Vincents Hållbarhetsarbete

Här på Vincents genomsyrar hållbarhet och alla våra verksamhetsområden. Från fordon vi tar in till förmedling tills de rullar från våra anläggningar, strävar vi efter att minimiera vår påverkan på naturen. Genom att kontinuerligt utvärdera och förbättra våra processer siktar vi på att vara föregångare inom branshcen när det kommer till miljöansvar. 

Vincents i Varberg

Hur arbetar vi med hållbarhet?

Återvinning

Vi har noggrant planerade system för återvinning och sortering av avfall vid våra anläggningar. Detta för att säkerställa att allt avfall hanteras på ett miljövänligt sätt.

Samåkning/kollektivt

Vi uppmanar våra anställda att överväga samåkning och kollektivtrafik som ett hållbart alternati för att minska koldioxidutsläpp och trafikbelastning. Genom att främja kollektivt resanda strävar vi efter att öka medvetenhet om miljöflrdelarna med dessa metoder.

Vi säljer enbart begagnade fordon

Hela vår affärsidé genomsyras av ett proaktivt förhållningssätt till miljön genom att enbart sälja vidare begagnade fordon. Genom att förlänga livet för tidigare ägda husbilar och husvagnar minskar vi den totala miljöpåverkan dessa fordon annars skulle ha.

Vincents Husbil och Husvagn i Kalmar Ålem

Så här kör du husbil miljövänligt

Att köra husbil på ett miljövänligt sätt är inte bara ett ansvar gentemot vår planet, utan det kan också förbättra din totala campingupplevelse. För att minimera miljöpåverkan bör du överväga att investera i en energieffektiv husbil och regelbundet underhålla dess motor för optimal bränsleeffektivitet. Vidare kan du maximera användningen av solpaneler för att dra nytta av solenergi under dina äventyr, vilket inte bara minskar ditt beroende av externa energikällor utan även sänker din koldioxidavtryck. Planera dina resvägar noggrant för att undvika onödig bränsleförbrukning och utforska miljövänliga campingplatser med återvinningsmöjligheter. Dessutom, när du är på plats, praktisera sparsam användning av vatten och undvik att släppa kemikalier i naturen. 

Ställplats husbil
husvagnar utställda på en vintercamping i sverige

Dra husvagnen med ett miljöfokus

Att dra en husvagn på ett miljövänligt sätt kräver medvetna val för att minimera påverkan. För det första är det viktigt att se över bilens bränsleeffektivitet och se till att den är i toppskick genom regelbunden underhållning. Användningen av aerodynamiska tillbehör, som takboxar och vindavvisare, kan också minska luftmotståndet och därmed bränsleförbrukningen under färden. 

Du bör även se till att hålla en jämn hastighet och undvika onödiga accelerationer, vilket kan optimera bränsleeffektiviteten. Planera rutterna noggrant i förväg och undvid trafikerade leder vid rusningstrafik, vilket sparar både tid och minskar bränsleförbrukningen.

Välkommen att besöka oss

För att göra din resa ännu mer anpassad och personlig, är du självklart välkommen att besöka oss på någon av våra anläggningar där du kan få svar på dina frågor samt utforska vårt breda utbud av begagnade husbilar och husvagnar. Våra säljare finns tillgängliga för att hjälpa dig!

  • Varberg: Gunnestorpsvägen 8
  • Kalmar-Ålem: Pataholmsvägen

Vi finns också på sociala medier

Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube för att hålla dig uppdaterad om våra senaste erbjudanden, kampanjer, evenemang och inspirerande resedestinationer. Vi älskar att höra från våra kunder och se era äventyr!