De 10 bäst campingplatserna i Södermanland

10 Campingplatser i Södermanland som måste upplevas

Historiska Södermanland har länge haft en central plats i Sveriges historia. Som semesterplats lockar det med allt ifrån naturupplevelser till stadslivets puls. Vi har tagit en titt på tio campingplatser i Sörmland som är väl värda ett besök.

Malmköpings Bad & Camping

Malmköpings Bad & Camping är enligt många den perfekta campingplatsen för en avkopplande och rolig semester i Sörmland. Campingen är belägen i den historiska tätorten Malmköping vilket innebär en på många sätt och vis unik och naturskön vistelse för alla som älskar natur, historia och upplevelser.

De har ett stort utbud av faciliteter och tillgängliga aktiviteter som passar såväl barn som vuxna. Ta ett uppfriskande dopp vid den intilliggande badstranden, boka privat bastu, spela klassisk minigolf eller utforska de omgivande skogarna genom spännande vandringsleder.

Med drop in-bokning, 104 platser för tält, husbil och husvagn samt ett stort antal stugor är tillgängligheten alltid hög. Då de är medlem i Svensk Camping (SCR) är du garanterad en trygg, pålitlig och kvalitetssäkrad upplevelse.

Malmköpings bad & camping

Foto Malmköpings bad & camping

Djulöbadets Camping & Stugby

Djulöbadets Camping & Stugby är den belägen alldeles vid sjön Djulösjön som är en av Katrineholms kommuns mest populära och välkontrollerade badplatser. Djulö Camping har kommit att anses vara ett av de mer ideala valen för såväl korta som långa vistelser.

Med quickstop-platser, stugor, säsongsplatser och ett stort antal reguljära bokningsbara platser för tält, husvagn och husbil är tillgängligheten hög.

På plats erbjuds cykel- och kanotuthyrning, ett populärt strandcafé, tipsbingo och närhet till ett stort antal aktiviteter i Katrineholm. Närheten till Kolmården zoo är av många särskilt uppskattad. Oavsett om du vill njuta av lugnet i naturen eller delta i spännande aktiviteter är Djulöbadets Camping & Stugby en plats där man enkelt skapar minnen för livet.

Djulöbadets camping & stugby

Foto Djulöbadets Camping & Stugby

Österby Camping

Österby Camping är belägen sydväst om park- och kyrktäta Eskilstuna. Med sin på många sätt och vis idylliska placering vid Näshultasjön lockar campingen med fantastiska möjligheter till fiske, båtturer, motion, strand och bad samt avkopplande promenader längs strandkanten. Den omgivande naturen är väldigt rik på vacker flora och fauna vilket gör campingen till en perfekt plats för naturälskare att utforska

Campingen har ett stort antal faciliteter och erbjudanden på plats. Det är enkelt att hyra såväl roddbåt som trampbåt och kanot. Området är både djur- och barnvanligt. Dusch, kök, grillplatser, WC och möjligheten att hyra privat bastu gör att bekvämlighetsnivån är hög.

Det finns dryga åttiotalet platser för husvagnar, husbilar och tält med vacker utsikt över sjön. För de som föredrar finns det även stugor att hyra.

Österby camping<br />

Foto Österby Camping

Läppe Camping & Hjälmargården

Läppe Camping & Hjälmargården är en fantastisk destination för alla som söker en avkopplande och naturskön upplevelse. Campingen är belägen vid sjön Hjälmaren och erbjuder 120 elplatser varav hälften är reserverade för säsongsbokningar. Här hittar du även övernattningsplatser, fristående stugor och ett vandrarhem. Närheten till anrika Hjälmargården har även gjort platsen till något utav en konferensklassiker i Vingåker.

Aktivitetsmässigt har Läppe Camping mycket att bjuda på. Minigolf, kanotuthyrning, bryggbåt, frisbeegolf, privat bastu, krocket, hoppborg och envist populära sumodräkter är bara ett litet urval av vad som finns tillgängligt på plats. För de som älskar friluftsliv är fiske, båtturer eller vandring i den omgivande naturen bara ett steg bort.

Läppe Camping & Hjälmargården har enligt egen utsago valt att särskilt fokusera på bemötande och deras engagerade personal är alltid nära till hands och kan ge dig tips om aktiviteter i området, hjälpa till med bokningar eller bara vara behjälpliga ifall du behöver något.

Läppe Camping & Hjälmargården

Foto Läppe Camping & Hjälmargården

Mariefreds Camping

Mariefreds Camping lockar med en familjevänlig campingupplevelse intill Mälaren med bekvämt gångavstånd till charmiga Mariefred med stor närhet till spännande aktiviteter och sevärdheter. Den historiska ådran är alltid kännbar då Mariefred är hem till Sveriges äldsta värdshus och Gripsholm slott som huserar statens porträttsamling.

Det finns gott om utrymme för både husbilar, husvagnar och tält med totalt sett 130 platser. Så oavsett hur ni föredrar att campa så finns det definitivt utrymme. Valmöjligheterna är stora med skuggiga platser under trädens lövverk eller soliga platser nära stranden. Faciliteter såsom toaletter, duschar och tvättstugor är fritt tillgängliga.

Mariefreds Camping

Foto Mariefreds Camping

Vilsta Camping & Stugby

Vilsta Camping & Stugby är en camping som har öppet året runt. Beläget i anslutning till den vackra staden Eskilstuna erbjuder denna camping- och stugbyanläggning en unik upplevelse för både familjer och enskilda resenärer.

Med 180 platser finns gott om utrymme för husbil, husvagn och tält. Med påtaglig närhet till badplats är naturupplevelsen alltid nära intill.

Aktivitetsmässigt finns en stor frisbeegolfbana med 18 hål, friluftsbad, tillgängligt sportfiske, uthyrning av kanot och båtar samt tillgång till privat bastu. Närheten till Sporthotellshallen innebär att gym, innebandy, handboll och basket är fullt möjliga sysslor.

Vilsta Camping

Foto Vilsta Camping & Stugby

Mälarbadens Camping

Mälarbadens Camping har ett unikt läge alldeles intill Mälaren vilket har gjort det till en naturlig gästhamn och camping. De har 78 platser för husbilar, husvagnar och tält samt 6 tillgängliga stugor. Det är en helårsöppen camping som på sommaren lockar med badplats, brygga och stor sandstrand. Mälaren bjuder på fritt fiske och cykeluthyrning gör att det är enkelt att ta sig runt.

På plats finns glasskiosk, en mindre butik samt grillplatser, toalett och dusch. Då det även finns tvättmaskin och torktumlare tillgängligt är Mälarbadens Camping väl lämpad för lite längre vistelser.

Mälarbadens Camping

Foto Mälarbadens Camping

Parken Zoo Camping & Stugby

Parken Zoo Camping & Stugby bjuder på den väldigt speciell upplevelse i och med att den erbjuder boende alldeles intill populära Parken Zoo. Det innebär en ofantlig mängd upplevelser för såväl stora som små.

Med 100 campingtomter för husvagn, husbil och tält är det alltid gott om plats. Den helutrustade stugbyn har totalt 20 stugor i olika storlekar och utföranden. De erbjuder även särskilda företagsstugor för evenemang och konferenser.

Av naturliga skäl så står djurupplevelsen i centrum på Parken Zoo Camping & Stugby. Därför är det nog inget besök som är fulländat utan inträde till parken. Här får stora som små chansen att ta del av allt ifrån privat guidning till att vara djurvårdare för en dag. En definitivt fullspäckad upplevelse.

Parkenzoo camping och stugby

Foto Parken Zoo Camping & Stugby

Trosa Havsbad & Camping

Om du vill uppleva ett unikt läge så är Trosa Havsbad & Camping. Campingen är belägen mitt i skärgården med unika vyer och några av Sveriges bästa möjligheter till bad. Den speciella kombinationen av skog och hav gör att en vistelse på Trosa Havsbad & Camping blir minnesvärt oavsett om man väljer husbil, husvagn, tält eller stuga. De har även särskilda glampingtält som placerar dig alldeles vid strandlinjen och lockar med en minst sagt unik morgonvy.

Det går att hyra kajaker, SUP och cyklar på plats beroende på vad man själv vill uppleva. Den unika bastuflotten är även värd att titta närmare på. För de mindre finns två lekplatser, äventyrsgolf och självklart en lång sandstrand. Motionsspår löper längst området och skärgårdstrafiken innebär stor närhet till Trosa stad.

Trosa Havsbad & Camping

Foto Trosa Havsbad & Camping

Löts Camping

Löts Camping har ett väldigt ett brett utbud av faciliteter och bekvämligheter som gör att det är lätt att känna sig hemma. Det unika läget på en landhöjning alldeles bredvid Mälaren och med utsikt mot Strängnäs är det en på en och samma gång central och avskild camping.

Med två moderna servicebyggnader som bägge erbjuder toaletter, duschar och enskild bastu gör att avkoppling och längre vistelser lätt blir självklarheter. Tillgången på lekplats, lekpark, minigolf och boulebana gör det till en naturlig mötesplats för personer i alla åldrar.

Löts Camping

Foto Kapellskärs Camping

Har du besökt Stockholm?

Om inte har huvudstaden en mängd olika spännande campingplatser väl värda ett besök!

Mateusz Gregus

Mateusz Gregus

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!
Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs