De bästa campingplatserna på Gotland

10 campingplatser på Gotland som definitivt lockar

Med sin rika historia, natursköna landskap och unika kultur, är Gotland ett populärt resmål för både svenska och internationella besökare. Här är några av Gotlands campingplatser som helt klart är värda ett stopp.

Östergarn Strand Camping

Östergarn Strand Camping är en scenisk campingplats belägen vid den vackra Östersjökusten. Med sin fantastiska natur och lugna atmosfär är det den perfekta platsen för en avkopplande semester. Campingplatsen erbjuder ett brett utbud av faciliteter och bekvämligheter för att göra din vistelse så bekväm som möjligt. Här hittar du rymliga campingtomter, moderna toalett- och duschfaciliteter samt en lekplats för barnen att göra av med energi på.

Aktivitetsmässigt erbjuds cykling, båtturer, fiske, vandring och såklart massor av bad. Här hittar du även en restaurang och pub med fullständiga rättigheter. Välj själv vilken sorts campingupplevelse du vill ha. Möjligheterna är många.

Östergarn strands camping

Foto Östergarn Strand Camping

Tofta Camping

Tofta Camping är en populär campingplats på Gotland som lockar besökare från både när och fjärran. Med sin natursköna omgivning och närhet till stranden är det en idealisk plats för både familjer och par att njuta av solen, havet och den friska gotländska luften. Sol och bad är självklarheter på Tofta.

Med väldigt många boendemöjligheter, från ställplatser och tält till stugor och studiolägenheter är det enkelt att välja vad man för tillfället känner passar. Med flera restauranger i direkt anslutning till stranden är kulinariska upplevelser aldrig långt borta.

Aktivitetsmässigt finns allt ifrån utegym, till padel och gruppevenemang. Upplev Tofta med familjen eller helt solo för att träffa nya bekanta. Möjligheterna är enorma.

Tofta Camping

Foto Tofta Camping

Kappelshamns Camping

Kappelshamns Camping är omgiven av natursköna områden med närhet till både hav och skog. Här kan du njuta av frisk luft, vacker natur och en lugn atmosfär. De generöst tilltagna campingtomterna ger dig gott om utrymme att slå upp ditt tält eller parkera din husbil.

Belägen i Norra Gotland finns det goda möjligheter till allt ifrån sälsafari till fisketurer och bastu. Dusch och toalett finns på plats och aktivitetsmässigt är fotboll, boule och utegym vid stranden lätt tillgängliga alternativ. Det skapar riktigt bra förutsättningar för såväl avkopplande semester som en stund av högt tempo och många aktiviteter.

Kappelshamns camping

Foto Kappelshamns Camping

Sudersand Resort

Sudersand Resort på Gotland är känd för sin natursköna omgivning och sitt varma välkomnande. De har ett brett utbud av campingplatser, från tältplatser till husvagnsplatser och stugor, som passar alla typer av campare. Samtliga med närhet till faciliteter som toaletter, duschar och tvättstugor.

Belägen på Fårö är det en chans att uppleva det särskilda lugn som enligt många endast infaller sig här. Med många möjligheter till aktiviteter är Sudersand en bra plats för både långa och korta vistelser. Padelbana, äventyrsgolf, gym, strandbastu, pool och lekplats är bara några av de många möjligheter som finns.

Välj själv huruvida du vill bo på strand- eller skogsområdet. Det är endast dina egna önskemål som avgör.

Sudersand resort

Foto Sudersand Resort

Ljugarns Semesterby & Camping

Ljugarns Semesterby & Camping är ett bra val för både familjer och enskilda resenärer som söker avkoppling och äventyr. Med naturskön omgivning och närhet till havet kan du njuta av långa promenader längs stranden, ta ett uppfriskande dopp eller koppla av i grönskan.

De har ett stort antal campingplatser, stugor och möjligheten att hyra exklusiva tält på plats. Tillgången på aktiviteter är stor och det arrangeras regelbundet vattengympa. Det är även möjligt att spela tennis, spela golf, segla samt cykla och vandra.

Ta även chansen att utforska den historiska staden Visby med sina charmiga kullerstensgator och imponerande stadsmur eller besök de berömda raukarna på Fårö. Välj mellan att spendera tid med familjen eller utforska området på egen hand.

Ljugarns semesterby

Foto Ljugarns Semesterby

Snäck Camping

Snäck Camping lockas med det bästa som naturen har att erbjuda. Med närhet till sjöar, skogar och vandringsleder finns det gott om möjligheter till friluftsliv och äventyr. Oavsett om du föredrar att paddla kanot på sjön, fiska i kristallklara vattnen eller utforska de omgivande skogarna, kommer du garanterat att hitta något som passar just dig.

Deras campingplatser är utrustade med elanslutningar och de har också servicebyggnader med duschar, toaletter och tvättmöjligheter. Du kan också besöka deras café där du kan koppla av med en kopp kaffe eller smaka på några lokala delikatesser. Närheten till Visby gör det oerhört enkelt att utforska Gotlands historia precis när andan faller på.

Snäck camping

Foto Snäck Camping

Fide Äventyrsby & Camping

Med tilltalande omgivning och närhet till havet, är Fide Äventyrsby & Camping ett popoulärt val både för dem som vill koppla av och de som vill hålla högt tempo. Här kan du utforska de omgivande öarna, ta långa promenader längs stranden eller ge dig ut på spännande fiskeäventyr.

För barnen bjuder Äventyrsbyn på spännande möjligheter till aktivitet och nöje. Den unika havsbassängen bjuder även på en spännande blandning av hav och pool. Välj själv huruvida campingplats eller stuga lockar mest. En trevlig plats belägen på spännande Gotland där det alltid finns saker att göra.

Fide äventyrsby

Foto Fide Äventyrsby & Camping

Björkhaga Strandby

Björkhaga Strandby är en klassisk gotlandsdestination för alla som älskar att campa och njuta av naturen. Beläget vid stranden av en vacker sjö, erbjuder denna campingplats en perfekt plats att koppla av och uppleva det bästa av den svenska naturen. Välja mellan stugor, lägenheter och campingplatser med eller utan el. Här finns både strandnära och mer avskilda platser.

Här arrangeras ständigt evenemang såsom konserter och bröllop vilket gör att det alltid är något på gång. Med dryga 30 km till Visby är det även enkelt att besöka Gotlands äldsta stadsområde. Aktivitetsmässigt är fågelskådning och bad två självklarheter.

Oavsett om du vill koppla av vid vattnet, utforska naturen eller bara njuta av lugnet av den gotländska landsbygden så kommer Björkhaga Strandby Camping att erbjuda dig den perfekta upplevelsen.

Björkhaga Strandby

Foto Björkhaga Strandby

Åminne Fritid & Havsbad

Åminne Fritid & Havsbad Camping är enligt somliga mer än bara en vanlig campingplats. De stoltserar nämligen med en av Gotlands allra mest fina stränder. Det är även en av de bästa ställena för kravlöst fiske. De erbjuder 50 campingplatser med el och även ett flertal stugor.

Aktivitetsmässigt är bad ett måste, men det finns även minigolf, pool, padel och tillgång till privat bastu. För de yngre finns ett flertal lekplatser. På Åminne Fritid & Havsbad Camping är det enkelt att skapa minnen. De är även kända för sitt vänliga och hjälpsamma personalteam som alltid finns till hands för att se till att du har allt du behöver under din vistelse.

Åminne fritid & havsbad

Foto Åminne Fritid & Havsbad

Solhaga Camping Fårö

Solhaga Camping Fårö är beläget i hjärtat av Gotlands natursköna landskap. Med närheten till havet och omgivet av grönska, är Solhaga campingplats det perfekta valet för dem som söker lugn och ro i naturen. De har stugor, husbilstomter och tältplatser. Oavsett om du föredrar att bo i ditt eget tält eller välja en färdigställd stuga står du inför en äkta gotländsk naturupplevelse.

Med egen brygga och badplats samt minigolfbana är det inga problem att hålla sig sysselsatt. Önskar du en lite mer personlig campingupplevelse så är Solhaga Camping en självklarhet. Deras café serverar läckra måltider och fika, och deras lekplats håller de små barnen underhållna. För den äventyrliga finns det också möjlighet till olika aktiviteter såsom cykling, vandring och fiske.

Solhaga camping

Foto Solhaga Camping Fårö

Vet du att Vincents ligger ett stenkast ifrån Gotland?

Vincents Husbil & Husvagn finns nu i Kalmar-Ålem! Perfekt för dig som tar färgan i Oskarshamn. Varför inte kika och se vilka husbilar och husvagnar vi har till salu?

Har du besökt Närke?

Om inte så har Närke ett rikt campingliv. Se vilka campingplatser som vi rekomenderar i Närke!

Martina Sandström

Martina Sandström

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!
Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs