Husbilar och husvagnar med långbäddar till salu

Hos Vincents Husbil & Husvagn i Varberg och Kalmar hittar du mängder av begagnade husbilar och husvagnar md långbäddar till salu. Vincents är landets ledande förmedlare av husbilar och husvagnar med långbäddar. Från våra anläggningar gör vi över 600 kunder nöjda årligen, och det syns i de omdömen som våra kunder ger oss. Oavsett om du är ute efter en husbil eller husvagn med långbäddar kommer du hitta det hos oss. Välkomna!

Hobby-460 de luxe *Långbäddar *Truma-(2020)-1992649

Varför ska du välja Vincents i Varberg?

Vincents är Sveriges ledande förmedlare av begagnade husbilar och husvagnar. På våra två anläggninar i Varberg och i Kalmar förser vi årligen mängder med nöjda kunder husbilar och husvagnar med långbäddar. Vi sysslar enbart med förmedling vilket betyder att alla husbilar och husvagnar med långbäddar vi säljer är begagnade. 

Kvalitetssäkrade husbilar och husvagnar med långbäddar

Låt inte ordet begagnat avskräcka dig. Alla husbilar och husvagnar med långbäddar vi säljer hos oss genomgår gedigna kvalitéts kontroller och tester för att upprätthålla högsta möjliga kvalité. Vår varudeklaration testar fordonen på över 150 punkter. På så sätt kan vi upprätthålla hög kvalité på begagnade fordon. 

Det är lätt att köpa en begagnad husbil eller husvagn med långbäddar

Att köpa begagnade husbilar och husvagnar med långbäddar är inte svårt. Vårt mål är att förenkla processen för både säljare som köpare av fritidsfordon med långbäddar. I förmedlingsprocessen är vi den opartiska länken mellan köpare och säljare. Med över 20 års erfarenhet av att förmedla fordon med långbäddar har vi byggt upp ett tryggt system för båda parter. 

Våra kunniga och duktiga säljare är experter på fordon med långbäddar och finns med er genom hela processen tills dess att ni hittar en husbil eller husvagn med långbäddar som är rätt för er.

Bra att veta inför köpet

Vilken husbilsstorlek passar dig?

Hur stor husbil är lagom?

Plåtis, hel- eller halv integrerad husbil? Det är frågan. Vi hjälper dig ta reda på vilken typ av husbil som passar bäst för dig och dina behov!

Tips

Fem bra tips när du ska köpa husbil eller husvagn

Hur ska man tänka vid köp av husbil eller husvagn? Vi presenterar fem bra tips för dig som ska köpa din första husbil eller husvagn.

Begagnade husvagnar till salu i Kalmar-Ålem

Husbil eller husvagn: Vad passar bäst för dig?

Att välja mellan husbil eller husvagn är inte lätt. Det finns många faktorer som spelar in. I denna artikel hjälper vi hitta det som passar dig bäst!

Vanliga frågor om att köpa en begagnad husbil med långbäddar

  • Hur stor husbil får man köra med B-körkort?

Med ett B-körkort får du köra en husbil med totalvikt på max 3 500kg.

  • Hur mycket kostar det att äga husbil?

Baserat på ett femårsintervall beräknas årskostnaden för att äga en husbil till 121 466 kr enligt Husvagn och Campings räkneexempel.

  • Hur stor husbil behöver jag?

För två personer rekommenderar vi en plåtis, alternativt en mindre husbil under sex meter.
För fyra personer rekommenderar vi en halvingegrerad husbil.
För 5 eller fler personer rekommenderar vi en helintegrerad husbil.

  • Vad är en halvintegrerad husbil?

En halvintegrerad husbil innebär att förarhytten byggs av en biltillverkare och bodelen byggs i efterhand av husbilstillverkaren.

  • Vad är en helintegrerad husbil?

En helintegrerad husbil innebär att bodelen och bildelen byggs integrerat i ett och samma stycke.

  • Vad kostar en begagnad husbil?

Genomsnittspriset på en begagnad husbil är ungeför 750 000kr. Priset beror mycket på vilken typ, märke och modell av husbil det är.

  • Vilken husbil är mest prisvärd?

Ett populärt alternativ bland våra kunder är husbilar från Adria.

  • Vad kostar en husbil i skatt

På bilar som är tre år gamla eller äldre kostar skatten ungefär 6 000 kr – 9 000 kr årligen.
På bilar nyare än tre år kostar skatten mellan 15 000 kr – 30 000kr enligt Bonus Malus. Efter tre år minskar skatten.

  • Hur mycket kostar försäkring för en husbil?

Försäkring för en husbil kostar ungefär 6 000kr – 9 000kr beroende på försäkringsbolag.

  • När på året är det bäst att köpa husbil?

Under våren är det som bäst att köpa husbil då du då kan få den redo inför sommarens semester. Det är oftast under denna tiden som de flesta vill sälja sin husbil, vilket leder till fler alternativ på marknaden.

Vanliga frågor om att köpa en begagnad husvagn med långbäddar

1. Vilken begagnad husvagn är bäst?

Det går inte att säga att den ena begagnade är bättre än den andra. Mycket beror på era behov, önskemål och budget. En begagnad husvagn som är populär bland våra kunder är husvagnar från Adria.

2. Är det värt att köpa en begagnad husvagn?

Det korta svaret är ja. Det är värt att köpa en begagnad husvagn. Begagnade husvagnar är billigare och köper du av en husvagnsfirma som är speciallister på begagnat får du en vagn av hög kvalité till ett billigare pris än en fabriksny.

3. Vilken husvagn ska man köpa?

Fråga dig själv istället; Vad ska jag använda min husvagn till? Hur många är vi som ska använda husvagnen? Är det barn som ska använda husvagnen? Är det så att ni främst ska använda husvagnen på campingplatser fungerar de flesta vagnar. Om ni ska använda den under vintertid bör ni köpa en begagnad husvagn med Alde värmesystem. Är ni fler än fem som ska använda husvagnen bör ni överväga en större husvagn. Är ni endast två personer är en Hero Camper ett perfekt alternativ.

4. Hur gammal husvagn bör man köpa?

Hos oss hittar du endast begagnade husvagnar som inte är äldre än 12 år. Därför rekommenderar vi er att ni inte letar efter husvagnar äldre än 12 år. 

5. Är det skatt på husvagn?

Ja, du som ägare av en husvagn måste betala skatt för din husvagn.

6. Hur mycket kosar en husvagn i skatt?

Skatten på husvagnar är relativt billig och brukar ligga omkring 360kr per år.

7. Kontakta oss!

Om du har några frågor eller behöver ytterligare hjälp finns våra duktiga säljare nära till hands. Du kan kontakta oss via telefon och email – eller helt enkelt komma in till oss och säga hej. Vi ses!