Husbilar

Glada nyheter för alla husbilsälskare: Sänkt skatt för husbilar

Finansdepartementet har nyligen skickat in ett förslag för granskning om att sänka skatten för husbilar. Detta är en positiv utveckling för branschen och för alla som älskar friheten och glädjen med att äga en husbil. 

Malus, förhöjd fordonsskatt, är en skatt för bilar med höga utsläpp. Malus gäller vissa nya fordon från och med 1 juli 201 8 och i tre år från det att bilen blir skattepliktig för första gången. Därefter återgår den till vanlig fordonsskatt. De fordon som däremot är tagna i trafik första gången 1 juli 2018 eller senare, med utsläpp av koldioxid upp till ett visst värde kan i stället premieras med en bonus. Detta bonus-malus-system gäller även för husbilar.

Under se senaste åren har förändringar i hur koldioxidutsläpp mäts lett till högre fordonskatt för husbilar. Trots detta har utbudet av husbilar med låg- och nollutsläppsalternativ ännu inte varit lika stort som för andra personbilar och lätta lastbilar, vilket har resulterat i att den förhöjda skatten inte haft samma miljöeffekt som för andra lätta fordon. Nu tar regeringen ett steg för att rätta till detta genom att remittera ett förslag om att inte längre omfatta husbilar av den förhöjda fordonsskatten, malus. Det innebär alltså att man tar bort den förhöjda fordonsskatt som gäller för vissa nya bilar under de tre första åren.

Vi på Vincents Husbil & Husvagn förstår att en husbil kan förändra livet för människor. Det är inte bara ett fritidsfordon. Det är en symbol för glädje, frihet och äventyr. Därför är vi glada över att se att regeringen också tar hänsyn till husbilsägarnas behov och strävar efter att göra det mer prisvärt att äga och njuta av dessa fantastiska fordon.

Elisabeth Svantesson, finansminister, påpekar att husbilsbranschen är viktig för Sverige och att för många människor innebär husbilar just glädje och frihet. Därför är det glädjande att se att regeringen agerar för att underlätta för husbilsägare genom att sänka skatten. Ändringen föreslås att träda i kraft den 1 februari 2025.

Denna ändring kan innebära flera tusen kronor per år i sänkt skatt för en genomsnittslig husbilsägare.

Vincents Husbil & Husvagn erbjuder ett brett utbud av begagnade husbilar och husvagnar för alla smaker och i olika prisklasser. Hos oss börjar en dröm om att utforska Sverige, eller kanske världen, med en husbil eller husvagn. Oavsett om du drömmer om långa resor över kontinenten, semesterturer genom Sverige eller kortare weekendutflykter med familjen så finns vi här för att hjälpa dig att hitta det perfekta fordonet för dina äventyr.

Martina Sandström

Martina Sandström

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!
Vincents Vårfest i Ålem

Vincents Vårfest i Ålem

Den 16 mars bjuder Vincents i Ålem in till en vårfest. Vi har fyllt upp med fantastiska husbilar och husvagnar på anläggningen och vi vill fira in våren och att campingsäsongen drar igång. Vad passar väl inte bättre än en vårfest?

Fortsätt läs