Husbil eller husvagn?

Husbil eller husvagn: Vad passar bäst för dig?

Det kan vara svårt veta vad som passar bäst för dig mellan husvagn och husbil – särskilt om du inte har testat någon av dem. För om du nu inte har egen erfarenhet av någon utav dem så kan det vara svårt att veta vad du kan förvänta dig utav dem. För att göra det enklare för dig tänkte vi kort gå igenom fördelarna med de två alternativen och hjälpa dig komma fram till vad som bäst passar dig och dina behov när det står mellan husvagn eller husbil.

Fördelar med husvagn?

Husvagn brukar passa bättre för större familjer – särskilt om man har små barn. Detta beror dels på att husvagnar oftast är rymligare än husbilar, vilket gör att man slipper trängas lika mycket. I många husvagnar finns det till och med separat barnkammare vilket kan vara skönt både för vuxna och små.

En annan stor fördel när man campar med husvagn är att man obehindrat kan ta bilen och åka till affären eller på andra ärenden och utflykter. Du behöver därmed inte packa ihop alla prylar och ta med dig hela familjen varje gång du ska på ett ärende.

Husvagn passar särskilt dig som vill rota dig fast på en camping och spendera lite längre tid på ett och samma ställe – vilket oftast är smidigast om man är en större familj. Är du ambitiös kan du även utrusta din husvagn med ett stort förtält för att verkligen ta komforten till nästa nivå.

Du bör alltså välja husvagn ifall du:

  • Har en större familj
  • Har små barn
  • Vill kunna smidigt använda ditt fordon medan du campar
  • Vill stanna under en längre tid på en plats

Fördelar med husbil

Generellt sett brukar husbil främst tilltala mindre familjer eller par. Husbilen är smidig och det är bara att sätta i nyckeln och köra.

Flexibiliteten är en stor anledning till att många föredrar husbil. Du kan snabbt och enkelt packa ihop och bege dig till en ny destination. Detta gör husbilen perfekt för dig som gillar att åka ut på äventyr och utforska nya platser.

Med husbil är du inte heller beroende av att hitta campingplatser eller slå upp läger på samma sätt som man är med en husvagn. Med husbilen kan du ställa dig lite vart som helst och övernatta för att sedan köra vidare mot nästa äventyr.

För dig som älskar friluftslivet är det även fördelaktigt med husbil eftersom du kan komma mycket närmare naturen. Hittar du någon vacker sjö eller utsiktsplats kan det finnas möjlighet att slå läger där.

Du bör alltså välja husbil ifall du:

  • Är en mindre familj eller ett par
  • Gärna åker på spontana resor
  • Föredrar friluftslivet över campingplatser
  • Önskar mer flexibilitet under dina äventyr

Du vet bäst själv

Så när det kommer till att välja mellan husvagn eller husbil så tycker vi alltid att du ska göra det som känns rätt för dig, men vi finns såklart alltid till hands för rådgivning. Med det sagt, hoppas vi att du nu har fått en bättre uppfattning om vad en husbil kontra en
husvagn kan erbjuda!

Mateusz Gregus

Mateusz Gregus

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!