Campa när det regnar

5 Bra tips när det regnar på husbils- eller husvagnssemestern

Det kan kännas som att dagen är förstörd om det regnar och blåser när du campar – särskilt när man planerat roliga utomhusaktiviteter. Men man kan faktiskt ha riktigt trevligt även om man tvingas stanna inne i husvagnen eller husbilen hela dagen.

Klassisk underhållning

Sällskapsspel är ovärderliga när man sitter fast i sin husvagn eller husbil. Tillsammans med familj eller vänner kan man ha riktigt roligt med olika sorters spel och lekar. Och ja – det finns roligare spel än Yatzy, som kanske är det tråkigaste spelet som skapats.

Ta ett stopp förbi en bokhandel, de brukar ha mängder av brädspel – både moderna och klassiska. Beroende på hur mycket plats du har får du ta ställning till vilka spel som lämpar sig i en husvagn. Har ni ett någorlunda stort soffbord brukar dock de flesta
brädspel få plats.

Den Försvunna Diamanten är ett solklart alternativ för den som gillar spänning. Spelarna börjar i Kairo, Egypten, och reser igenom Afrika för att försöka vara den första som hittar den försvunna diamanten. Sedan måste man föra den tillbaka till Kairo – utan
att bli överfallen av en rånare!

Det finns även en mängd sällskapsspel där man sätter sina kunskaper på prov. Spel som ‘’Det borde man ju veta’’ och ‘’Idiotkunskap’’ är barnsliga men samtidigt kluriga spel, vilket både barn och vuxna kan uppskatta.

En klassiker som ofta lockar fram stora skratt är charader! Bjud över grannarna och spela både barn och vuxna. Dela upp er i lag och utlova ett pris, kanske en chokladkaka eller liknande, till vinnarna.

Ladda upp inför morgondagen

Har man tidigare dagar varit ute på äventyr, eller har storslagna planer för när vädretvänder, kan det vara bra att vila upp sig ordentligt. Det kan man göra på många sätt!

Slå ner dig i sängen eller soffan med din favoritfilt och sätt på en spännande ljudbok. Ladda ner appar som BookBeat eller StoryTell – ofta har de någon kampanj som gör att man kan prova gratis i 30 dagar eller liknande. För att vara säker bör du se till att ladda
ner några ljudböcker innan campingresan, ifall du inte skulle ha tillgång till internet påcampingen.

Ett lite mer unikt tidsfördriv kan vara att passa på att lära sig ett nytt språk. Och nej – du behöver inte tvinga med dig barnens språklärare på semestern. I denna fantastiska tid vi lever i kan du lära dig i stort sett vilket språk som helst från din mobil. Det finns massor av språkappar där du kan lära dig allt från det grundläggande till de mer avancerade orden och fraserna. Detta är ett perfekt sätt att förbereda sig för nästa utlandssemester!

Har du svårt att sitta still kan du passa på att sticka iväg till närmaste mataffär eller turistinformation och plocka på dig alla foldrar du kan hitta. Där kan du hitta massor av intressant information som kan ge dig idéer om vad du kan hitta på när regnet lägger
sig!

Låt din kreativa sida skina

För den som gillar att pyssla är det perfekt att packa med en låda med pysselsaker. Ta med papper, kritor, sax, glitter och tejp som ni kan använda för att göra riktiga mästerverk. Det tar inte särskilt mycket plats men kan enkelt göra en grå och regnig dag till en rolig upplevelse – särskilt för barnen som inte kan springa av sin energi utomhus.

Har ni några uppdruckna mjölkpaket och petflaskor? Släng dem inte! Mjölkpaketen sköljer ni ur och målar med fina färger så blir de plötsligt små hus! Har ni flera stycken kan ni bygga upp ett helt grannskap. Kanske kan ni se vem som bäst lyckas återskapa ert egna hem.

De uppdruckna petflaskorna har också mycket potential. Borra två parallella håll fram och bak. För sedan en grill pinne genom de främre hålen och en genom de bakre. Sedan limmar du fast korkarna så att de blir som hjul – och vips så har du byggt en bil!
Måla den i coola färger och ha en utställning med alla bilar du skapar.

Visst, detta kanske är jätteroligt för barn även timmar i streck. Men för oss äldre blir det kanske tjatigt efter ett tag. Lyckligtvis finns det mer ‘’vuxna’’ roliga projekt för oss! Du har säkert hört talas om målarböcker för vuxna. De är faktiskt oerhört rogivande och
roliga att måla i. Ta en handfull olika färger och luta dig tillbaks. Det bästa med detta är att du inte behöver tänka mycket. Bara fyll i mönstren med dina favoritfärger och njut av lugnet.

Läs och lär

Böcker är något som var en självklarhet förr, men som nu är underskattat – framförallt när det kommer till campinglivet. En riktigt bra bok har förmågan att ta dig bort från en grå och regnig dag på campingen till en annan plats i en helt annan värld. Det är även bra alternativ istället för mobiltelefonen, som många vill försöka undvika under semestern.

Är ni en stor familj kan det lätt bli högljutt och svårt att koncentrera på läsningen. För att inte bli störd kan du ta med dig öronproppar och stoppa in i öronen. Det fungerar även bra med hörlurar med lite lätt musik i. Tänk på att det kan vara svårt att hänga med i texten om du lyssnar på musik med mycket sjungande. Det kan därför vara bäst att hålla sig till instrumentala låtar, utan låttexter, så att hjärnan får fokusera på texten du läser.

Vill du inte bära med dig fysiska böcker, eller har svårt att välja vilken du ska ta med, kan du läsa genom mobilen eller en surfplatta. Det finns många appar, som Apple Böcker eller Google Play Böcker, där du kan hitta nästan alla tillgängliga böcker i världen!

Utforska området

Oavsett om du campar med husvagn eller husbil går det bra att åka på utflykt. Ta en tur med bilen/husbilen och utforska landskap och landmärken runt omkring. Kanske hittar ni destinationen för nästa badutflykt eller picknick.

En regnig dag är även ett perfekt tillfälle att åka in till närliggande stad och få lite omväxling från campinglivet. Gå i affärer och shoppa, ät på restaurang eller varför inte gå på bio? Passa på att göra sådant som man inte vanligtvis gör en vanlig, varm sommardag på semestern.

Var inte rädd att fråga lokalinvånare om tips om vad man kan se och uppleva. Det är inte farligt att artigt fråga någon som du stöter på i affären eller ute på stan. Oftast tycker de bara att det är roligt att dela med sig av sin kunskap och visa dig vad det tycker är det bästa med sin stad/ort. Förmodligen känner de till många spännande platser att besöka och aktiviteter att pröva. Glöm inte att du aldrig får så bra råd om en plats som av någon som bor där.

Vi hoppas att du har fått lite inspiration inför de regniga sommardagarna. Det kanske till och med är så att dina roligaste minnen blir från de gråa och tråkiga dagarna. Vädret spelar trots allt ingen roll så länge man är med rätt personer.

Utforska Varberg

Varberg är en fartfylld stad, inte minst under de varma sommarmånaderna. Ta del av vår guide för att upptäcka Varberg med husbilen!

Mateusz Gregus

Mateusz Gregus

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!
Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs