Campingplats husvagnar

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Campingen är en plats där du möter likasinnande och du kan med dessa människor dela mycket skratt. Däribland de där små misstagen som kan uppstå och sedan kan göra resan oförglömlig. Vissa underhållande ögonblick sätter verkligen extra krydda till ditt campingäventyr. Vissa av dessa ögonblick kan bli de mest älskade och delade.

Efter att tiden har gått får vi en mer distanserad syn på händelserna, som kanske för stunden kändes jobbiga. Det blir då lättare att se det komiska i situationen när vi inte längre är djupt engagerade i det negativa och känslomässiga ögonblicket. Att dela dessa roliga misstag med andra skapar en gemensam upplevelse. När du delar berättelser om våra egna misstag eller skrattar tillsammans åt andras skapas en känsla av gemenskap vilket kan göra händelsen roligare med tiden. Här nedan kan du läsa om roliga misstag som våra kunder råkat ut för under deras campingresor. Kanske har du upplevt något liknande eller har du kanske en egen hisnande berättelse?

1. Navigationsmissen till campingen

En kund berättar om den gången familjen glatt rullade in på en camping, för att sedan upptäcka att de hade åkt till helt fel plats. De hade precis plockat fram stolar och bord för att sedan börja grilla. Telefonen ringer och de är granncampingen som undrar när de kommer. Som tur var hade högsäsongen inte börjat och de behövde inte betala dubbelt, men det blev ett minne för livet som de kan skratta åt idag. Så, ett tips kan vara att dubbelkolla så att du verkligen kommit till den campingen som du bokat in dig på.

2. Husvagn i dike

En par hade lastat husvagnen full inför resan. Vid ett litet gupp ropar mannen plötsligt ”Nu tappar vi husvagnen!” och den rullar ner i ett dike. Med hjälp från en bonde och en traktor kunde de fortsätta sin resa, men inte utan en oförglömlig paus. Med denna berättelse kan vi alla lära oss att verkligen dubbelkolla så att husvagnen sitter ordentligt på dragkroken.

3. Elklippare och strömavbrott på campingen

En annan kund delar en komisk händelse när de skulle klippa gräset med en elklippare på campingen. Grannen kommer springandes för att strömmen gått på grund av en överbelastning i stolpen. Boven? Elklipparen.

4. Femkronorsduschen i servicehuset

En familj bestämde sig för tältsemester och hamnade på en fin camping på Gotland. När mamman och dottern i familjen skulle ta sig en dusch i servicehuset blev det problem. Duschen krävde en femkrona för att starta vattnet. Men vad de inte visste var att om de stängde av vattnet behövde de ytterligare mynt för att starta duschen igen. Då detta saknades resulterade detta i ett minnesvärt ögonblick där de stod insåpande och funderade över nästa drag. Numer kanske inte många campingar längre krävar mynt men det kan ändå vara en god idé att att kontrollera duschen och hur den fungerar innan du kör igång med tvagningen.

5. Toalettstoppet

Under en dagstur runt Gotland med husbil stannar en familj vid ett servicehus för att fylla på vatten. Mamman i familjen passar på att gå på toaletten. När vattnet var påfyllt fortsätter resan men efter några kilometer utbrister barnen ”Men mamma då!”. Hon var kvar utanför servicehuset och full i skratt över denna fadäs. Ja, kommunikation är A och O även ute på campingsemester.

6. Kalsongräddningen för camping-grannen

En annan lustig episod involverar en granne som glömde kvar sin el-kabelvinda på campingen. Vår kund räddade situationen genom att gå ut i kalsonger för att hantera den kvarglömda vindan och lämnade sedan in den nästa dag i receptionen. Grannen återvände dock sent på kvällen och hade alltså aldrig checkat ut från campingen. Han trodde att el-kabelvindan blivit stulen. Efter att personalen tittat på en övervakningsvideo morgonen efter fick de sig några härliga skratt när de upptäckte mannen i kalsonger med vindan i handen.

7. Öldunk och ungdomsförvirring

Ett campingminne från ungdomstiden inkluderar att hälla öl i en stor 10-liters dunk för att spara pengar inför midsommarfirande i Lappland. Efter att de hade pantat alla ölflaskorna insåg de sedan att de helt saknade en plan för att kunna transportera den stora, tunga dunken. Ett nostalgiskt skratt över detta ungdomliga misstag 50 år senare.

8. Reservplats på camping utan faciliteter

En familj hade gjort misstaget att inte boka en campingplats i förväg och de upptäckte då att det var helt fullt på campingplatserna i Skummeslöv. En camping kunde dock erbjuda en reservplats utan faciliteter precis bredvid E6:an. Trots den mindre perfekta platsen med högt gräs hade de en fantastisk vecka och skapade minnen för livet. Det är inte alltid viktigast med alla bekvämligheter för att få en härlig och minnesvärd campingsemester.

9. Sovande i regnet

Ett roligt minne handlar om att vakna upp i ett vattenfyllt tält tillsammans med sin lillebror. Föräldrana hade bytt tältplatsen till att istället sova i bilen under nattens regnstorm och lämnat sovande barn kvar i tältet. Ett tips är att faktiskt istället välja husbil eller husvagn att campa i. Då klarar du dig betydligt mycket bättre under de olika väderförhållanden som du kan stöta på under din campingsemester. Vi har ett stort lager av husbilar och husvagnar i alla möjliga olika utföranden.

Campa när det regnar

10. Bilnyckellåsningen

Ett klumpigt misstag inträffade när en pappa låste in nycklarna i husbilen mitt under en hjältemodig ansträngning att ta bort ett nedfallet träd på vägen. Extranyckel? Ja, det fanns ju självklart. Men låg i plånboken under golvmattan inne i husbilen. Tack vare en uppfinningsrik liten vän kunde de lösa situationen och fortsätta sin semestervecka vid havet. Mamman i familjen fick nog aldrig veta. 

Har du en campingberättelse som du vill dela med dig av?

Campingäventyr kan vara fulla av överraskningar och skratt och dessa roliga misstag från våra kunder visar att det är dessa ögonblick som blir de mest älskade och delade. Vi älskar att få ta del av våra kunders campingresor! Skulle du vilja dela med dig av något roligt från en husbils- eller husvagnssemester eller från en annorlunda resa som du har gjort med husbil eller husvagn? Mejla marknad@vincents.se. Låt oss skratta tillsamma åt de underbara äventyren på campingplatsen!

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs