De bästa campingarna i Östergötland sommaren 2023

Topp 10 bästa campingplatserna i Östergötland

I skärgårdsmiljön kan ni koppla bort från den stressiga vardagen. Upplev äventyret på Kolmården och hälsa på vännerna i Bamses värld. Åk på en biltur och upptäck de vackra slussarna längs Göta Kanal. Här finns massor av aktiviteter som arrangerade kajakturer, sälsafari, vattenaktiviteter, fiske, glassrestauranger och mycket mer! Här listar vi de bästa campingarna i Östergötland

Vadstena Camping

Checka in på 4-stjärniga Vadstena camping! Den familjevänliga miljön och den långgrunda sandstranden bjuder in till avkoppling och sol. Här bor ni med husbil, husvagn, tält eller i stugor alternativt villavagnar.

Det finns mängder av aktiviteter för barnen som linbana, studsmatta, klättervägg och lekplats. Aktiviteter som padel, pumptrackbana för kickbike och cykel, fotboll, volleyboll och hinderbana passar hela familjen! Under sommaren arrangeras större aktiviteter som helikopterflygning, hoppborg, biovisning, cirkus och tivoli.

På området finns en servicebutik med nödvändiga varor och nybakat bröd till en trevlig frukost. Till kvällen kan ni besöka restaurangen med vacker utsikt och ett urval av trevliga rätter. Vissa kvällar arrangeras även trubadurafton och andra uppträdanden på restaurangen.

När ni vill utforska mer kan ni ta tuff-tuff tåg in till medeltidsstaden Vadstena och besöka Heliga Birgittas kyrka och kloster, besöka Omberg och rökstenen som är känt från böckerna om Arn, samt besöka Göta kanals vackraste slussar i Borenshult!

Vadstena campingplats

Foto Vadstena Camping

Skeppsdockans Camping & Vandrarhem

Skeppsdockans camping och vandrarhem är en idyllisk plats för sommarens lugna dagar blandat med folkvimmel. Här bor ni med husbil, husvagn, tält, eller turistlägenhet alternativt vandrarhem.

På Café Korskullen (som är känt för sina goda våfflor) kan ni avnjuta en frukost eller fika i solen, och intill finns en lekplats för barnen. Se till att hyra cyklar för att upptäcka den vackra miljön längs Göta Kanal!

Från campingen är det bara en kilometer in till Söderköping centrum där ni kan strosa i folkvimlet i kanalhamnen, promenera i de gamla stadsdelarna av Söderköping, besöka marknader, testa nya restauranger och uteserveringar. I området av S:t Anna skärgård kan ni enkelt ta er med bil för att besöka Kolmården eller Stegeborgs slottsruin.

Upplev skeppdockans camping i östergötland

Foto Skeppsdockans Camping & Vandrarhem

KustCamp Ekön

Det 4-stjärninga paradiset i ytterskärgården – KustCamp Ekön! Njut av sommaren vid klipporna längs vattnet, sol, bad och ständig havsutsikt. Här bor ni med husbil, husvagn, tält, eller i stuga alternativt villavagn.

Ekön naturreservat bjuder in till friluftsliv med badberg, klapperstensstrand, vandringsleder och utkikstorn. På campingen finns barnvänligt bad med brygga, bollplan, discgolfbana och minigolfbana.

Upplev naturen och hyr cykel eller kajak på Ostkustenskajak, och ta en tur för fiske eller bad. I närområdet finns flera närliggande öar som ni enkelt kan ta er till för att skapa nya sommarminnen!

Kustcamp ekön campingplats

Foto KustCamp Ekön

First Camp Kolmården – Norrköping

Bo på First Camp Kolmården som är beläget vid Bråviken, omslutet av vacker strand och badbrygga. Koppla av och njut av sol och bad, och hyr cyklar när ni vill upptäcka mer. Här bor ni på campingen med husbil, husvagn, tält eller i stugor.

Här finns två utomhusbanor för padel, barnklubb, träningsprogram och arrangerade underhållningskvällar. I bistron kan ni njuta av snacks, middag och desserter. På eftermiddagen kan ni svalka er med en glass eller ta en fika med hela familjen.

I närområdet kan ni besöka Tom Tits experiment, hällristningar och Stegeborgs slottsruin. Det stora sommaräventyret för hela familjen, det vilda Kolmården ligger endast 4km från campingen. Här finner ni Nordens största djurpark och Kolmårdens tropikcenter.

På Kolmården finns tigrar, hajar, apor, delfiner och andra spännande djur. I Bamses värld kan ni träffa Skalman, Lilleskutt och fler av Bamses vänner. Passa på att boka en djurupplevelse där ni tillsammans med en djurvårdare får komma nära djuren. I parken kan ni testa en mängd åkattraktioner, åka safaribanan och besöka massor av restauranger och kiosker. Välkomna till sommarens vildaste äventyr!

Campingplats i Kolmården, norrköping

Foto First Camp Kolmården – Norrköping

Grännäs Camping och Stugby

Med utsikt över fjorden kan du spendera sommardagarna på Grännäs camping och stugby. Här kan ni ägna er åt aktiviteter som padel, minigolf, frisbeegolf och tennis.

Vid campingens badplats finns både gräsmatta och sandstrand, och möjlighet till bad från både brygga och hopptorn. Intill badplatsen finns en lekplats och beachvolleybollplan. I receptionen kan ni köpa souvenirer, glass och dryck. Här bor ni med husvagn, husbil, tält eller i stugbyn där alternativ som timmerstuga, campingstuga och havslägenhet finns tillgängliga.

Valdemarsvik centrum ligger 1 km från campingen där det finns ett stort utbud av restauranger och aktiviteter. Strosa i hamnen och ät middag på hamnkrogen, eller ta en fika på ett trevligt café till följd av ett besök på en av konstutställningarna. Passa även på att testa den digitala frågesporten, gå på idrottsevenemang eller testa utegymmet!

Grännas camping och stugby i Norrköping

Foto Gränns Camping och Stugby

Småängens Bad och Camping

Småängens Bad och Camping har en lugn och naturnära atmosfär. Campingen är familjevänlig och erbjuder allt ni behöver för en trevlig vistelse. Här finns två barnvänliga badstränder där ni kan njuta av sol och bad. I kiosken kan ni köpa enklare mat, glass och godis.

Ni bor i mysiga stugor med sjöutsikt, eller camping med husbil, husvagn, alternativt tält. På området finns en lekplats med studsmatta och gungor, minigolf, volleybollplan och möjlighet att hyra båt och kanot för en tur i vattnet.

I slutet av sommaren kan ni även testa kräftfiske! Motala är den närmaste staden där det finns museum att upptäcka, och Göta Kanal utställningen – från idé till verklighet, är värt att besöka! Upptäck restauranger och njut av folkvimlet.

Småängens bad och campingplats i Sverige

Foto Småängens Bad och Camping

Örnviken Söderköping

I Östergötlands vackra skärgård utanför Söderköping, med den kilometerlånga strandkedjan finner ni Örnviken Söderköping. Här kan ni bo på campingen med husbil, husvagn, eller tält. Om ni vill utforska ett nytt boende kan ni boka glampingtält i naturen, på flotten, eller i det spektakulära trädtältet.

Ni kan även bo i stuga som finns i olika storlekar. Boka frukostkorgen dagen innan om ni vill ha frukost levererad utanför dörren. Det finns även en gästhamn där ni kan lägga till med båten. I kiosken kan ni handla basvaror, godis, glass och drycker. Foodtrucken står uppställd på området hela sommaren.

Ägna er åt aktiviteter som fiske, kajak och sup. I närheten finns det möjlighet att spela padel, testa islandshästridning, eller spela golf vid golfklubben. Besök vackra Gryts handelsträdgård där ni kan handla egenodlade grönsaker, blommor och inredning. Om ni vill åka på en dagstur kan ni åka längs Göta Kanal och stanna till vid Smultronstället glassrestaurang i Söderköping!

Fantastisk camping i Östergötland är Örnvikens camping

Foto Örnviken Söderköping

Arkösunds Camping

Med närhet till naturen i en härlig skärgårdsmiljö kan ni ta med husvagnen till Arkösunds camping! Bo med husvagn, husbil, tält eller i stugor som finns i olika storlekar. Här bor ni med havet som närmsta granne, och för att varva ner på kvällen kan ni ta plats i bastun med spektakulär havsutsikt.

På dagarna kan ni ägna er åt aktiviteter som roddbåt, fiske, sol och bad. För barnen finns en hoppkudde i vattnet för lek. I kiosken köper ni enklare mat, glass och dricka. På strandgrillen kan ni äta god mat som passar hela familjen.

Arkösund bjuder in till kajakpaddling och vandring i närliggande natur. Under sommarkvällarna anordnas musikkvällar och liveframträdanden där ni kan avsluta dagen. För en dagstur är det enkelt att ta er med färja till både Kolmården och Bamses värld.

Arkösunds camping i Östergötland

Foto Arkösunds Camping

Källbuktens Camping Sanden

På den natursköna campingen i Östergötlands skärgård kan ni bada, fiska och uppleva naturen. Källbuktens Camping Sanden är en lugn plats för att koppla bort den stressiga vardagen.

I receptionen finns basvaror, nybakat bröd, glass och mycket mer. Bo med husbil, husvagn, tält eller i stuga. För soliga dagar kan ni bada från bryggan och ägna er åt aktiviteter som minigolf och kajakpaddling. I den naturnära miljön kanske ni kommer att få se havsörn, fiskgjuse, älgar och sälar.

Do the North arrangeras kanot- och kajakturer, men även sälsafari. Här finns det mycket att upptäcka! I närheten finns det flera caféer och restauranger att besöka. Gårdsbutiken och trädgårdscaféet är väl värda ett besök!

Upplev fantastiska källbuktens camping sanden

Foto Källbuktens Camping Sanden

Malexander Camping

Njut av sommaren vid klarvattenssjön Sommens strand. På Malexander Camping finns en barnvänlig badplats med bryggor, och nedanför campingen lägger ångbåten Boxholm till för rundtur och torgtur flera gånger i veckan. Bo med husbil, husvagn, tält eller i stuga.

På området finns det vackra stigar för både promenader och cykelturer. Hyr kanot, båt, kajak eller sup för en tur på vattnet. Om ni är fiskeintresserade kan ni ägna er åt fiske i den artrika sjön där ni kan fånga abborre, gädda, röding och öring.

På campingen finns en glasskiosk och kaffeservering med fikabröd. På kvällen kan ni besöka Svärdhuset restaurang, eller besöka Axet lanthandel för att handla råvaror till en egen middag. Strosa runt i den närliggande kyrkbyn och upptäck de vackra husen i området.

Upplev camping i Malexander under sommaren

Foto Camping Malexander

Du har väl inte missat att campa i Småland?

Om så, då är ett besök till Småland att vänta i sommar. Skapa minnen med nära och kära!

Intresserad av att köpa en husbil eller husvagn?

Vincents är Sveriges ledande förmedlare av begagnade husbilar och husvagnar. Upplev campingarna i Östergötland på bästa sätt med en nyinköp begagnad husbil eller husvagn från Vincents!

Mateusz Gregus

Mateusz Gregus

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!
Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs