Vincents anläggning Ålem

Vincents i Ålem satsar på verkstad

I april i år öppnade Vincents Husbil & Husvagn en ny filial i Ålem, Kalmar. Där säljs det, precis som på anläggningen i Varberg, begagnade husbilar och husvagnar via förmedling. Nu utökas tjänsterna i förmedlingsverksamheten ytterligare i form av ackrediterad skadeverkstad på den nya anläggningen.

Sedan öppningen av Vincents Husbil & Husvagn i Ålem i april har den nya filialen genomgått en snabb förvandling från en trist industritomt till ett betydligt mer attraktivare butiksläge. Anläggningen är 16 000 m2 stor och på fastigheten finns idag ett flertal byggnader som anpassats till Vincents förmedlingsverksamhet. För Vincent Schaffler, VD på Vincents Husbil & Husvagn är det nu endast detaljer kvar i den fortsatta förvandlingen av anläggningen.
– Detaljerna är vädligt viktiga för oss för att vi ska fortsätta sträva efter att vara i världsklass och det är detaljerna, i både anläggningen och vår personal, som kommer ta oss dit vi vill vara, säger Vincent Schaffler.

Vincent Schaffler var först i Sverige med förmedlingsverksamhet för fritidsfordon när han startade år 2000 i Varberg. Först genom import av motorcyklar från Tyskland. Verksamheten växte snabbt och några år senare gjorde Schaffler en strategisk omställning för att inkludera förmedling av kvalitetssäkrade husbilar och husvagnar. Denna förändring möjliggjorde säkrare försäljning än den osäkra privatmarknaden. 

Företaget valde att expandera på östkusten för att fortsätta sina tillväxtplaner och för att kunna öppna upp möjligheten för fler kunder att dra nytta av deras förmedlingstjänster. Med detta har nu företaget över 20 fordon i lager på anläggningen i Ålem och har haft en framgångsrik första sommar. Nu tar nya spännande affärsutvecklingar form när en skadeverkstad för husbils- och husvagnsägare lanseras på anläggningen.
– Ålem har ett otroligt bra läge vid E22:an och på anläggningen finns redan en fin 600 m2 stor verkstad, asfalterad yta och inhängning. Det är perfekt för Vincents för att kunna erbjuda kunderna skadeverkstad och snabba leveranser, säger Schaffler.

Victor mekaniker på Vincents verkstad

Filialen kommer kunna hantera en rad tjänster till den vanliga förmedlingen av fordon så som reparation av fuktskador och försäkringsärenden. Vincents Husbil & Husvagn har via rekryteringen till Vincents i Ålem lagt till några välkända namn från branschen till teamet, vilket öppnat upp möjligheterna till den nya verkstaden.
– Vi har haft ett fantastiskt flyt med vår rekrytering i vår verkstad i Ålem med de mest erfarna personerna på hela östkusten, säger Schaffler.

Lean-modellen – en viktig pusselbit

Vincent Husbil & Husvagn har jobbat med lean-modellen i över tre års tid, vilket innebär att ett standardiserat, strukturerat arbetssätt och dagliga förbättringsarbeten för effektivare arbetsprocesser är naturliga inslag i verksamheten. Schaffler menar att det är införandet av lean-modellen som gjort Vincents till en mycket attraktivare arbetsplats.
– Lean har verkligen hjälpt Vincents att nå högsta nivå av kvalitet ut till våra kunder men även att ge vår personal en balans i arbetsbelastning och resurser. Detta syns och känns på all vår personal från dag ett och är en av de största anledningarna till att vi har kunnat bygga upp ett A-lag redan från start, berättar Schaffler.

Den nya verkstaden med fuktreparation och hantering av försäkringsärenden har redan kommit i gång på anläggningen i Ålem. För framtiden planerar Vincents Husbil och Husvagn i Ålem att också kunna erbjuda kunderna montering av tillbehör så som solceller och litiumbatterier.

Hitta till Vincents i Ålem!

E22:ans bästa stopp
Vårt breda sortiment av begagnade husbilar och husvagnar kommer från välrenommerade tillverkare. Alla fordon som kommer in till oss genomgår gedigna kontroller för att nå våra kvalitétskrav, vilket garanterar att du får ett begagnat fordon med hög kvalité.

Vincents Husbil & Husvagn Kalmar-Ålem

Adress: Pataholmsvägen, 384 92 Ålem

Telefon: 0480-40 82 00

Martina Sandström

Martina Sandström

Digital kommunikatör

Förmedla din husbil eller husvagn idag!

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att hitta en ny ägare till er husbil eller husvagn!

Vincents Vårfest i Ålem

Vincents Vårfest i Ålem

Den 16 mars bjuder Vincents i Ålem in till en vårfest. Vi har fyllt upp med fantastiska husbilar och husvagnar på anläggningen och vi vill fira in våren och att campingsäsongen drar igång. Vad passar väl inte bättre än en vårfest?

Fortsätt läs