Viktiga råd husbil husvagn

Viktiga råd till dig som vill sälja din husbil eller husvagn

Och undvik oseriösa aktörer

Här har vi samlat de viktigaste punkterna att tänka på när du ska sälja din begagnade husbil eller husvagn. Dessa punkter kan vara helt avgörande för dig för att du ska få en lyckad, trygg och enkel affär.

Sälja privat eller sälja via en husbils- husvagnsmäklare?

När du ska sälja din husbil eller husvagn måste du först bestämma dig om du vill sälja privat eller ta hjälp av en husbils- eller husvagns förmedlare. Det är inte helt utan bekymmer att sälja privat och innebär flera risker. Sanningen är att många köpare helst inte vill köpa ett fritidsfordon av en privatperson då det inte erbjuds någon garanti, fukttest eller varudeklaration. Likt vid bostadsförsäljning är det mer regel än undantag att ta hjälp av en husvagnsmäklare. Det är av samma anledning av vikt att ta hjälp av en mäklare för ditt fritidsfordon.

Det finns flera stora fördelar med att få experthjälp inom området. Köparen står inför en stor investering och vill känna sig trygg med affären. Vincents kvalitetssäkrar alltid alla fordon genom en omsorgsfull varudeklaration. Dessutom erbjuds köparen finansiering, möjlighet att göra ett inbyte samt garantier. Vi är experter på förmedling av husbilar och husvagnar.

Försäljning genom förmedling

När du väl bestämt dig för att använda en förmedlare är det viktigt att ta reda på hur länge företaget har agerat som förmedlare och vilken branschkunskap de har. Du vill välja ett väletablerat professionellt företag med stor erfarenhet av förmedling av husbilar och husvagnar. Desto fler frågor du ställer till företaget desto lättare undviker du oseriösa aktörer. Har ett företag gedigen erfarenhet, beprövade rutiner och intresse för produkten så får du den professionella hjälp som du som kund faktiskt behöver. På så sätt blir affären så trygg och enkel som möjligt.

Läs gärna igenom kundrecensioner för företaget som du funderar att ta hjälp av. Det ger en bra bild över om företaget är seriöst eller inte. Frågor du kan ställa dig när du läser recensioner är:

    1. Hur många kunder har recenserat?
    2. Är andra kunder nöjda med företaget?
    3. Ger företaget återkoppling direkt?

Har mäklaren bindningstid och vad kostar det att avbryta förmedlingsuppdraget?

En viktig aspekt att ta hänsyn till när du väljer förmedlare är att höra om företaget har bindningstid för förmedlingsuppdraget. Det kan kännas tråkigt för dig som kund om du skrivit på ett kontrakt och fordonet inte blir sålt. Det kan resultera i att du står fast i ett avtal och inte kan få hem ditt fordon. Om det skulle vara så att du av någon anledning skulle ångra dig och vill byta förmedlare är det viktigt att du känner till vad det kostar för dig att avbryta förmedlingsuppdraget. Du vill inte få en otrevligt överraskning när du ser vad företaget faktiskt kräver i i betalning.

Hur tryggt står ditt fordon förvarat under försäljningsperioden?

För att det inte ska hända något oönskat med ditt fordon under tiden den ligger ute till försäljning är det viktigt att den står tryggt och säkert inhägnat med taggtråd med videoövervakning. Vi ser detta som en självklarhet och på vår fordonsgård finns videoövervakning dygnet runt med rörelsesensorer och nattbelysning som skrämmer bort tjuvar.

Våren och sommaren är bäst att sälja fordonet

För att du ska få ut det mesta för ditt fordon, och inte låta den stå till försäljning under en längre tid, bör du sälja den när marknaden är som hetast. Den bästa försäljningstiden på året är under vår- och sommarmånaderna. Det är under denna tid på året som de flesta köpare flockas till husbil- och husvagnshandlare. Går du redan i säljtankar är en bra idé att sälja under denna tid på året. 

Varför sälja husbilen eller husvagnen genom Vincents?

Hos Vincents får ditt fordon bästa möjliga exponering vid E6:an och riksväg 41. Ett guldläge då över 30 000 fordon passerar förbi dagligen. Vi är även experter på annonsering. Med Google Ad certifierade medarbetare, professionella produktbilder och vassa annonstexter är vi experter på annonsering av fritidsfordon. Ditt fordon annonseras på Blocket, vår Facebooksida samt vår välbesökta hemsida. Vi vågar påstå att ingen i förmedlingsbranschen gör mer för att sälja ditt fordon än oss.

Vincents har stort förtroende av kunder

Ett förtroende från kunder är ingenting som går att köpa utan är något företag förtjänar och tar lång tid att bygga upp. Vi är stolta över de recensioner vi har fått från våra kunder via Google, Trustpilot, Facebook, Eniro och Aajoda.

Jämför gärna oss med företag och använd ditt sunda förnuft tillsammans med listan för att få en trygg försäljning av ditt fordon.

Förmedla genom Vincents

Är du intresserad av att sälja? Välj då Vincents förmedlingstjänst för en stressfri försäljning!

Mateusz Gregus

Mateusz Gregus

Digital kommunikatör

Förmedla din husbil eller husvagn idag!

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att hitta en ny ägare till er husbil eller husvagn!