Vackert Landskap Medelpad

De 10 bästa campingplatserna i Medelpad

I Medelpad hittar du miljöer som är lämpade för en variation av turistaktiviteter och däribland vackra platser för camping. Vi listar de 10 bästa campingplatserna i Medelpad där du kan fiska, skovandra, skidåka, kanotpaddla och mycket mer!

Backetjärns Camping och Stugby

Letar ni efter en mysig camping nära till bad med hopptorn och vattenrutschkana? Då är Backetjärns Camping och Stugby perfekt för dig!

På campingen hittar du Camp Mid Adventure fylld med äventyr och aktiviteter som klätterpark med zipline, lasertag, vattensport, paintball och teamkamp, som är perfekt för hela familjen! Utöver äventyren kan du även slappna av med bastubad eller ett dopp i vildmarkstunna.

Campingen hittar du nära Sveriges geografiska mittpunkt i Torpshammar som är omgiven av stilla flodvatten och höga berg.

Utsikt över Backetjärns Camping och Stugby

Foto Backetjärns Camping och Stugby

Sandnäsets Bad & Camping

Vid Holmsjöns strand hittar ni Sandnäsets Bad och Camping där det finns en underbar badplats med rent och klart vatten. Alldeles intill stranden finns uteservering där ni kan sitta tillbaka och avnjuta god mat med en fin utsikt.

Ställplatserna på campingen har en vacker utsikt över Holmsjön, och det finns även god tillgång till tältplatser runtom i naturen och vid vattnet. På campingen finns 35 tomter med tillgång till el både för husbil och husvagn.

Campingen har också två servicehus, och möjlighet till att grilla. Med tillgång till fiskebåtar, kanot, och fina promenadstigar hittar ni avslappnande aktiviteter i naturen.

Sjö vid Sandnäsets Bad & Camping

Foto Sandnäsets Bad & Camping

Borgsjö Strand

Är ni en stor familj med barn är Borgsjö Strand något för er! Campingen är stor och erbjuder stora gräsytor för lek och spel, och har dessutom en lekplats vilket är perfekt för barnen.

Tycker du inte om att laga mat under semestern finns det en restaurang med stort utbud av mat och med platser inomhus och utomhus. Det finns även möjlighet för avhämtning om ni föredrar att äta i naturen eller på campingen.

Det finns även möjlighet att hyra stugor eller bed & breakfast med fina omgivningar och badstränder i närheten. Oavsett om du övernattar eller stannar för ett stopp får du på Borgsjö Strand en avslappnande och trevlig upplevelse! 

Borgsjö Strand stuga

Foto Borgsjö Strand

Jannesland

Älskar du naturen och vill ha en lugn och avskild stund i vildmarken är Jannesland exakt den campingplatsen du letar efter. Campingen erbjuder gott om utrymme och innehåller 20 campingplatser som inte är avgränsade.

Vid sjön har du möjlighet att hyra en roddbåt men även paddla kanot, cykla, vandra eller simma. På campingen har du tillgång till sanitetsbyggnad med gratis duschar, gästkök, diskbänkar, och en lekplats som är perfekt för barnen.

Reser du under vintern finns möjlighet till att isfiska eller åka längdskidor, och i närliggande städer som Sundsvall och Hassela erbjuds alpin skidåkning.

Utsikt över Jannesland

Foto Jannesland

Stöde Camping

Vill du ha en avkopplande semester för dig och din familj är Stöde Camping något för dig. Här hittar du tillgång till klimatiserad uppvärm swimmingpool, sauna, och solarium som får vildmarkssemestern kännas som en solsemester!

Gillar du att vara aktiv och träna även under semestern finns det tillgång till både gym och tennis. Är du mer sugen på äventyr ute i naturen är det nära till vandringsleder och geocaching.

Stöde Camping är perfekt för barnfamiljer med tillgång till många aktiviteter och underhållning som biljard, kanotuthyrning, och museum i närheten. Campingen ligger precis under huberget som har restaurang, souveniraffär och underhållning, tillsammans med stugor och husvagnsplatser med fina utsikter.

Stugor vid Stöde Camping

Foto Stöde Camping

Geråbadets Camping

Letar du efter en liten camping med vacker natur och lugn och ro är Geråbadets camping något för dig! På naturområdet ryms 12 stycken fyrbäddsstugor, samt 16 elplatser för husvagn och husbil.

Runt omkring boendeanläggningen hittar du en golfbana, möjlighet till att basta, eller ta fika i serveringsbyggnaden. Ute i naturen kan du bada i dammen, fiska eller tälta.

Geråbadets Camping hittar du i Bispgården, Östra Jämtland, och är ett mysigt alternativ för dig som vill ta det lugn på semestern!

Stuga vid Geråbadets Camping

Foto Geråbadets camping

Hammarstrands Camping

Mitt emellan Östersund och Sundsvall i Ragundadalen hittar du en vacker camping mitt i naturen med fantastiska utsikter intill Indalsälven. Campingen har 30 platser med el, trevliga tältplatser vid floden, samt ett antal stugor som kan hyras.

Gillar du vinteraktiviteter finns det många längd- och skoterspår, och vid Kullstaberget som ligger i närheten hittar du både slalombackar och längdspår vilket kan vara roligt för hela familjen!

Campingområdet är väl upplyst och du har tillgång till café, dusch, kök, vattenkran för fyllning av husvagn eller husbil vattentank, och allt du kan tänka dig behöva! Har du hund är de också välkomna, och kan även njuta av ett dopp i Indalsälven, eller testa på en hundagilitybana!

Hammarstrands Camping gård med husbilar

Foto Hammarstrands Camping

Ramsjö Camping och Restaurang

Med tillgång till 3 vattenrutschkanor, hoppborg, och otroliga sjöutsikter är Ramsjö Camping och Restaurang en perfekt plats för dig som gillar att bada, fiska, eller paddla kajak!

Är du sugen på att festa till det på semestern hittar du 2 festpalats för bröllop och firmafest, som båda har fullutrustade kök, två stora tält finns, och med utrustning för ljud, ljus DJ, och karaoke! Lockar aktivitet och spel kan du hyra badminton, krocket, eller boulespel.

Det finns goda möjligheter till att utforska och ge sig ut i naturen, med tillgång till motorbåt, katamaran, elcykel, EU-moppe, bil, campingbil, släp, 4-hjuling, cross-båge och fiske-utrustning. På Ramsjö Camping och Restaurang hittar du allt du behöver för att ha en rolig tid med dina kompisar eller familj!

Ramsjö Camping och Restaurang

Foto Ramsjö Camping och Restaurang

Camp Viking

Oavsett om camping lockar dig på sommaren eller vinter så är Camp Viking en vacker plats att stanna på året runt. Campingen ligger i Jämtland vid den vackra Revsundssjön.

Runtom finns fina platser för vandring, cykling, och simning med långa sandstränder. På sjön finns det välkända fiskeplatser, och Sveriges nyaste skidtunnel med möjlighet till längdskidåkning året om.

Belägen på en vacker udde hittar du en gammal viking-by där du hittar flera hus i trä, byggda utefter en historisk stil. Campingen har plats för 40-50 husbilar och husvagnar, och det finns även möjlighet för tältning.

Utsikt av Camp Viking

Foto Camp Viking

Sollefteå Camping Risön

Mellan skog, fjäll och hav ligger Sollefteå Camping Risön med ett av Sveriges bästa och mest kompletta skidanläggningar där du hittar skidbackar och skidspår som passar hela familjen.

Är du ute efter en aktiv semester erbjuder närliggande områden flera möjligheter till friluftsupplevelser som exempelvis paddling längs Röån, uppleva Edselegruvan, eller ta en tur till Västraskogen. Höga Kusten är ett av europas största besöksmål, och möjligheten till att upptäcka naturen och miljön är därför stor.

Campingområdet är bra anpassat till barnfamiljer, och en mängd varierande aktiviteter som skatepark, volleyboll, BMX-bana, tempererad bad, och fler är alltid tillgängliga i närområdet. Sollefteå Camping Risön är en perfekt blandning av aktiviteter som är roliga för hela familjen!

Fin utsikt av Sollefteå Camping Risön

Foto Sollefteå Camping Risön

Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs