Vincents säljer din husbil eller husvagn via förmedling

Är det svårt att sälja husbilen eller husvagnen privat?

Funderar du på att sälja din husbil eller husvagn? Att sälja privat är inte en dans på rosor och alla tycker inte det känns tryggt att köpa av en privatperson då det innebär flera risker. Hos Vincents i Varberg, Sveriges ledande husbils- och husvagnsförmedlare, får du hjälp med försäljningen – och dessutom till rätt pris!

Det är svårt att sälja privat

De flesta försäljningar av lägenheter och villor överlåts till mäklare. Att köpa eller sälja en husbil eller husvagn innebär också ofta en stor ekonomisk affär och därför är det viktigt med tydlighet för att alla inblandade ska känna sig trygga. Sanningen är att även de flesta köpare av fritidsfordon idag helst inte vill köpa av en privatperson då det inte erbjuds någon garanti, fukttest eller varudeklaration. Det bästa alternativet för dig som ska sälja ett fritidsfordon är att ta hjälp av en expert som ser till att du får rätt betalt och att du undviker eventuella bedrägerier.

Man skulle ju knappast köpa ett hus privat och ibland pratar vi om samma pengar när det kommer till fritidsfordon. Köparna väljer att vända sig till handlare idag då de vill ha trygghet, smidighet, finansiering och möjligheten till inbyte och därför är det ju också viktigt att man som säljare finns där köparna finns, säger Vincents Schaffler, grundare till Vincents Husbil & Husvagn i Varberg.

Sälj din husbil eller husvagn hos Vincents

Tack vare över 20 år i förmedlingsbranschen har Vincent och hans medarbetare skapat rutiner och erfarenheter som gör att såväl köpare som säljare kan känna sig trygga. Vincents Husbil & Husvagn erbjuder köparen finansiering, möjlighet till att göra inbyte samt garantier. Till skillnad från många andra husbils- och husvagnsförsäljare har Vincents valt att satsa på enbart begagnade fordon och använder därför inte de begagnade fordonen som lock-bete för att sälja ett nytt. Vincents är mån om att varje enskild säljare ska känna att företaget gör allt för att få just deras fordon sålt.

Vi gör flera digitala insatser för att kunna genomföra försäljningen tryggt både på plats hos oss i Varberg och på distans. Vi har kunder över hela landet, säger Vincent

Det är tryggt att köpa begagnade fritidsfordon hos Vincents

Objektet fukttestas och varudeklarerars vilket för att köparen kan känna sig trygg och säker med köpet. Vincents har utbildade värderare som har flera års erfarenhet av marknaden och dessa gör professionella bedömningar utifrån fordonsuppgifterna för att det ska bli ett så korrekt försäljningspris som möjligt, utifrån marknaden idag. Du som ägare av fordonet slipper att tänka på värdering, pappershantering, fotografering och kontakt med spekulanter. Vincents Husbil & Husvagn löser allt detta åt dig och tar hand om ägarbyten och eventuella lösensummor av krediter och skulder efter försäljning

På den inhägnade och kameraövervakade gården precis vid den vältrafikerade E6:an finns runt 130 fordon uppställda. Men de står inte kvar speciellt länge. Begagnatmarknaden är hetare än någonsin då många under 2020 började fundera på vad man ska göra under semestern. Lägg därtill den svenska kronans dåliga kurs i kombination med ökade skatter på nya husbilar. Nya fordon har blivit dyrare att äga och den optimala lösningen blir därför en begagnad husbil eller husvagn. Vanligtvis ser man en värdeminskning på begagnade fritidsfordon, men under förra året gick priserna istället upp med cirka fem procent

Covid har tvingat folk att semestra hemma och därför har efterfrågan på husbilar och husvagnar ökat. Vanligtvis minskar värdet med cirka fem procent varje år, men eftersom efterfrågan på begagnade fritidsfordon har varit högre än utbudet så har försäljningspriset ökat med ca fem procent på många modeller, berättar Vincent.

Sälj ditt fordon stressfritt

Att sälja sitt fordon genom förmedling är ett smärtfritt sätt att sälja. Vi tar hand om allt, så du kan tänka på annat!

Martina Sandström

Martina Sandström

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!