Plåtis i skog på hösten

5 anledningar att campa under härliga hösten

Svenska höstar kan vara en fantastisk tid att utforska den vackra naturen och njuta av frisk luft. Att campa under hösten kan vara en underbar upplevelse som bjuder på många natursköna upplevelser, avkoppling och svalare väder. Höstcamping har blivit en populär aktivitet och det finns många anledningar till att människor väljer ge sig ut i naturen under hösten. Här är några skäl till varför du bör överväga att testa höstcamping med din husbil eller husvagn. 

1. Lägre priser och mindre trängsel

Eftersom hösten betraktas som lågsäsong för camping erbjuder många campingplatser lägre priser och större tillgänglighet. Du behöver inte konkurrera med lika många människor om de bästa platserna, vilket ger dig mer utrymme och avskildhet. Du kan välja att ge dig ut under hösten och fricampa på någon härlig plats eller kolla in våra listor över Sveriges bästa campingplatser. 

Fullbokad camping

2. Mindre buller och avkoppling

Eftersom hösten inte är lika populär som sommaren för camping, finns det oftast mindre buller och störningar från andra campare. Du kan verkligen koppla av och njuta av lugnet och stillheten i naturen. Höstcampingen blir en fridfull och avkopplande upplevelse och du kan njuta av privatliv och tystnad. Perfekt för dig som söker en paus från vardagens stress.

pexels leeloo thefirst 6176686

3. Svalare väder

Under hösten är dagarna fortfarande behagligt varma, medan nätterna blir svalare. Detta gör att du kan njuta av dagen utomhus utan att behöva hantera den intensiva sommarvärmen. Du slipper extrem hetta eller kyla som kan vara utmanande under sommaren eller vintern. Det är mycket mer behagligt att tända en brasa, svepa in dig i en filt och sitta utanför husbilen med en kopp varm choklad när temperaturen är behaglig. Mysfaktor på hög nivå! För att få ännu högre mysfaktor så finns det härliga tillbehör som du kan införskaffa dig. Vi har gjort en lista med 5 tillbehör som vi tycker höjer mysfaktorn under höstcampingen.

4. Härliga färger och naturupplevelser

Hösten är en tid då naturen visar upp sitt mest spektakulära färgspel. Lövträden skiftar från grönt till en palett av rött, orange och gult och det blir en magisk syn. Det är ett perfekt tillfälle att uppleva naturens skönhet och ta natursköna promenader genom färgsprakande skogar. Oavsett var du väljer att campa i Sverige kommer du kunna njuta av den natursköna skådespel.

Eftersom nätterna blir längre under hösten, har du mer tid att beundra stjärnhimlen. Låg luftfuktighet och klara höstnätter skapar utmärkta förutsättningar för stjärnskådning. Långt bort från stadsljusen kan du blicka upp mot den spektakulära stjärnhimeln och försöka identivfiera olika stjärnbilder. Ta med en kikare eller teleskop och utforska kosmos. Detta är en upplevelse som är svår att slå och som ger dig en känsla av anslutning till naturen.

5. Minskat insektsproblem

En av de mindre uppskattade aspekterna av sommaren är de irriterande insekterna. Under hösten minskar vanligtvis antalet mygg och knott, vilket skapar en mer bekväm campingupplevelse utan att behöva använda massor av insektsmedel.

Sammanfattningsvis så finns det många goda skäl till att testa höstcamping med din husbil eller husvagn. Du kan uppleva naturens skönhet, njuta av mildare väder och undvika trängsel som är vanlig under sommaren. Hösten en perfekt för att ge sig ut på äventyr i naturen och oavsett om du föredrar husvagn eller husbil har vi fritidsfordonet för dig. Så varför inte ge det en chans och utforska Sveriges fantastiska natur under hösten. Din husbil eller husvagn väntar på att ta med dig på ännu en oförglömlig resa.

Inte hittat den rätta husbilen än?

Visst är det lätt att bli frestad av att ge sig ut på vägarna med en husbil? Inte minst när man ser allt härligt som vårt avlånga land har att erbjuda. Om inte du har hittat den rätta husbilen för dig än så bör du titta en extra gång på vårt utbud. Vi säljer enbart begagnade husbilar av hög kvalité.

Martina Sandström

Martina Sandström

Digital kommunikatör

Förmedla din husbil eller husvagn idag!

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att hitta en ny ägare till er husbil eller husvagn!

Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs