Åkulla outdoor resort

Åkulla Outdoor Resort

Åkulla Outdoor Resort ligger beläget mitt i Åkulla Bokskogar med utsikt över vackra Yasjön. 90 minuter från Borås, 75 minuter från Göteborg, 60 minuter från Halmstad, 30 minuter från Varberg och 15 minuter från Ullared.

De som driver Åkulla Outdoor Resort är en familj i tre generationer med både driv och en stor passion för hälsa, sport och natur.​ Deras ambition är att skapa en mötesplats där det är enkelt att bo, äta och uppleva naturen – mitt i hjärtat av de inbjudande bokskogarna.

Åkulla Outdoor Resort erbjuder boende nära naturen på det sätt som passar dig bäst. Välj mellan bla hotell eller trivsamt boende i stugor. Under vår och sommar kan du även övernatta i vårt trädtält ute på ön. Här finns ställplatser för husbil och husvagn, även tältplats samt vindskydd. Alla deras boenden har nära till naturen i ljuvliga Åkulla bokskogar.

Maten som tillagas i restaurangen är baserad utefter våra svenska årstider och tillagad från grunden med omtanke för människa och miljö. Råvarorna är mestadels ekologiska och närproducerade. Köttet på menyn är främst viltkött, vilket är grönlistat på WWF köttguide för att ge så lite klimatavtryck som möjligt. Men ni finner även lokala kött och charkråvaror på menyn. Detta återspeglar den vision som Åkulla Outdoor Resort har kring hållbarhet, hälsa och miljö.

Runt anläggningen finns märkta vandringsleder och fina cykel-och MTB stigar i olika längder, liksom skidspår på vintern. Skidspåren är täckta med konstsnö och lockar både proffsåkare och amatörer. Här finns också en pulkabacke och snölekplats för barn vintertid. Anläggningen ligger vackert vid Yasjön med aktiviteter som bastu, bad, fiske och SUP, kanot och uthyrning av cyklar.

Åkulla Bokskogar kallas också centralhalländska bokskogsområdet. Ett naturskönt, 50 kvadratkilometer stort område, med ett 20-tal sjöar och många fina utsiktsplatser. Inom området finns också unika sevärdheter som Bexells talande stenar och Bockstens mosse. I närområdet finns andra trivsamma besöksmål som Ästad Vingård och Öströö Fårfarm.

Åkulla Outdoor Resort

432 97 Rolfstorp
0340-835 00
http://www.akullaresort.se

Följ oss gärna på @‌akulloutdoorresort på instagram och facebook

Martina Sandström

Martina Sandström

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!
Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs