs av en stor säng och taktältet bjuder på två extra sovplatser. Köket är placerat på utsidan. Den låga vikten och stabila konstruktionen innebär att husvagnen utan problem kan kopplas till en elbil och samtidigt klarar det nordiska klimatet med alla dess utmaningar.

Elbil drar husvagn

Är du intresserad av en Hero Camper?

Om så är fallet så är Vincents återförsäljare för dessa vagnar i Sverige. Välkomna till oss!

Mateusz Gregus

Mateusz Gregus

Digital kommunikatör

Förmedla din husbil eller husvagn idag!

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att hitta en ny ägare till er husbil eller husvagn!

Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs