Upptäck Varberg

Husbilsutflykt – Upptäck Varberg med husbil

Från fornlämningar till mysiga caféer – Varberg har allt!

Har du inte bestämt dig vad du ska uppleva på din husbils- eller husvagnssemester i år? Ingen fara! Vi listar våra favoritplatser runt om i Varberg för dig som vill uppleva Varberg från stadens bästa sida.

Kallbadhuset

Stig in i det sagolika Kallbadhuset. Kallbadhuset är ett ikoniskt badhus från sekelskiftet i orientalisk stil som lockar många besökare varje år. Här kan du njuta av ett energigivande och svalkande nakenbad i havet för att sedan slappna av i en varm skön bastu.

Varbergs torg

Varbergs torg är ett av Sveriges största torg till ytan och har flest torghandlare i Västsverige. Här frodas torghandeln och varje onsdag och lördag fylls torget med färgsprakande blommor och frukt & grönt året om.

 

Varbergs fästning

Från medeltida strider till ett besöksmål som lockar tusentals besökare årligen. På Varbergs fästning kan du uppleva levande historia mitt i stan. Besök Bockstensmannen på Hallands kulturhistoriska museum, vandra ner i de djupa fängelsehålorna eller ta en fika på den berömda Fästningsterassen. Från fästningen har du fantastiskt utsikt över Varberg, inte minst vid solnedgång. Nedanför fästningen hittar du också fästningsbadet med soldäck, badbrygga och hopptorn. En perfekt plats att spendera en solig dag i Varbergs centrum.

Träslövsläge

Upplev Träslövsläge, eller Läjet som det kallas av Varbergare, och den pittoreska känslan av gammal fiskeby. Träslövsläge har den största fiskehamnen i Halland och här hittar du en fisk- och skaldjursrestaurang, Joels Brygga, som ligger precis intill havet och är du sugen på glass finns det berömda Tre Toppar.

Apelviken

Apelviken, som uttalas Appelviken bland varbergsbor, är ett välbesökt resmål i Varberg. Längs den långa sandstranden finner du flera restauranger, affärer, kiosker och bangolf. Apelviken är även Sveriges Surfmecka. Besöker du Apelviken under den blåsiga hösten kan du bevittna en himmel fylld med färgsprakande kites.

Öströö Fårfarm

Två mil utanför Varberg, mitt i Åkulla bokskogar hittar du den familjevänliga fårfarmen Öströö med café. Här är allt ekokoligt och du kan avnjuta en god fika med fågelsång precis intill fårhagen.

Åkulla bokskogar

Börjar du bli mätt på kustlivet? Då bör du åka inåt land och besöka underbara Åkulla bokskogar! I Åkulla hittar du vackra vandringsleder, svalkande sjöar och utkiksplatser med hisnande vyer. Bokskogarna har bebotts av människor i tusentals år, vilket går att bevittna överallt i skogarna. Åkulla är även hem till Bexells talande stenar och Bockstens mosse där Bockstensmannen hittades. Åkulla Outdoor Resort erbjuder café, restaurang, hotell, bed & breakfast, vandrarhem, ställ- och tältplatser. Intill resortet hittar du även Åkullas skidspår som är hem till skidåkare under vintertid.

Johnssons Gård

Denna mysiga gård, Johnssons Gård, på landet ligger sju kilometer söder om Varberg. I de renoverade gamla ladugårdarna hittar du både café och bageri, restaurangen Spiseriet, krukmakeri, blomsteraffär, träningsanläggning och Subbe Bryggeri.

Discgolf på Håsten

Ta med hela familjen och testa på discgolf! På Håstens naturområde finns en discgolfpark där du kan spela helt kostnadsfritt. Banan är alltid öppen och du behöver inte boka innan. Ta med dina egna discar och kör en turnering med familj och vänner.

Trygghet

För både kunder och medarbetare!

Struktur

Lean-metoder och dagliga förbättringar är nyckeln.

Resglädje

Vi vill inspirera och göra ert reseliv enklare!

Digitalt

Vi finns var du vill, när du vill

Kundnöjdhet

Vi är långsiktiga i våra relationer

Martina Sandström

Martina Sandström

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!
Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs