De tio bästa campingplatserna i Blekinge

De 10 bästa campingplatserna i Blekinge

Sommaren i Blekinge bjuder på vacker natur, båtturer i skärgården, massor av fiskrestauranger, fina promenadstråk och massor av aktiviteter för hela familjen i Karlskrona och Karlshamn. Att åka på gäddsafari kanske inte är något ni har testat på innan – nu är det dags! Här hittar ni de bästa campingarna i Blekinge

Norje Boke camping – Sölvesborg

Precis intill havet ligger den idylliska familjecampingen Norje boke. Vid den långa sandstranden kan ni njuta av varma sommardagar, och barnen kan leka i vattenparken till havs som erbjuder en vattenrutschkana, hinderbana, vattenstudsmatta och mycket mer.

Här kan ni bo på campingen med husbil, husvagn eller tält. Ni kan också välja att bo i stuga med stor tomt eller ett mer exklusivt boende i villavagnarna med tillhörande trädäck. För den som vill uppleva ett boende utöver det vanliga så finns det glampingtält att hyra.

Under hela sommaren sker spännande aktiviteter som danskvällar, musikquiz, karaoke, teaterföreställningar, grillkvällar och tipspromenader. Barnklubben är öppen tre dagar i veckan, och på området finns en stor lekplats. För sommarmiddagar finns både en restaurang och pizzeria, och till morgonen kan ni köpa nybakade frallor och fikabröd i butiken. Hundar är välkomna och kan svalka sig i hundbadet.

Norje Boke campingplats i Sölvesborg, Blekinge

Foto Norje Boke camping

Dragsö Camping och Stugby – Karlskrona

På Dragsö i Karlskronas skärgård finner ni den moderna campingen Dragsö camping och stugby med broförbindelse till Karlskrona centrum. Här bor ni med husvagn, husbil eller tält. Ni kan även välja att bo i stugor med hög standard eller mer exklusiva stugsviter.

För varma sommardagar kan ni njuta vid sandstranden och bada från klipporna. På området finns aktiviteter för hela familjen som äventyrsgolf, biljardgolf, bastuflotte, och möjlighet att hyra cykel, kanot, kajak, sup eller trampbåt.

För den som vill uppleva ett fiskeäventyr finns det möjlighet att åka på gäddsafari! På restaurang Havsviken kan ni njuta av en lunch eller middag som är tillagad med råvaror av hög kvalité.

Ni tar er enkelt in till Karlskrona centrum med egen bil eller skärgårdsbåt där det finns ett stort utbud av restauranger, pubar och aktiviteter för familjen. Besök Bodaborg och tävla mot varandra i nervkittlande utmaningar under tidspress, eller besök Cyberzone där ni kan spela laserdome, bowling och massa andra roliga spel i spelhallen.

Dragsö camping i Blekinge är en perfekt camping för sena sommarkvällar

Foto Dragsö Camping och Stugby

Valjevikens Camping

Belägen vid havet och gränsen mellan Blekinge och Skåne ligger Valjevikens camping. I Valjes naturreservat möts ni av fina promenadstråk och cykelvägar som bjuder in till sportaktiviteter, motion och härliga utflykter.

Här kan ni bo med husvagn, husbil, tält eller i stugor vid havet. På området finns en minigolfbana, en barnvänlig badplats med brygga och lekplats. Det finns även en servicebutik och ett gatukök. En bit bort från campingen ligger Valjebadet där ni kan bada i pool för att variera sommardagarna. 

Sölvesborg är den närmsta staden, och där kan ni besöka glass- och sillabåten längs med kajen för att ta en glass i sommarvärmen. Passa på att göra en utflykt till Hanö naturreservat där ni kan bada, upptäcka naturen, gå på museum och äta på Restaurang Briggen.

Upplev Valjevikens Campign i Blekinge

Foto Valjevikens Camping

Hälleviks Camping och Logi

På Hälleviks camping och logi sker det massor av aktiviteter under sommaren! Det här är en plats för avkoppling med sol och bad blandat med nöjen. Varva havsbad från bryggan med ett dopp i saltvattenbassängerna, ta er ut på vandrings- och cykellederna för att upptäcka området, och köp med rökt fisk från rökeriet i hamnen.

På campingen bor ni med tält, husbil eller husvagn. Det finns även campingstugor, lägenheter, storstuga och panoramastuga med möblerad terrass som ni kan hyra. På området finns minigolf, tennisbana och boulebana. Ni kan även hyra cyklar och havskajaker.

På sommaren arrangeras aktivitetskvällar med musik, clowner, eldartister och mycket mer. Den som vill unna sig lite extra lyx kan gå på sommarspa där massage, fotvård, manikyr och pedikyr erbjuds!

Hällevikens camping i Blekinge

Foto Hällevikens Camping och Logi

Stenbräcka camping

I den lantliga idyllen nära havet ligger Stenbräcka camping. En plats för att komma bort från stadens brus och njuta av lugnet. Här bor ni med husbil, husvagn, tält, stuga eller vandrarhem.

Det finns en badplats för varma sommardagar, bollplaner, grillplatser och möjlighet till fritidsfiske i närheten. Campingen ligger i Karlskronas skärgård och när ni vill känna stadspulsen så tar det endast 8 minuter in till centrum med skärgårdsbåten.

Om ni vill stanna kvar på Tjurkö så finns det flera sevärdheter att upptäcka. Kommandoplats Batteri Stenbrottet, Tjurkö skans och Djupasundsbatteriet är historiska sevärdheter värda att besöka.

Stenbräcka camping i Blekinge är en perfekt sommarcamping

Foto Stenbräcka Camping

Kustgården Senoren

Den havsnära och personliga Kustgården Senoren ligger i Karlskronas skärgård. Här bor ni med husbil, husvagn, tält eller större stugor.

Det finns mängder av aktiviteter på området som volleyboll och fotbollsplan, lekplats, badbrygga och bastu. Ni kan även hyra cyklar, roddbåtar, surfingbrädor och segeljollar. Ni kan ta en morgonpromenad på någon av vandringsstigarna, och på kvällarna kan ni grilla vid någon av grillplatserna.

Om ni vill åka iväg på en dagsutflykt med familjen så är Barnens Gård ett ställe värt att besöka. Här finns lekland, vattenland, och djur att hälsa på i bondgården där ni är välkomna att hjälpa till och prova på att ta hand om djuren för en dag.

Kustgården Senorens camping i Blekinge

Foto Kustgården Senoren

Björkenäs Camping

Vid havet i östra Blekinge finner ni Björkenäs camping. Här kan ni koppla av i den naturnära miljön omsluten av björkar, ekar och enar. Ni kan sola och bada vid badplatsen med tillhörande brygga. Här bor ni med husbil, husvagn, eller i tält

Campingen erbjuder aktiviteter som minigolf, boule, och hästskokastning. För barn med mycket spring i benen finns det både lekplats och en fotbollsplan. I kiosken kan ni köpa glass, godis och vissa färskvaror. På sommaren arrangeras musikkvällar med god mat och dryck där ni kan skapa nya bekantskaper.

Björkenäs camping i Blekinge

Foto Björkenäs Camping

Ronneby Havscamping

I havsviken mellan Ronneby och Karlskrona finner ni Ronneby havscamping. Här bor ni med husbil, husvagn eller tält omslutet av naturen. Ni kan även hyra moderna stugor av olika slag samt glampingtält med träterrass.

Det är en vacker miljö för långa promenader och det finns goda fiskemöjligheter! För barnen finns en kidsclub för åldrarna 4-12 som arrangerar sandslottstävlingar, minigolfturneringar, skattjakter och mycket mer. På området finns även en hoppkudde och en lekplats. Variera simturen i havet med ett dopp i poolen.

Under sommaren anordnas underhållningskvällar för hela familjen, och på campingen finns även en restaurang och en butik. När ni vill åka på en dagstur så kan ni besöka äventyrsbadet vid Ronneby brunn, eller Kreativum vetenskapscentrum där hela familjen kan testa på olika experiment.

Ronneby havscamping i Blekinge

Foto Ronneby Havscamping

Ljuvadal Camping och Upplevelser

Den naturnära och enkla campingen Ljuvadal är belägen mellan sjön och skogen. Här bor ni med husbil, husvagn eller tält. Naturen bjuder på en fantastisk utsikt över Ugglebodasjön.

Ta med fiskeutrustningen för en fisketur i lugnet. Gå en längre promenad längs braxaleden eller ta med hunden på en aktivitetsrunda. Njut av lugna dagar vid badplatsen och ta en glasspaus i glassboden.

Här kan ni hyra roddbåtar, delta på yoga-pass och avsluta dagen vid grillplatsen. På campingen finns ett uthyresbibliotek där ni kan dyka in i spännande böcker av olika genrer.

Ljuvadals Campign och Upplevelser i Blekinge

Foto Ljuvadal Camping och Upplevelser

Kolleviks Camping och Stugby

Kolleviks camping och stugby ligger endast 3 km från Karlshamn centrum. Här kan ni bo i stugor med uteplats, tält, husbil eller husvagn.

Njut av solen och bada från klippor eller sandstrand med Blekinges skärgård som granne. På campingen finns lekplats, äventyrsgolf och kiosk. Ni kan hyra motorbåt, kajak eller fritidsbåt för att upptäcka närområdet eller för att pröva fiskelyckan.

Väggahamnen ligger intill campingen och där kan ni äta på Wägga Fisk & Delikatess rökeri för att njuta av nystekt och färsk fisk. Det finns även ett café med desserter och glass.

Kolleviks camping i Blekinge

Foto Kolleviks Camping

Missa inte campingar på Österlen

När du ändå är i krokarna, varför inte passa på att svänga ner till Österlen? Vi har listat de tio bästa campingplatserna i Österlen – För att förenkla ditt sökande.

Mateusz Gregus

Mateusz Gregus

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!
Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs