Campingaktiviteter

Vincents tipsar: Roliga aktiviteter för campinglivet

Campinglivet är fantastiskt roligt och skapar massor av roliga minnen att se tillbaka på. Men det är inte alltid lätt att veta vad manska göra om dagarna. Visst, det går det bra att luta sig tillbaka och bara ta det lugnt ibland. Men det är viktigt hitta roliga aktiviteter att ägna sig åt – annars tröttnar man lätt (särskilt de yngsta camparna).

Så vad hittar man på när man ska campa?

När du kommer till en camping kan det vara en bra idé att undersöka vad det finns för olika aktiviteter nära till hands. Kanske har de en minigolfbana, fotbollsplan eller padelbana? Ta med familjen för att utforska och prova er fram – och varför inte bjuda
med grannarna?

Ett givet alternativ, om det finns tillgängligt, är självklart bad och fiske. Inget slår en varm dag på stranden eller bryggan. Unga som vuxna kan ha roligt i vattnet och, med tillräcklig fisketur, dra upp en storfångst! Även för de som gillar att ta det lugnt går utmärkt att ligga och njuta i solen med en iskall dryck.

Utforska utanför campingen

Ibland kan det vara skönt att komma ifrån campingmiljön och det är inga som helst konstigheter. Passa då på att ge er iväg och utforska miljön. Promenera, cykla eller ta bilen om ni vill åka längre bort. Sök på internet eller fråga receptionisten på campingen
vad det finns att se i området. Kanske finns det någon trevlig utsiktsplats, dold badplats eller historisk kvarlämning att utforska.

Ta en sväng förbi matvarubutiken och kika på deras anslagstavlor. Där hittar du ofta många roliga lokala event som tipspromenader, loppisar, gårdscaféer och mycket mer!

För att göra kvällarna lite roligare kan man göra upp en eld och grilla kvällsmat vid något mysigt ställe ni hittar på utflykten. Sitt runt elden och berätta spökhistorier eller sjung på nostalgiska sommarlåtar. Se vem som kan grilla en perfekt gyllenbrun
marshmallow!

För de små

Har man mindre barn kan en skattjakt bli storsuccé. Gör en karta över campingen, eller be om några i receptionen. Märk sedan ut en plats där ni gömt ytterligare en karta, eller en ledtråd, som tar dem till nästa mål. Tillslut kan de få hitta exempelvis en godispåse – eller så leder du dem tillbaka till er campingplats där ni förberett en överraskning.

För regniga dagar

Vill man inte vara ute dagarna i ända, eller om vädret inte samarbetar, så kan man självklart hitta på roliga aktiviteter att ägna sig åt inomhus. Ett solklart alternativ är sällskapspel av olika slag. Det kan vara allt från fia med knuff till backgammon – det Vincents tipsar: Roliga aktiviteter för campinglivet viktigaste är att ni har roligt. Tveka inte på att bjuda över grannarna för en spelturnering
eller charader.

Det finns ingen skam i att ta med sig en laptop eller liknande när man campar. Det kan vara perfekt att avrunda dagen med att mysa ihop sig tillsammans framför en film. Köp snacks och dricka och gör campingkvällarna till en underbar upplevelse för hela familjen.

Koppla av och koppla bort

I slutändan så handlar camping om aktiviteter, avslappning och naturen. Därför är det sista du bör göra att spendera hela helgen eller semestern fastklistrad i det digitala arbetslivet eller surfande på internet.

Ta absolut med dig din telefon och dator. Men se till att begränsa användningen av elektronik till nödvändigheter och regniga dagar så att du inte missar allt det roliga som finns att göra där ute.

Med detta sagt så önskar vi dig ett fantastiskt äventyr ute med familj och vänner, så hoppas vi att vi ses ute på campingplatsen inom kort.

Martina Sandström

Martina Sandström

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!
Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs