De bästa campingplatserna i Närke

10 Campingplatser i Närke som du bör kännas vid

Närke är en historisk och kulturell region som har mycket att erbjuda. Vi har tittat närmare på några av Närkes campingplatser som du definitivt bör överväga inför ditt nästa stopp.

Gustavsvik Campingplats & Stugby

Gustavsvik Campingplats & Stugby är den en spännande destinationen för en avkopplande, spännande och minnesvärd semester. Med sitt läge alldeles intill Lost City och med gångavstånd till Örebros stadskärna så erbjuder denna camping närhet, lugn och unika möjligheter till aktiviteter för besökare i alla åldrar.

På området finns ett stort antal platser för tält, husbil, husvagn och även många stugor. På plats finner man även flera lekplatser, ett havsbad, utegym, restaurang, glasskiosk, bordtennisbord, hoppborgar, äventyrsgolf och mycket annat. Tack vare närheten till Örebro är det aldrig brist på saker att göra. Allt ifrån höghöjdsbana till paintball, zipline och populära prison island är ett stenkast bort.

Oavsett om du föredrar att campa under stjärnorna, bo i en stuga eller parkera husbilen så kommer Gustavsvik Campingplats & Stugby att ge dig en oförglömlig semesterupplevelse.

Gustavsviks camping

Foto Gustavsviks Campingplats & Stugby

Harge Bad & Camping

Harge Bad & Camping är en självklar plats för naturälskare. Med sina vackra stränder och omgivande skogar erbjuder denna plats en lugnande upplevelse för hela familjen.

Campingen är på många håll känd för sina sin tilltalande sandstrand och klara vatten vilket gör det till en perfekt plats för avkoppling och simning. Dessutom finns det ett brett utbud av aktiviteter att utforska, från barndisco till trubadurkväll. På plats finns även möjlighet till pool med vattenrutchbana, minigolf, trampcykel, padel, kanot, SUP, BMX, studsmattor och naturvandring.

Här hittar du ett flertal platser för husvagn, husbil och tält. Med dryga 18 stugor i varierande storlekar är det enkelt att stanna helt utifrån sina egna önskemål.

Harge Bad & Camping

Foto Harge Bad & Camping

First Camp Ånnaboda

Firsta Camp Ånnaboda är en given plats för vildmarksliv och äventyr. Här finns en mängd olika aktiviteter och bekvämligheter för både familjer och enskilda resenärer. Närliggande Ånnabosjön lockar med både fiske och bad.

De har ett stort utbud av faciliteter i toppklass som gör din vistelse bekväm. Här hittar du moderna toaletter, duschar, tvättstugor och elanslutningar för husvagnar. Det finns även en lekplats för barnen samt en gemensam grillplats där du kan njuta av god mat tillsammans med andra campare. 

Aktivitetsmässigt finns discgolf, padel, MTB, skidåkning på vintern, vandringsleder samt SUP, kanot och tillgång till privat relax.

Ånnaboda camping

Foto First Camp Ånnaboda

Trivedsbadet Camping & Bad

Tivedsbadet Camping & Bad är en populär campingplats som erbjuder en rad spännande utomhusaktiviteter och bekvämt boende för hela familjen. Beläget mitt i den vackra naturen i Tiveden, erbjuder denna campingplats och badanläggning en mängd olika aktiviteter och bekvämligheter för både familjer och enskilda resenärer.

Med ett brett utbud av boendealternativ, inklusive campingplatser, stugor och husvagnsplatser, kan du välja den perfekta lösningen för din vistelse. Oavsett om du föredrar att sova under stjärnorna eller njuta av bekvämligheten med ett eget kök och badrum så finns det något för alla på Tivedsbadet Camping & Bad.

För de som älskar att vara aktiva utomhus finns det gott om möjligheter till vandring, cykling och fiske i närheten. Du kan utforska de fantastiska vandringslederna i Tivedens nationalpark eller ta en simtur i sjön Unden som ligger precis bredvid campingen. För barnen finns det också lekplatser och andra aktiviteter som håller dem underhållna hela dagen.

Tivedsbadet camping

Foto Tivedsbadet Camping & Bad

Prästryggens Camping

Prästryggens Camping, beläget i en idyllisk miljö, är en av de mest populära campingplatserna i regionen. Med sin natursköna omgivning och närhet till vackra sjöar och skogar, erbjuder Prästryggens Camping en perfekt plats för avkoppling och friluftsliv.

Den har blivit populär som ett lite mer personligt alternativ till andra storcampingar. Särskilt då den drivs i egenskap av ideell förening med fokus på besöksupplevelser. Campingplatsen har ett brett utbud av faciliteter för att göra din vistelse så bekväm som möjligt. Här hittar du välutrustade campingtomter med elanslutning och vatten, samt moderna servicebyggnader med duschar, toaletter och tvättmöjligheter.

Förutom det grundläggande erbjuder Prästryggens Camping också olika aktiviteter för både barn och vuxna. Du kan njuta av bad eller besöka kiosken som finns på plats. För barnen finns det lekplatser och möjlighet att delta i roliga aktiviteter arrangerade av campingplatsen.

Prästryggens Camping

Foto Prästryggens Camping

Degernäs Camping

Degernäs camping är enligt många en riktigt bra destinationen för en naturnära och avkopplande semester. Beläget i en vacker naturomgivning erbjuder campingen en unik naturupplevelse för hela familjen. Med en speciell balans mellan Hjälmarrsonlig upplevelse och storcamping har Degernäs kommit att bli mångas favoritval.

Med sitt familjevänliga koncept finns det gott om aktiviteter att utforska och njuta av under vistelsen. Från vandring och cykling till fiske och båtturer. Tillgången till privat bastu, minigolf och mycket annat innebär passande sysslor för alla åldrar.

Boendealternativen på Degernäs camping är många och varierade. Här kan du välja mellan att tälta under stjärnorna eller hyra en mysig stuga med alla bekvämligheter du behöver. Oavsett vilket alternativ du väljer kan du vara säker på att få en bekväm och trevlig vistelse. Välj mellan platser vid sjökant eller mer avskilda skogsplatser.

Degernäs Camping

Foto Degernäs Camping

Camping Tiveden

Camping Tiveden har länge marknadsfört sig som den perfekta destinationen för en avkopplande och naturnära campingupplevelse i Sverige. Då den är belägen i anslutning till den vackra Tivedens nationalpark erbjuder den en unik möjlighet att utforska och njuta av den svenska naturen.

Platsen är omgiven av en fantastisk skogsmiljö med många vandringsleder och natursköna platser att upptäcka. Nationalparken erbjuder även ett brett utbud av aktiviteter såsom vandring, fiske, kanotpaddling och cykling. Oavsett om du är en äventyrslysten resenär eller bara vill koppla av i naturen har du spännande upplevelser som stundar.

Camping tiveden

Foto Camping Tiveden

Gusselby Annorlunda Familjecamping

Gusselby Annorlunda har fått många att reagera med sitt något speciella namn. Denna familjecamping. Det är en unik trestjärning campingplats som erbjuder en både annorlunda och minnesvärd upplevelse för hela familjen. Beläget i vackra omgivningar så lockar Gusselby med en fridfull och avkopplande miljö där familjer kan njuta av naturen och skapa varaktiga minnen tillsammans.

Gusselby Annorlunda Familjecamping är också känt för sitt engagerade personalteam som alltid finns där för att se till att din vistelse blir så bekväm som möjligt. De strävar efter att ge sina gäster en personlig serviceupplevelse och göra dem känna sig välkomna från det ögonblick de anländer.

Gusselby camping

Foto Gusselby Annorlunda Familjecamping

Hjälmargården

Hjälmargården är en spännande campingplats belägen i hjärtat av den vackra svenska naturen. De har ett brett utbud av boendealternativ och faciliteter för att göra din vistelse så bekväm och minnesvärd som möjligt. Då den lägger alldeles vid Hjälmarens strand så är bad och avkoppling av naturliga skäl nära till hands.

Campingen har 120 platser varav 60 har el. För dig som vill ha stugplats så stoltserar de med hela 150 bäddar fördelade på såväl små som stora stugor. Aktivitetsmässigt är det på många sätt och vis bara fantasin som sätter gränser då det finns minigolf, kanotuthyrning, bryggbåt, privat bastu, hoppborg och allt som kan man önska sig.

Hjämargården

Foto Hjälmaregården

Sörälgens Camping

Sörälgens Camping är en för många klassisk semesterdestination som erbjuder på äkta upplevelser i vacker svensk natur. Beläget vid sjön Sörälgen är det en perfekt plats för avkoppling och äventyr. Här kan du ta del av hela Bergslagen till fots eller med cykel. Närliggande museum lockar med lokalhistoria och evenemang arrangeras ständigt.

De har 84 platser för tält, husvagn och bil samt stugor, semesterhus och glampingtält. Allt för att du ska kunna välja precis vad du känner passar för tillfället.

Sörälgens camping

Foto Sörälgens camping

Har du besökt Södermanland?

Om inte så har Södermanland mängder av sevärdheter, vacker natur och framförallt mycket fina campingplatser!

Mateusz Gregus

Mateusz Gregus

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!
Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs