Vacker utsikt över Jämtland

Topp 10 bästa campingplatserna i Jämtland

Jämtland är en historisk turistort känd som en av de bästa alpina orter i världen, vilket går i hand med Jämtlands vackra campingplatser. Vi har listat de 10 bästa campingplatserna i Jämtland som du kan kombinera med skidåkning, skidskytte, åka snowboard, och mycket mer!

Österåsens Bad och Camping

En familjevänlig camping med mycket bad och natur hittar du när du besöker Österåsens Bad och Camping. Här finns en baddamm som har både rutschkana och hopptorn vilket är perfekt för alla badälskare!

Campingen har stora öppna gräsmattor, mysiga stugor, och fina naturstigar i närheten. Det finns ett volleyboll- och badminton plan, vilket innebär roliga aktiviteter för både unga och vuxna. Underhållning för både barn och vuxna i form av en BarnClub, sportaktiviteter, bastu, och kvällsshows.

På campingen finns en kiosk där du bland annat kan njuta av glass, godis eller läsk, men det finns även en restaurang med frukost, lunch och middag. Utöver husvagnsplatser med el finns det även möjlighet till att hyra stuga eller att tälta på campingens tältplatser.

Utsikt över Österåsens Bad och Camping

Foto Österåsens Bad och Camping

Camp Route 45

Mellan Östersund och Strömsund hittar du Camp Route 45, vilken är en liten och mysig camping nära till naturen. Här har du nära till skog och vatten där du kan bada och fiska i kända fiskevatten.

Vill du uppleva spektakulära norrsken under vintertiden har du goda chanser att göra det just här och norrut från campingen. Norrsken är för många en upplevelse som är värd att resa för!

På campingen finns det olika aktiviteter för hela familjen både under vintern och sommaren. Under vintertid har du möjlighet till att bland annat längdskidåkning och utförsåkning, medan på sommaren finns det ridning, mountainbike, kanotpaddling, och båtsafari. 

Runtom området finns det campingplatser med eller utan el, och utrustade stugor med kök och badrum. Det finns även en servicebyggnad och en mysig restaurang för en fika eller äta en god måltid.

Utsikt över Camp Route 45

Foto Camp Route 45

Kvarnsjö Camping

Vill du ha en avslappnande semester i en lugn miljö nära naturen är Kvarnsjö Camping perfekt för dig. På denna camping kan du bo i modernt inredda och fullt utrustade loft, där du från balkongen kan njuta av den vackra utsikten över naturen.

Utöver campingplatser för husvagn eller husbil har du möjlighet till att hyra stuga, rum, och lägenheter där du har tillgång till gratis WiFi. På campingen hittar du ett servicehus och ett sällskapsrum där det finns TV och pingisbord. På gården finns en lappkåta med eldstad där du bland annat kan grilla eller koka kaffe.

Bland den tysta miljön hittar du aktiviteter som fiske, vandringsleder, besöka bäverkoloni, eller låna roddbåt. På vintern kan du testa på roliga alpina aktiviteter som skidåkning, skidskyttebana, motions- och skidspår, samt motoranläggningar.

Bild på Kvarnsjö Camping

Foto Kvarnsjö Camping

Ångsta Camping

Med en vacker utsikt över Locknesjön hittar du Ångsta Camping. En liten camping som ligger nära naturen. Campingen ligger nära till Östersund och Brunflo där du hittar restaurang och butik. 

På campingen kan du bo i husbil, husvagn, eller tält, men har även möjlighet till att hyra en stuga. Boendet fungerar lite annorlunda än traditionella campingplatser eftersom det inte finns en reception utan du åker in och väljer en ledig plats eller en ledig stuga. Det finns tillgång till servicebyggnader med kök, duschar och toaletter.

I gångavstånd ligger Storsjöbygdens golfklubb med en fin golfbana. En härlig campingplats som vill ta det lugn eller ta en paus på vägen!

Bild på Ångsta Camping

Foto Ångsta Camping

Krokomsvikens Camping

Strax norr om Östersund ligger Krokomsvikens Camping i en trevlig miljö med tillgång till flera aktiviteter för hela familjen. Campingen ligger i centrala Krokom precis vid vattnet och har öppet från mitten av juni till mitten av augusti. 

På området vid campingen hittar du en mängd roliga aktiviteter för en rolig stund på semestern. På campingen finns det bangolf, gungställning, sandlåda och mycket mer vilket garanterar en rolig semester för barnen. I närområdet hittar du massa andra aktiviteter som bland annat badminton, boule, downhill, tennis, dansbana, som säkerställer en aktiv och rolig semester.

Anläggningen är stor med 50 campingtomter, 6 stugor samt flera tältplatser. Med stora utrymmen och många aktiviteter är Krokomsvikens Camping ett bra alternativ för barnfamiljer!

Utsikt vid Krokomsvikens Camping

Foto Krokomsvikens Camping

Hoverbergs Camping

Hoverbergs Camping är en friluftscamping som ligger vid båthamnen i Hoverberg precis vid Sveriges femte största sjö – Storsjön. Reser du hit kan du förvänta dig en lugn och rofylld upplevelse med många aktiviteter i naturen och nära vattnet.

På campingen har ni självklart möjlighet till att fiska, bada, och hyra kanoter, med det finns även minigolf och grillplats med en fin syn över sjön. Hit kan du resa med egen husvagn, husbil eller tält och ställa dig på en ledig plats. Campingen är liten med 15 husvagn- eller tältplatser, men du har även möjlighet till att hyra en av campingens 3 stugor.

Till din nytta har du Hamncafét, servicehus, och i närheten har du möjlighet till att utforska vackra strövområden och vandringsleder. För en unik upplevelse i närheten som är värd att se hittar du Hoverbergsgrottan, som är Sveriges största klyftgrotta.

Utsikt över Hoverbergs Camping

Foto Hoverbergs Camping

Galå Fjällgård

Med vackra fjäll, sjöar, och fantastiska utsikter i naturen är Galå Fjällgård perfekt för er som vill ha en semester med trevlig avkoppling i vildmarken. Markerade vandringsstigar gör det lätt för er att utforska naturen genom vandring eller cykel.

Följer du vandringslederna kommer du vandra igenom gammelskogar och landskap som präglas av antika fäbodar. Campingen befinner sig mitt på renbetesmark vilket innebär att du kan se och träffa på renar som strövar fritt under alla årstider.

Sjöarna och böckerna kring fjällgården ger en fantastisk upplevelse för fiskeälskare som kan uppleva fisketurer i nära fiskeområden, eller fjällfiska i Jämtlandsfjällen. Ett rikt bestånd av fiskar och fiskarter gör fiskningen här till en unik upplevelse.

På fjällgården har du både möjlighet till camping med husbil eller husvagn och har även möjlighet att hyra fullt utrustade stugor. För övrigt finns det tillgång till eldplatser och grillkåta, lekplats, och bastu. Här har du tillgång till allt du behöver för en fridfull semester nära naturen.

Utsikt över Galå Fjällgård

Foto Galå Fjällgård

Åkersjöns Camping & Skidbacke

Är du sugen på att ta semestern under vintern och uppleva vintercamping är Åkersjöns Camping & Skidbacke just den campingen du letar efter. Här erbjuds husvagnsplatser för säsongs­uppställning vintertid och det finns även stugor, lägenhet och självhushållsstuga att hyra.

I skidbacken hittar du en skidlift med två nedfarter och skogsbanor och det finns möjlighet till att hyra den skidutrustning som du behöver. Väljer du att resa hit på sommaren hittar den en downhill bikepark där alla från barn eller nybörjare till erfarna cyklister kan testa på och njuta av rolig cykling.

På området hittar du även en restaurang och vandringsstigar anpassade för alla åldrar. Oavsett om du vill se vacker fjällnatur, fiskrika tjärnar, blomsterleden med rik flora, eller uppleva en gammal granskog hittar du något för hela familjen!

Bild på Åkersjöns Camping och Skidbacke

Foto Åkersjöns Camping och Skidbacke

Ristafallet Camping

Ristafallet Camping känt för sitt vattenfall i västra Jämtland är en av de vackraste i Sverige och kan ses direkt från campingen. Är här för ett stopp för fika i caféet eller vill bo i stuga, lägenhet, husbil, husvagn, eller tält så är du garanterad vackra utsikter och en trevlig stund.

Stannar du på campingen kan du förvänta sig lugn och ro för att komma bort från vardagssysslor och stress. I cafet kan du njuta av något gott med utsikt över den vackra Indalsälven. I närområdet har du möjligheter till skidåkning eller vandring.

Oavsett om du reser hit under vintern eller sommaren hittar du roliga aktiviteter året runt. På sommaren kan du titta på renar, testa boogiesurfing vid vattenfallet, besöka gamla kyrkor, eller ta dig till toppen av Åreskutan. På vintern kan du åka snöskoter eller hundspann, isklättra, mata renar, och har också nära till den kända alpina staden Åre.

Utsikt över Ristafallet Camping

Foto Ristafallet Camping

Klövsjö Panorama

En fantastiskt fin och omtyckt camping i fjällen hittar du när du stannar på Klövsjö Panorama. Campingen ligger i Klövsjö och Vemdalen som är vacker både på sommaren och vintern. På campingen finns boenden av hög klass som ger en unik känsla och upplevelse.

Klövsjö Panorama ligger i mitten av Jämtland och har ski- in/ski- out till bland de bästa nedfarterna i Sverige. Backarna är i världsklass där den alpina världscupen hållits vid flera tillfällen, och används varje säsong av alpina klubbar och landslag. Närintill har du även möjlighet till längdåkning och skoterleder.

Väljer du att resa till Klövsjö på sommaren har du även en rad roliga aktiviteter väntande. Under sommaren har du bland annat möjlighet till att spela golf, fiska, ge dig ut på cykel- och vandringsleder, bada, eller ge dig ut på jakt. Här hittar du roliga aktiviteter som passar hela familjen eller kompisgänget året runt!

Bild av stuga på Klövsjö Panorama

Foto Klövsjö Panorama

Mateusz Gregus

Mateusz Gregus

Digital kommunikatör

Förmedla din husbil eller husvagn idag!

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att hitta en ny ägare till er husbil eller husvagn!

Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs