Hur mycket är min husbil värd?

Hur mycket är min husbil värd?

Går du i säljtänkar? Eller är du bara intresserad av hur mycket din husbil är värd? Ingen fara! I denna artikeln förklarar vi och reder ut eventuella frågetecken relaterade till värdet på din husbil.

Marknadsvärdet på en begagnad husbil beräknas på de faktiska försäljningspriserna för den specifika modellen, dess skick, miltal, utrustning och efterfrågan. Vill du få en uppfattning om din husbils värde, så finns en enkel beräkningskurva, som förutsätter att din husbil inte avviker särskilt i de avgörande faktorerna. Den är naturligtvis ungefärlig, men hjälper dig beräkna din husbils värde utifrån nypriset:

Värdeminskning på husbil:

  • Efter ett års normal användning sjunker värdet med cirka 12% av nypriset.
  • Efter två år har värdet sjönkt med cirka 7,5% mot året innan.
  • Efter tre år har värdet sjönkt med 5% mot året innan.

Den femprocentiga årliga värdesänkning fortsätter därefter tills husbilen är åtta år gammal, då skicket blir mer avgörande än åldern.

Skicket är helt avgörande både för din husbils värde, och det pris som en inköpare av husbilar erbjuder. Skillnaden på en husbil som alltid förvarats i ett torrt och uppvärmt garage, jämfört med om den utsatts för mycket nederbörd, kraftiga vindar, starkt solljus eller lav/mossa kan innebära 30% värdeskillnad. Vill du läsa mer om vad som är viktigt att tänka på vid värdering? Vi har artikeln för dig!

Undvik de vanligaste felen när du ska beräkna din husbils värde

  • Blanda inte in dina känslor för husbilen.
  • Förminska inte husbilens slitage och brister. Titta objektivt på däckslitage, lackrepor, fläckar på klädsel och trasiga delar så kommer din prisuppfattning stämma bättre med verkligheten.

Vi, som inköpare av husbilar, erbjuder dig däremot den snabbaste och bekvämaste försäljningen. Vill du däremot ha maximalt betalt och har tid att invänta många bud så är du i stället välkommen att välja vår förmedlingstjänst, som också besparar dig allt arbete med att själv annonsera ut den. Vincents Husbil & Husvagn är en av landets mest erfarna fordonsförmedlare. I förmedlingstjänsten tar vi ansvar för allt; Dokumentation, fotografering, annonsering, visning, försäljning, kvalitetskontroll, garantier, löser dina eventuella lån, administrerar ägarbytet och betalar dig när husbilen har sålts.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om Vincents omtalade förmedlingstjänst för husbilar och husvagnar? Vi välkomnar dig!

Mateusz Gregus

Mateusz Gregus

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!