vintercamping husvagnar

Förtrollas av vintercamping med husvagn eller husbil

Vinterns frostiga grepp kan skrämma bort många campingentusiaster, men för de som vågar utmana kylan öppnar sig en helt ny värld upp. En värld av äventyr och upplevelser. Det ger dig en unik chans att uppleva naturen på ett sätt som du inte kan göra under andra årstider.

Trenden att vintercampa blir alltmer populär. Vintercamping är något som kan vara otroligt mysigt och hos till exempel människor som utövar vintersport är det väldigt uppskattat. Det finns en hel del campingar i Sverige som har öppet året runt och detta ger dig friheten att välja var vill stå med din husbil eller husvagn när du vintercampar. Vissa campingplatser erbjuder också en hel del utbud av roliga vinteraktiviteter. Du kan dessutom hitta magiska, vinterklädda ställplatser och njuta av tystnaden i naturen under vintern helt ensam om du vill det.

Vintercamping ger tystnad och stillhet

Vintercamping kan ge dig tystnad och stillhet. Det blir ett avkopplande miljöombyte för dig i vardagen. Sommargästerna har försvunnit och du kan koppla av och njuta av lugnet. Efter en hel dag ute i kylan är det otroligt skönt att komma in i lugnet i husbilen eller husvagnen för att värma upp sig, koppla av och kanske spela ett roligt sällskapsspel.

Husbil på ställplats

Det magiska vinterlandskapet

Skogar klädda i vitt, frusna sjöar och snötäckta bergstoppar – det svenska vinterlandskapet är otroligt vackert och väljer du att ge dig ut på vägarna under vintern får du möjligheten att uppleva denna vintermagi på nära håll, på platser där du tidigare kanske inte varit. Många campingplatser och ställplatser blir ännu vackrare när de är täckta av snö och kvällssolens sken lyser på den frostiga naturen som glittrar.

Gemenskap och kamratskap under vintercampingen

Vintercamping skapar en speciell gemenskap bland de modiga själar som delar kärleken till kyla och snö. Att samlas för att värma sig runt en varm eld och dela berättelser och erfarenheter i kylan, skapar starka band och minnen. Vintercamping blir ett sätt att fördjupa relationer med vänner och familj.

Utrustning för vinteräventyr

Det finns husbilar och husvagnar som är mer anpassade för vårt nordiska klimat och är välutrustade för att hantera kalla temperaturen och att göra det bekvämt och njutbart även under vintern. Du som ska campa på vintern behöver kolla om fordonet faktiskt har den utrustning som krävs. Svenska husbilar och husvagnar på marknaden brukar ha bra isolering, värme och ventilation.

Det finns dessutom en mängd tillbehör där ute som gör att vintercampingen blir både bekväm och säker för dig. Det finns till exempel tillbehör för om du kört fast i snön. Att förbereda sig ordentligt öppnar upp möjligheten till att njuta av vinterns tjusning utan oro för kyla. Det blir också en mysig aktivitet att förbereda dig inför ditt äventyr med vilka inköp du ska göra för att få en så trivsam campingupplevelse som möjligt.

Roliga utomhusaktiviteter på vintern

Vintercamping innebär inte bara att stanna på campingplatsen eller ställplatsen. Tycker du om friluftslivet har du oändliga möjligheter till att finna bra platser för skidåkning, skridskoåkning, snöskovandring eller isfiske. Tänk att ta bara ta en härlig, uppfriskande skogspromenad med matsäck, kanske hitta en fin utsiktsplats där du kan njuta av varm choklad och mackor för att samtidigt avnjuta det snötäckta landskapet. Du kan dessutom finna en campingplats som erbjuder avkoppling i vedbastu eller ett värmande bubbelbad om du önskar den lyxen efter en händelserik dag full av utomhusaktiviteter i kylan.

Är du väldigt inbiten i skidåkning kan du ju till och med campa vid skidbacken. Campingplatserna som ligger vi alpin anläggning erbjuder torkmöjligheter för alla skidkläder och utrymmen för familjen att umgås och barnen att leka.

Inte hittat den rätta husbilen än?

Visst är det lätt att bli frestad av att ge sig ut på vägarna med en husbil? Inte minst när man ser allt härligt som vårt avlånga land har att erbjuda. Om inte du har hittat den rätta husbilen för dig än så bör du titta en extra gång på vårt utbud. Vi säljer enbart begagnade husbilar av hög kvalité.

Martina Sandström

Martina Sandström

Digital kommunikatör

Förmedla din husbil eller husvagn idag!

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att hitta en ny ägare till er husbil eller husvagn!

Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs