Förmedling är ett lätt sätt att sälja din husbil eller husvagn

Förmedling: Ett lätt sätt att sälja din husbil eller husvagn

Att sälja sin kära husbil eller husvagn kan vara en tung och svår uppgift. Men med rätt hjälp och expertis kan den uppgiften bli mycket enklare. Genom att sälja fordonet med hjälp av ett företag som är experter på förmedling av husbilar och husvagnar får du all den hjälp du kan tänkas behöva. Att använda en förmedlingstjänst är idag den mest betrodda metoden för att sälja fritidsfordon. I denna artikel förklarar vi allt ni kan tänkas behöva veta om husbil- och husvagnsförmedling.

Vad är förmedling?

Nu när vi har fastställt att förmedling är den försäljningsmetod som är tryggast för både köparen och säljaren bör vi dyka ner djupare i vad förmedling egentligen är för något. Förmedling är en metod för att sälja sitt fritidsfordon på med hjälp av ett professionellt företag som specialiserar sig på att hjälpa till med försäljningen.

Företaget har stor expertis och erfarenhet av att värdera och marknadsföra fordon. Till skillnad från att sälja privat har ett förmedlingsföretag ofta en stor kundbas och flertalet digitala kanaler som potentiella köpare kan nås på. De har allt som oftast flera anställda som är experter på olika områden, något som en privatperson inte har tillgång till.

Företag som inriktar sig på förmedling kan också hjälpa dig att värdera och sätta ett korrekt pris på fordonet och därmed skapa bättre förutsättningar för en försäljning. De hjälper också till med visningar och det administrativa arbetet som krävs för att sälja fordonet, vilket sparar dig mycket tid och ansträngning. Om du överväger att sälja din husbil eller husvagn, överväg då att sälja genom förmedling för att göra processen så smidig och enkel som möjligt.

Fördelar med att använda en förmedlingstjänst

Det finns flera fördelar med att sälja sin husbil eller husvagn med hjälp av förmedling. Ett förmedlingsföretag hjälper er med hela processen som i mångt och mycket kan vara väldigt långdragen. Inte minst för en privatperson som har hus, familj och jobb att sköta samtidigt. Förmedlingsföretaget hjälper säljaren med allt pappersarbete, värdering, upprustning, försäljning och marknadsföring.

En annan fördel med att förmedla är att det kan hjälpa till att minska kostnaderna för förvaring eller underhåll av fordonet, särskilt om det står avställt och inte används ofta.

Hur fungerar förmedling?

Nu vet vi vad förmedling är för något och dess fördelar, men hur fungerar det då i praktiken?

Det första steget för dig som vill sälja ditt fordon genom förmedling är att kontakta ett företag som inriktar sig på förmedling. Ett extra tips här är att hitta ett företag som enbart sysslar med förmedling då de oftast har störst kompetens inom området samt vars enda målsättning är att sälja begagnade fordon. Företag som säljer fabriksnya och begagnade tenderar allt som oftast att försöka sälja fabriksnya snarare än begagnade.

  • Kontakt När du väl har kontakt med ett förmedlingsföretag kommer de hjälpa dig att värdera och prissätta ditt fordon. Det kan vara svårt att göra detta själv då det finns många aspekter att ta i beaktning. 
  • Marknadsföring: När prissättningen är klar kommer företaget att börja förmedla ditt fordon till potentiella köpare. Olika företag marknadsför på olika sätt. Men vi på Vincent vågar verkligen säga att vi går de extra milen i vår marknadsföring. Vårt marknadsteam är Google-certifierade och marknadsför förmedlingsfordon på alla de stora plattformar där potentiella köpare finns. Inte bara det, de är även experter på annonsutformning för att nå bästa möjliga resultat.
  • Visningar: När intressenter börjar titta fram ordnar företaget visningar av fordonet. De svarar på frågor och hjälper till med all kommunikation som rör fordonet.
  • Försäljning: När det finns en intresserad köpare av husbilen eller husvagnen kommer företaget hjälpa till med alla detaljer som behövs för att göra affären. De tar hand om alla nödvändiga dokument och papper, såsom kontrakt och betalningar.
  • Slutsumma. När alla detaljer är färdiga och försäljningen är klar väntar bara din utbetalning. Förmedlingen tar ofta en provision för sina tjänster.

Hur väljer man rätt förmedlare?

När ni väl bestämt er för att sälja med hjälp av förmedling är det viktigt att välja en pålitlig och trovärdig förmedlare, vilket inte är helt lätt. Det är skillnad på förmedlare och förmedlare. Följande tips kan hjälpa dig att välja rätt förmedlare vilket kan hjälpa dig få ut det mesta för ditt fordon.

  • Do your research: Gör dina egna undersökningar och jämför olika förmedlare och vad dem erbjuder för tjänster. Se till att du väljer en förmedlare som har stor erfarenhet och kunskap inom området och som har ett bra rykte. 
  • Kolla på omdömen: Be företaget om referenser från tidigare kunder och kontrollera vad dom tycker om företagets tjänster och resultat. Vanligtvis visar företagen referenser och omdömen tydligt på deras hemsida. Om inte är det en röd flagg. 
  • Överväg deras erfarenhet: Olika förmedlare kan specialisera sig på olika fordon. Se till att företaget du väljer har erfarenhet för just ditt typ av fordon. 
  • Ledande förmedlare: Välj en ledande förmedlare i marknaden som har bred erfarenhet och kompetens, så du kan vara säker på att du får ut det mesta för din husbil eller husvagn. 
  • Läs det finstilta: Läs alltid det finstilta i kontraktet så det inte göms några dolda avgifter och liknande. Ett bra förmedlingsföretag är transparenta och gömmer inga avgifter för dig att upptäcka senare. 

Vad kostar förmedling?

Det är inte helt lätt att säga vad förmedling kostar för dig som vill sälja. Det skiljer sig från företag till företag och kan skilja sig mellan olika fordon. En generell tumregel är att förmedlingsavgiften brukar ligga på runt 8-12% av försäljningspriset. En regel vi på Vincents har är att vi tar 10% provisionsavigft för husbilar som husvagnar.

Vincents förmedlingstjänst för husbilar och husvagnar

Vi hoppas att denna artikel har varit behjälplig för dig som är intresserad av att sälja. Det finns många saker att tänka på, men det är viktigt så du som säljare inte råkar ut för ett oseriöst företag. Lär dig mer om hur vi arbetar med förmedling här!

Är du intresserad av att förmedla din husbil eller husvagn via Vincents? Vi på Vincents har förmedlat fritidsfordon i över 20 år och har stor expertis inom området. Med vår stora kundbas har vi potentiella köpare redo för begagnade husbilar och husvagnar. Och vem vet, kanske är det just ditt fordon de är ute efter? Tveka inte på att kontakta oss redan idag så berättar vi mer!

Upptäck Vincents förmedling

Vincents förmedlingstjänst är den mest eftertraktade i landet. Med över 20 års erfarenhet av förmedling vågar vi med lätthet säga att vi vet vad vi gör.

Martina Sandström

Martina Sandström

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!