LEAN och säkerhet är vår vardag

Vincents Press & Media, Nyheter

För ett par år sedan införde vi LEAN i alla våra processer här på Vincents i Varberg. I takt med att vi har vuxit behövde vi hitta nya arbetssätt för att säkra både leveranser och en god och attraktiv arbetsmiljö.

I samband med att vi på Vincents tecknade kollektivavtal med IF Metall utsågs också ett skyddsombud. Branschen hade exploderat när alla ville skaffa husbil eller husvagn under pandemin och vi var mycket måna om att se om vår vardag.

Nya vanor, ordning och reda

Samtidigt kom Johan Fallqvist till oss som platschef. Han tog med sig ett nytt arbetssätt och ett helt nytt sätt att tänka runt arbetsprocesserna.

– Som en del av metoden lean handlar det om att jobba med ständig förbättring, skapa nya vanor, ordning och reda. Genom att systematisera och skapa standardiserade processer får vi en jämn kvalitet, förklarar Johan Fallqvist.

Vi har varje morgon plusmöte där vi stämmer av dagen i varje team, varefter samtliga teamledare sedan samlas för storpulsmöte. Grunden är att alla är delaktiga och tillåts vara det.

– Vi har gått från ”jag” till ”vi”, ett bra team som samarbetar, säger Johan Fallqvist.

En säker arbetsplats är prio ett, berättar Johan Fallqvist.

– Vi sparar inte säkerheten till skyddsronden, utan tänker på den varje dag. På våra dagliga pulsmöten mäter vi inte bara resultat och pratar om vad vi ska göra i dag. Vi frågar också ”Mår alla bra?” och ”Har vi haft några tillbud?” och följer upp om något inträffat. Vi rapporterar även situationer där någon kunde gjort sig illa. Arbetsplatsen har förbättrats och många risker i arbetsmiljön har undanröjts.

– Olyckor sker när man slarvar eller har bråttom. Det här arbetssättet handlar aldrig om att springa fortare, utan om att jobba smartare, menar Johan Fallqvist.

Tydliga både internt och mot dig som kund

Idag är struktur och ett dagligt förbättringsarbete ett naturligt inslag hos alla oss på Vincents. Vi har tydlighet och ordning, något vi prioriterar lika mycket internt som i mötet med dig som kund eller som uppdrar åt oss att förmedla din husbil eller husvagn.

Martina Sandström

Martina Sandström

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!
Vincents Vårfest i Ålem

Vincents Vårfest i Ålem

Den 16 mars bjuder Vincents i Ålem in till en vårfest. Vi har fyllt upp med fantastiska husbilar och husvagnar på anläggningen och vi vill fira in våren och att campingsäsongen drar igång. Vad passar väl inte bättre än en vårfest?

Fortsätt läs