De bästa campingarna i Stockholm som är värda ett besök

10 Campingplatser i Stockholm värda ett besök

Stockholm län är en av Sveriges mest folkrika regioner med rik historia, spännande kultur och många möjligheter till upplevelser. Här tittar vi närmare på några av Stockholm läns allra bästa campingplatser.

Bredäng Camping Stockholm

Detta är en välkänd camping som ofta dyker upp på förstaplats över campingplatser i Stockholms län. Och skälen är helt klart förståeliga. Bredäng Camping grundades 1968 och har för många kommit att symbolisera campingupplevelsens glansdagar och samtidigt blivit en samtida klassiker.

Med sina fyra stjärnor och ett spännande läge vid Sätraskogens naturreservat och Mälarhöjdsbadet är det nära till både naturupplevelser och aktiviteter. Bredängs T-banestation ligger inom promenadavstånd och under högsäsong mellan maj och september kan man även åka ångbåt till centrala Stockholms stad.

Om du letar efter en avskild camping med bra förbindelser och många aktivitetsmöjligheter är Bredäng Camping ett säkert kort. Bangolf, boule, bad, bastu, fiskeplats och motionsslinga finns på plats.

Bredängs camping för husbilar och husvagnar i Stockholm

Foto Bredängs Camping

First Camp City

Om du letar efter en unik campingupplevelse är First Camp City definitivt ett bra val för dig. Med sina vackra naturliga omgivningar och moderna bekvämligheter erbjuder denna camping en enastående blandning av närhet till staden och lantligt lugn som du inte hittar någon annanstans i Stockholm.

Från sin fantastiska utsikt över stadens silhuett till dess närliggande stränder har First Camp City camping i Stockholm något att erbjuda alla. På plats hittar du tillgänglig skogsmark, utegym, minigolf och enklare service samt faciliteter.

Besök storstaden, koppla av eller håll dig sysselsatt med cykling och padel. Det finns även många aktiviteter för barnen. Handlar det om snabbvisit så kan det vara bra att veta att Ställplatsstockholm ligger alldeles intill. Avgör själv hur länge du vill stanna och förena närheten med lugnet.

Spendera semestern på First Camp city Stockholm

Foto First Camp City

Askrike Camping

Askrike Camping är enligt många den perfekta platsen för ett kravlöst utomhusäventyr. Belägen vid Askrikefjärden och omgiven av lummig skog erbjuder denna camping något alldeles särskilt för naturälskare. En spännande möjlighet att se Stockholms skärgård med husvagn, husbil eller tält.

Om du letar efter en golvupplevelse så ligger Vaxholms Golfklubb alldeles intill. Närheten till Vaxholm gör säkerställer att skärgårdstrafiken när som helst kan ta dig till Stockholm stad.

Med många spännande motionsspår och promenadstråk blir det lätt att hålla ett så högt tempo som man vill. Värt att komma ihåg är att de i nuläget endast erbjuder manuell tömning för husbilar. En något enklare upplevelse som samtidigt bjuder på en förhållandevis hög dos av bekvämlighet.

Askrike camping i Stockholm

Foto Askrike Camping

Långholmens Husbilscamping

Långholmens Husbilcamping är förmodligen Stockholms allra närmsta campingupplevelse. Den ligger nämligen mitt i hjärtat av Stockholm längs Söder Mälarstrand. Som besökare får man en chans att utforska Stockholm och dess omgivning helt utifrån sina egna förutsättningar.

Den spännande kombinationen av naturskönt område och otrolig närhet innebär att man i lugn och ro kan parkera och därefter välja hur man vill spendera sin dag i Stockholm city.

Campingen är utrustad med nödvändiga bekvämligheter såsom el, duschar, tvättmöjligheter. Den stora efterfrågan gör att man bör vara ute i god tid. Då denna campingplats endast tillåter husbilar är den av naturliga skäl inget för dig med husvagn eller tältambitioner. Den är öppen under högsäsong från maj till september och bjuder på totalt sett 77 platser.

Långholmens husbilscamping i Stockholm

Foto Långholmens Husbilscamping

Rösjöbaden Camping & Stugby

Rösjöbaden camping & Stugby är ett enkelt sätt att både komma bort från allt och njuta av naturen och få närhet till Stockholm. Campingen ligger i ett naturskönt område dryga 15 kilometer från Stockholm stad.

Här hittar du både kort- och långtidsboende och du avgör själv huruvida husbil, husvagn, stuga eller glamping är rätt val för dig. Badmöjligheterna är otroliga bra tack vare närheten till Rösjöns strand. Barnvänligheten är hög och aktiviteterna är många med allt ifrån minigolf till kanotuthyrning. På campingens område finns även restaurang, bar och café.

Denna camping har blivit en favorit för många som vill ha långtidsboende i närheten av Stockholm. Förmodligen då de bjuder på många platser, mängder av aktiviteter, restaurang, bar och närhet till bad. Ett kravlöst sätt att förena närhet till staden med avkoppling på egna villkor.

Rösjö camping och stugby i Stockholm

Foto Rösjöbaden Camping & Stugby

Klubbensborg

Klubbens Borg är en lite mindre camping som samtidigt erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, faciliteter och bekvämligheter för personer alla åldrar. Från dess vackra läge och badmöjligheter vid Mälaren till en helutrustad lekplats för barnen.

För den historieintresserade så bjuder närheten till de många kulturmärkta husen från 1700- och 1800 talet på en lite extra krydda i tillvaron. Lägg däremot märke till att de inte kan ta emot husvagnar som är längre än 6 meter och husbilar över 4000 kilo.

Om man tilltalas av rustik lantlighet med påtaglig närhet till staden är Klubbens Borg ett självklart val. Kanske är det därför som den har lyckats hitta en speciell plats i många personers hjärtan.

Klubbensborg camping i Stockholm

Foto Klubbensborg

Mista Camping

Enligt somliga så är Mista Camping Stockholms i särklass mest natursköna campingupplevelse. Den perfekta platsen för campare och äventyrare som vill utforska skärgårdens skönhet.

Här hamnar du alldeles bredvid havet med närhet till naturreservatet Bogesundslandet. Det innebär en perfekt chans till bad och avkoppling.

På plats erbjuds även uthyrning av både båt och kanot samt riktigt bra fiskemöjligheter. Hundar är välkomna och för barnen finns omfattande möjligheter till lek. En väldigt idyllisk plats under sommarmånaderna när sol och värme möts i perfekt balans.

Mista Camping i Stockholm

Foto Mista Camping

Östnora Camping

Östnora Camping bjuder på väldigt stor närhet till både Stockholm stad och naturområden. Campingen har gjort sig känd för sina öppna markytor som enligt många ger en påtaglig känsla av frihet.

Det är både en familjecamping och ett behändigt stopp på vägen. Möjligheten att hyra cyklar och kanoter eller spela minigolf och ta del av motionsslingan innebär många möjligheter att hålla sig sysselsatt.

Närheten till Vaxholm gör att Östnora Camping verkligen är något utav en skärgårdspärla. Naturskönt, närhet till hav och omfattande möjligheter att ta sig in till storstadens kärna. Här får du en både säregen och oförglömlig upplevelse. Campingens lugna miljö, fantastiska vyer och breda utbud av aktiviteter att välja mellan gör att alla har något att hämta här.

Östnora Camping i Stockholm

Foto Östnora Camping

Storsved Camping

Mitt i Stockholms skärgård hittar man Storsved Camping. Ett perfekt resmål för dig som både letar efter en avkopplande semester och förbindelser till Stockholm. Efter en kort bussresa befinner du dig nämligen alldeles vid Slussen.

Som besökare kan man njuta av en mängd olika aktiviteter. Däribland fiske, minigolf, vandring och bad i den närliggande sjön. Campingen har även flera bekvämligheter som restaurang, lekplatser och butik. Oavsett om du letar efter ett äventyr eller bara vill koppla av i naturens skönhet kommer Storsved camping garanterat att ge dig en oförglömlig upplevelse.

Om grillning, lägereldskvällar, naturvandringar varvat med tid i Storstaden lockar så är Storsved Camping definitivt värt ett besök.

Storsved Camping i Stockholm

Foto Storsveds Camping

Kapellskärs Camping

Kapellskär Camping i Stockholm är något utav en tillflyktsort för dig som vill uppleva naturens skönhet och lugnet i en fridfull miljö samtidigt som du får närhet till stadens puls.

Denna camping ligger strax utanför Stockholm och erbjuder besökarna en chans att njuta av den fantastiska utsikten över skärgården och delta i olika aktiviteter som kajakpaddling, bad och vandring. Här hittar du campingtomter, husvagns- och husbilsplatser samt tältplatser.

Ett på många sätt och vis idealiskt resmål för dig som letar efter en unik friluftsupplevelse nära Stockholm. Det bekväma läget dryga 30 minuter från Stockholm gör att man får en bra balans mellan både närhet och avskildhet från storstadens hets. Campingen är omgiven av vacker natur och vilda djur vilket gör det enkelt att uppskatta områdets skönhet.

Kapellskärs camping

Foto Kapellskärs Camping

Har du besökt Dalsland?

I Dalsland är du omgiven av vacker natur. Vi har listat de 10 bästa campingplatserna i Dalsland för dig

Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs