Vincents förmedlare av husbilar och husvagnar

10 anledningar till att sälja din husbil eller husvagn via förmedlare

Att försöka sälja sitt fritidsfordon privat är inte en dans på rosor. Det kan vara en komplex och tidskrävande process. En del privatpersoner överväger att sälja sitt fritidsfordon på egen hand för att undvika eventuella avgifter. Men inte alla tycker det känns tryggt att köpa av en privatperson då det innebär flera risker och det finns flera fördelar med att anlita en förmedlingstjänst för att underlätta försäljningen. Läs mer om hur Vincents förmedlingstjänst fungerar här!

10 anledningar att sälja via förmedling

1. Du får korrekt prissättning

Att själv sätta pris på sin pärla är svårt. I förmedlingstjänsten finns erfarenhet och kunskap om fritidsfordonsmarknaden och du kan då tryggt lita på att det blir ett korrekt försäljningspris utifrån marknadsförhållanden idag och fordonets skick. Vincents Husbil & Husvagn har utbildade värderare som har flera års erfarenhet av marknaden och som gör en professionell bedömning utifrån fordonsuppgifterna och du undviker på så sätt överprissättning eller att sälja för lågt.

2. Kvalitetssäkring

När en köpare ska göra en så pass stor investering som en ny husbil eller husvagn är det viktigt för köparen med kvalitet. Vincents kvalitetssäkrar alla fordon genom att varudeklarera omsorgsfullt. Vi testar fordonet på cirka 150 punkter och det görs gasoltest, batteritest samt fullständig funktionstest.

Genom denna varudeklaration kan köparen få en objektiv beskrivning om fordonets skick, normala och acceptabla brister och repor och detta är något som värderas mycket högt av köparna.

3. Hjälp med annonsering

När det kommer till annonseringen så är denna extremt viktigt för att få fordonet sålt. Det är svårt att själv ta bra bilder som visar fordonet från sin bästa sida. Vincents marknadsteam tar professionella bilder både utvändigt och invändigt i flera vinkar och gör en 360-video för att potentiella köpare ska få en både ärlig och attraktiv upplevelse.

Dessutom skrivs en lockande beskrivning utifrån fordonsuppgifterna och annonsen publiceras på Blocket, Vincents välbesökta hemsida samt Facebook för att dra till sig intresserande spekulanter. Ditt fordon får därmed en bra synlighet på flera sidor, för potentiella köpare.

4. Du slipper kontakt med spekulanter

Intressenter som hör av sig flera gånger. Som vill ha mer information. Mer bilder. Intressenter som vill komma en viss dag men som sedan ställer in i sista stund eller som kanske inte dyker upp alls. Nyfikna intressenter som kommer och tittar men som helt saknar pengar eller som inte har någon kreditvärdighet.

Att ta hand om förhandlingar kan vara utmanande, särskilt om du inte har erfarenhet av en försäljning. Om du väljer att förmedla ditt fridsfordon så slipper du helt enkelt alla testpiloter, drömmare, storprutare och allmänt oseriösa figurer och du undviker bedrägerier och otillbörliga erbjudanden. Vincents tar hand om alla kunder åt dig och agerar som en mellanhand.

Vi har engagerade och duktiga säljare som kan, tack vare deras kunskap och intresse för produkterna, ge kunderna råd i köpprocessen. Dessutom så står ditt fordon säkert. Inkopplat på en på en inhägnad och kameraövervakad fordonsgård med daglig översyn.

5. Stort lager lockar spekulanter

Säljer du ditt fritidsfordon via förmedlare i stället för att sälja privat så har du större chans att hitta rätt köpare för ditt fritidsfordon. Med ett stort urval av olika fritidsfordon på ett och samma ställe lockas intressenter till anläggningen för att kunna titta på flera olika modeller.

I stort sett varje fritidsfordon är unikt och planlösning och inredning kan skilja sig rejält åt. Hos Vincents får varje kund bra råd om vad som passar sin situation bäst och för att kunderna ska kunna välja rätt fordon så krävs det att det finns ett stort lager med flera olika varianter på husbilar och husvagnar att välja mellan. Det finns hos Vincents Husbil & Husvagn.

6. Finansieringsalternativ

Inte alla köpare vill eller förmår att betala ett fritidsfordon kontant. Genom att erbjuda finansieringsalternativ öppnas möjligheten upp för fler att förverkliga sina drömmar. Vincents erbjuder smidiga finansieringslösningar till sina kunder tillsammans med vår partner Wasa Kredit. Längst ner på varje fordonsannons kan du enklet använda Wasa Kredits räntekalkylator för att räkna ut eventuella månadskostnader.

7. Du slipper all pappershantering

Att sälja privat kan ta mycket tid och ansträngning. Det är viktigt att skriva ett korrekt försäljningskontrakt för att skydda både säljarens och köparens intressen. Väljer du att förmedla ditt fritidsfordon så kan du luta dig tillbaka och spara värdefull tid och energi. Du slipper att tänka på all pappershantering som kommer med en försäljning. Detta ombesörjer vi.

En förmedling kan säkerhetsställa att kontraktet är juridiskt korrekt och innehåller alla nödvändiga villkor. Anmälan om ägarbyte görs vid leverans och vi hanterar köparens betalning. Tecknande av garanti- och köpeavtal, kontrakt samt eventuella kreditlösningar som köparen önskar hanterar vi också. Du kan fokusera på dina dagliga åtagande och låta oss ta hand om försäljningen.

8. Du slipper ta hand om reparationer och rekond

Som tidigare nämnts så förväntar sig köparen kvalité. Att fritidsfordonet fungerar och att fordonet är i bra skick. Det är speciellt viktigt att fordonet har fått en ordentlig städning vid leveransen när den nya ägaren ska ta sig ut på sin första semester med sin nya begagnade husbil eller husvagn. Vi tar hand om de åtgärder eller reparationen som behöver ombesörjas innan en försäljning. Du slipper lämna fordonet till en verkstad för reparation och du slipper stå för den ordentliga städningen in- och utvändigt inför leverans till nya ägaren.

9. Garantier

Något annat som värderas otroligt högt av köpare av husbil eller husvagn är garantier. Säljer du privat så är alltid risken att köparen kommer att kontakta dig om något fel uppstår med husbilen eller husvagnen. Tar du hjälp av en förmedlare så slipper du detta och kunden gör ett både tryggare och säkrare köp.

10. Efter försäljning kan du andas ut

Hade du valt att sälja privat hade det kunnat vara så att köparen hör av sig flera gånger med fel och brister som köparen upptäcker i efterhand. Säljer du via en förmedlingstjänst så slipper du detta och du kan släppa din gamla husbil eller husvagn helt efter att du fått pengarna på ditt konto inom några dagar efter leveransdagen. Vi erbjuder garantier till kunden.

Är du instresserad av vår förmedlingsverksamhet rekommenderar vi att ni läser vår guide om förmedling i 8 steg.

Vill du veta mer om förmedling?

Vincents är Sveriges ledande förmedlare av begagnade fritidsfordon och väldigt stolta över de betyg som våra kunder ger oss!

Mateusz Gregus

Mateusz Gregus

Digital kommunikatör

Förmedla din husbil eller husvagn idag!

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att hitta en ny ägare till er husbil eller husvagn!