Åkulla outdoor resort

Åkulla Outdoor Resort

Åkulla Outdoor Resort ligger beläget mitt i Åkulla Bokskogar med utsikt över vackra Yasjön. 90 minuter från Borås, 75 minuter från Göteborg, 60 minuter från Halmstad, 30 minuter från Varberg och 15 minuter från Ullared.

De som driver Åkulla Outdoor Resort är en familj i tre generationer med både driv och en stor passion för hälsa, sport och natur.​ Deras ambition är att skapa en mötesplats där det är enkelt att bo, äta och uppleva naturen – mitt i hjärtat av de inbjudande bokskogarna.  

Åkulla Outdoor Resort erbjuder boende nära naturen på det sätt som passar dig bäst. Välj mellan hotell eller trivsamt boende i stugor eller Bed & Breakfast. Här finns ställplatser för husbil och husvagn, även tältplats samt vindskydd. Alla deras boenden har nära till naturen i ljuvliga Åkulla bokskogar.

Maten som tillagas i restaurangen är baserad utefter våra svenska årstider och tillagad från grunden med omtanke för människa och miljö. Råvarorna är mestadels ekologiska och närproducerade. Köttet på menyn är främst viltkött, vilket är grönlistat på WWF köttguide för att ge så lite klimatavtryck som möjligt. Men ni finner även lokala kött och charkråvaror på menyn. Detta återspeglar den vision som Åkulla Outdoor Resort har kring hållbarhet, hälsa och miljö.

Runt anläggningen finns tolv märkta vandringsleder och fina cykel-och MTB stigar i olika längder, liksom skidspår på vintern. Skidspåren är täckta med konstsnö och lockar både proffsåkare och amatörer. Här finns också en pulkabacke och snölekplats för barn vintertid. Anläggningen ligger vackert vid Yasjön med aktiviteter som bastu, bad, fiske och SUP, kanot och uthyrning av cyklar.  

Åkulla Bokskogar kallas också centralhalländska bokskogsområdet. Ett naturskönt, 50 kvadratkilometer stort område, med ett 20-tal sjöar och många fina utsiktsplatser. Inom området finns också unika sevärdheter som Bexells talande stenar och Bockstens mosse. I närområdet finns andra trivsamma besöksmål som Ästad Vingård och Öströö Fårfarm.

Åkulla Friluftsgård
432 97 Rolfstorp
0340-835 00
www.akullaresort.se