De bästa ställplatserna i Halland

Hallands 10 bästa ställplatser för din
husbil eller husvagn!

Hallands län, beläget på Sveriges västkust, bjuder på en spektakulär natur, pittoreska kustsamhällen och en mängd aktiviteter för husbils- och husvagnsentusiaster. För att hjälpa dig planera din nästa resa har vi sammanställt en lista över de 10 bästa ställplatserna i Halland. Dessa platser erbjuder bekväma faciliteter, fantastiska lägen och närhet till sevärdheter, vilket gör dem till perfekta stopp längs din resa!

Vad kan du göra i Halland medan du är på en ställplats?

I Halland finns det ett stort utbud av aktiviteter och sevärdheter som passar både för de som vill uppleva naturen och kulturen och för de som vill göra något mer äventyrligt. Från de långa standstränderna i längs kusten i södra Halland till de grönskande skogarna inåt landet erbjuder Halland en unik kombination av natur och kultur. Du som besöker Hallands ställplatser kan också njuta av vandringsleder och cykling längs stränderna eller de många naturstigarna och utforska de charmiga små fiskebyar. 

Skrea Camping och Stugby

Skrea Camping och Stugby hittas vid den vackra Skrea strand, nära Falkenberg. Campingen erbjuder ställplatser i natursköna omgivningar och har en familjevänlig atmosfär. Här kan du njuta av sol och bad på den långa sandstranden eller koppla av vid poolområdet på campingen. För barnen finns det lekplatser och aktiviteter som underhåller dem under hela vistelsen.

First Camp Tylösand

First Camp Tylösand är en populär campingplats vid den kända Tylösands strand nära Halmstad. Campingen erbjuder generösa ställplatser och en vacker miljö med havsutsikt. Här kan du njuta av sol och bad på den långa sandstranden eller ta en promenad längs strandpromenaden. I närheten av campingplatsen finns också restauranger, barer och butiker för att förhöja din vistelse.

Gekåsbyn Ullared Stugby & Camping

Gekåsbyn Ullared Stugby & Camping är belägen i närheten av det berömda Gekås Ullared, en av Sveriges mest populära shoppingdestinationer. Campingen erbjuder bekväma stugor och generösa ställplatser för husbilar och husvagnar. Här kan du njuta av närheten till shopping, samtidigt som du får uppleva lugnet och naturen. Utforska Ullareds shoppingutbud eller ta en tur i de omgivande naturområdena för en mångsidig campingupplevelse.

Destination Apelviken

Destination Apelviken är en populär campingplats vid stranden i Apelviken, Varberg. Med sin vackra natur och avkopplande atmosfär är detta en perfekt destination för campingälskare. Ställplatserna är generösa och omgivna av grönska, vilket ger en känsla av lugn och ro. Campingen erbjuder också ett brett utbud av faciliteter, inklusive moderna servicebyggnader, lekplatser och en restaurang med fantastisk havsutsikt. Destination Apelviken är det ultimata valet för en avkopplande och njutbar campingupplevelse vid kusten.

Mellbystrands Camping

Mellbystrands Camping är belägen i närheten av Laholm och erbjuder generösa ställplatser för husbilar och husvagnar. Campingen är omgiven av vacker natur och är perfekt för avkoppling och lugn. Här kan du njuta av promenader på stranden, ta ett dopp i havet eller delta i olika aktiviteter som erbjuds på campingen.

Espeviks Camping och Havsbad

Espeviks Camping och Havsbad är belägen vid havet nära Kungsbacka. Campingen erbjuder ställplatser med havsutsikt och en härlig atmosfär. Här kan du njuta av solnedgångar över havet, ta promenader längs stranden eller koppla av i de natursköna omgivningarna. Espeviks Camping och Havsbad är en idealisk plats för avkoppling och njutning vid kusten.

Haverdals Camping

Haverdal är en camping vackert omgiven av skog och sanddyner. Campingen erbjuder rymliga ställplatser och en avslappnad atmosfär. Med närheten till havet kan du njuta av sol och bad på den härliga sandstranden. För naturälskare finns det också möjlighet att utforska de omgivande vandringslederna och ta del av den rika flora och fauna som området har att erbjuda.

Stråvallas Camping

Stråvalla Camping är en charmig campingplats som ligger i närheten av Kungsbacka. Campingen är omgiven av grönska och erbjuder generösa ställplatser för husbilar och husvagnar. Här kan du njuta av en lugn och avkopplande vistelse, med närhet till både natur och stadsliv. Utforska de omgivande vandringslederna, ta en cykeltur genom det vackra landskapet eller besök Kungsbackas mysiga centrum.

Ugglarp Camping

Ugglarp Camping är en charmig campingplats belägen i natursköna omgivningar nära havet. Campingen erbjuder generösa ställplatser för husbilar och husvagnar samt en avslappnad atmosfär. Här kan du njuta av närheten till både skog och strand, vilket ger dig möjlighet att utforska naturen och njuta av bad.

Getteröns Camping

Getteröns Camping är belägen på Getterön, en naturskön halvö nära Varberg. Campingen erbjuder ställplatser med närhet till både hav och naturreservat. Här kan du njuta av långa promenader på stranden, upptäcka fågellivet i naturreservatet eller bara koppla av och njuta av
lugnet.

Så oavsett om du söker avkoppling vid havet, närhet till städer eller unika naturupplevelser finns det något för alla i detta vackra län. Utforska de bästa ställplatserna och upplev allt som Halland har att erbjuda på din nästa husbils- eller husvagnsresa.

Intresserad av en husbil?

Vincents är Sveriges ledande förmedlare av husbilar och har mängder av begagnade husbilar till salu!

Martina Sandström

Martina Sandström

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!
Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs