Så går vår förmedlingsprocess till

Här förklarar vi hur vi förmedlar ditt campingfordon,  med vår reglerade metod, för din trygghet  och smidighet. Metoden är utvecklad under våra 20 års erfarenhet av fordonsförmedling, och har gett oss en position som Sveriges ledande förmedlare av husbilar och husvagnar.

Allt börjar med en kontakt – fyll gärna i vårt förmedlingsformulär så kontaktar vi dig.

Steg 1: Kontakt

Du kontaktar oss och lämnar information om ditt fordon till vår värderare enkelt i vårt formulär. Det är inte bindande. Vill du hellre mejla, ringa eller besöka oss går det också bra. Vår värderare gör en professionell bedömning utifrån uppgifterna, skicket och utrustningen som du har beskrivit. Värderaren har flera års erfarenhet så du kan tryggt lita på att vi gör ett korrekt försäljningspris utifrån marknaden idag.

Vincents visar
stada husbilen

Steg 2: Förberedelse

När vi är överens om prissättning och inlämningsdag får du ett mejl om hur du förbereder innan det lämnas till oss. Därefter signerar avtalet som anger försäljningspriset, uppdragets längd och ev beställda service- och reperationsåtgärder. Du kan alltid kontakta oss för att justera pris eller för att avbryta. Under tiden hos oss kan husbilen vara avställd, men husvagnen ska vara påställd. Plocka fram utrustning, manualer, serviceböcker, garantibevis, fjärrkontroller och nycklar. Ev tält, utemöbler och elkablar läggs under sängarna. Sedan lämnas fordonet på en överenskommen tid och du lämnar över ägarbevis samt nycklar.

Steg 3: Ankomstkontroll

När du lämnar in bedömer vi om fordonet är iordningsställt till överenskommet och säljbart skick eller om ytterligare åtgärder behövs. Innan det tas in till försäljning måste fordonet få ett godkänt fuktprotokoll av oss. Testet görs direkt och tar ca 30 minuter. Under tiden får du en kopp kaffe eller te i vår lounge. När fukttestet är klart och godkänt, går vår intagare igenom processen.

Intag formedling Vincents husbil husvagn Varberg
vdn

Steg 4: Varudeklaration

Ditt fordon tas in i vår teknikavdelning där våra tekniker gör en omfattande teknisk inspektion. Teknikerna testar bilen på cirka 150 punkter och det innefattar bland annat gasoltest, batteritest samt fullständiga funktionstest. I varudeklarationen noteras även normala och acceptabla brister och repor. Denna varudeklaration ger ditt fordon en objektiv beskrivning, som omfattas av garantier, vilket värdesätts mycket högt av köparna.

När testerna är klara färdigställs ett kostnadsförslag med eventuella åtgärder eller reparationer som behöver ombesörjas innan en försäljning. Vi åtgärdar ingenting innan kostnadsförslaget godkänns av dig så du väljer själv om åtgärderna ska utföras av oss mot det föreslagna priset eller om du vill lämna fordonet till en annan verkstad. Om du däremot inte alls vill åtgärda ett avgörande fel som krävs för försäljningen så måste vi avbryta förmedlingsavtalet och begära betalning för fukttest och varudeklaration.

Steg 5: Vass annonsering

Vi fotograferar fordonet in- och utvändigt samt med en 360-kamera för att ge en ärlig och attraktiv bild till intresserade köpare. Vi marknadsför på vår webb, Blocket, Facebook mm. Du får ett mejl med direktlänk så du själv kan dela i sociala medier. Våra marknadsinsatser får intressenter från hela landet att besöka vår anläggning. Ditt fordon visas på vår 17 000 kvm stora försäljningsplats och väl synlig utmed E6:an. Vissa fordon exponeras i vår visningshall då det också får en extra styling och köpare kan även boka onlinevisning med en säljare. Vi har branschens högsta betyg som förmedlare.

1
styling

Steg 6: Försäljning

Potentiella köpare ringer, mejlar och besöker oss för information, visningar samt eventuella provkörningar. Provkörning och personlig visning leds av våra pålästa och kunniga säljare. Vi erbjuder våra kunder förmånliga finansieringslösningar, garantier och extra trygghetspaket.
Du kan alltid kontakta oss för eventuella ändringar av priset om du till exempel vill skynda på försäljningen eller om marknadspriset sjunkit på grund av att många objekt av samma typ kommit ut på marknaden samtidigt. Ibland tar köparen beslut direkt och accepterar priset och ibland lämnas ett bud. Vi presenterar budet för dig och när priset accepterats av båda parter så kommer vi överens med köparen om önskad leveransdag.

Steg 7: Leverans

På leveransdagen hanterar våra säljare hela affären, köparens betalning och anmälan om ägarbytet. Våra säljare vägleder köparen genom tecknande av garanti- och köpeavtal, samt kontrakt för eventuella kreditlösningar som köparen önskat.
Inför leveransen av fordonet får köparen en leveransvisning på film, något som varit väldigt uppskattat av våra kunder. I leveransfilmen går våra erfarna säljare igenom fordonet och berättar om hur utrustningen fungerar och ger råd om hantering och skötsel. 
Varudeklarationen undertecknas av köparen. Därefter överlämnas nycklarna och ägaren kör nu iväg med sitt nya campingfordon mot nya mål.
shutterstock 97331861 scaled
bankid

Steg 8: Utbetalning

Från försäljningssumman räknar vi av vår provision och eventuella kostnader för överenskomna och beställda arbeten och restskuld på fordonet. Vår säljare meddelar dig om den lyckade förmedlingen och får bekräftat att angivet kontonummer för utbetalningen gäller.

Vår ekonomiavdelning utför sedan utbetalningen, och summan finns på ditt konto inom ett par dagar, senast 10 dagar efter ägarbyte.  Vi skickar även specifikationen över summor och utförda tjänster.