Husvagn husvagn i fjällen med vikt beräknad av släpvagnskalkylator

Släpvagnskalkylator för husvagn: Så tung husvagn får du dra 

Är du osäker på hur tung husvagn du får dra? Med Vincents släpvagnskalkylator får du ett snabbt och enkelt besked huruvida du har behörigheten att dra husvagnen. Genom att fylla i din körkorsbehörighet, bilens vikt och husvagnens vikt räknar kalkylatorn ut om du har behörighet eller inte. Smidigt, eller hur? 

Räkna ut hur tung husvagn du får dra med släpvagnskalkylator

Det är lätt att bli osäker på hur stor husvagn man får lov att dra med sin personbil. Det beror dels på vilket körkort du har, hur bilen är klassad och hur mycket själva husvagnen väger.
För att underlätta och räta ut frågetecken vill vi tipsa er om Vincents egenbyggda släpvagnskalkylator. Med vår kalkylator får du snabbt svar på hur stor husvagn din personbil får lov att dra! Smidigt och enkelt.

För att använda kalkylatorn behöver du veta:

  1. Din körkortsbehörighet
  2. Bilens totalvikt
  3. Husvagnens totalvikt

När du fyllt i dessa uppgifter i kalkylatorn så räknar den ut hur tung husvagn du får dra med din personbil. Det är dock viktigt att notera att kalkylatorn endast avser den informationen som du ger den. Ger du fel information blir således resultatet felaktigt. Det är alltid föraren som är ansvarig för att följa de regler och begränsningar som gäller för att dra husvagn. Vill du veta omr om vilka körkortsregler som gäller rekommenderar vi att läsa vår guide om vilket körkort som krävs för att dra husvagn.

Vincents Husvagnskalkylator

Välj ditt körkort


Skriv in din bils totaltvikt samt husvagnens totalvikt