Begagnade husbilar till salu nära Göteborg

Vincents Husbil & Husvagn i Varberg, 40 minuter från Göteborg, är valet för dig som vill köpa en husbil nära Göteborg. Vi har över 20 års erfarenhet av fordonsförmedling. Och det syns i de omdömen som våra kunder ger oss. Med över 480 recensioner och ett genomsnittligt betyg på 4,5/5 kan du med trygghet hitta din nästa husbil hos oss. Vår anläggning ligger 40 minuter söder om Göteborg vilket gör det perfekt för dig som vill hitta en begagnad husbil i Göteborgsområdet. Vi har haft ynnesten att leverera ett stort antal begagnade husbilar till Göteborgare genom åren. Vi ses på Vincents!

Begagnade husbilar till salu nära Göteborg

Varför ska du välja Vincents i Varberg?

Vi på Vincents är Sveriges ledande förmedlare av husbilar. Med branschens nöjdaste kunder är vi en förmedlare som går att lita på i vått och torrt. I förmedlingsuppdrag är vi den opartiska länken mellan köpare och säljare. På vår anläggning i Varberg söder om Göteborg har vi sålt fritidsfordon i över 20 år. Tack vare vårt stora utbud hittar du alltid en husbil som passar jus dig hos oss. 

Vincents är det trygga valet för dig som letar efter en begagnad husbil nära Göteborg. På vår 17 000kvm stora fordonsgård hittar du mängder av begagnade husbilar till salu nära Göteborg. Vi har husbilar i alla olika utföranden. Från husbilar med långbäddar, queensbed, integrerad till halvintegrerad. 

Kvalitétssäkrade begagnade husbilar till salu nära Göteborg

Alla husbilar som finns till salu på vår anläggning nära Göteborg genomgår gedigna tester och kontroller för att kvalitén ska upprätthållas och inga skavanker eller defekter missas. Tack vare branschens hårdaste kontroller är det möjligt för oss att sälja begagnade husbilar av hög kvalité.

Det ska vara lätt för göteborgare att köpa en begagnad husbil

Vi tycker att det ska vara lätt för Göteborgare att köpa en begagnad husbil. Oavsett om du bor i norra Göteborg eller södra Göteborg finns vi alltid 40 minuter söderut. Tack vare vår placering är vi det naturliga valet för människor som vill köpa husbil från Skåne i syd till Göteborg i nord. Vi ses!

Många som vill köpa en begagnad husbil vill inte köpa av privatpersoner då de inte kan erbjuda köparen den kvalité och de tester som vi kan erbjuda. Våra kunniga säljare nära Göteborg finns med dig och berättar och förklarar allt du kan tänkas behöva veta om att köpa och äga en husbil.

Västra Götalands tryggaste husbilsföretag

Vi vill att alla som bor i Västra Götaland ska ha möjlighet att handla begagnade husbilar från oss. Tack vare vårt fördelaktiga geografiska läge ligger vår anläggning lägligt för alla som bor i Västra Götaland. Med endast en kort bilfärd söderut hittar du ett brett utbud av husbilar från kända varumärken, modeller och planlösningar. 

Bra att veta inför husbilsköpet

Vilken husbilsstorlek passar dig?

Hur stor husbil är lagom?

Plåtis, hel- eller halv integrerad husbil? Det är frågan. Vi hjälper dig ta reda på vilken typ av husbil som passar bäst för dig och dina behov!

Tips

Fem bra tips när du ska köpa husbil eller husvagn

Hur ska man tänka vid köp av husbil eller husvagn? Vi presenterar fem bra tips för dig som ska köpa din första husbil eller husvagn.

html

Husbil eller husvagn: Vad passar bäst för dig?

Att välja mellan husbil eller husvagn är inte lätt. Det finns många faktorer som spelar in. I denna artikel hjälper vi hitta det som passar dig bäst!

Vanliga frågor om att köpa begagnad husbil nära Göteborg

  • Hur stor husbil får man köra med B-körkort?

Med ett B-körkort får du köra en husbil med totalvikt på max 3 500kg.

  • Hur mycket kostar det att äga husbil?

Baserat på ett femårsintervall beräknas årskostnaden för att äga en husbil till 121 466 kr enligt Husvagn och Campings räkneexempel.

  • Hur stor husbil behöver jag?

För två personer rekommenderar vi en plåtis, alternativt en mindre husbil under sex meter.
För fyra personer rekommenderar vi en halvingegrerad husbil.
För 5 eller fler personer rekommenderar vi en helintegrerad husbil.

  • Vad är en halvintegrerad husbil?

En halvintegrerad husbil innebär att förarhytten byggs av en biltillverkare och bodelen byggs i efterhand av husbilstillverkaren.

  • Vad är en helintegrerad husbil?

En helintegrerad husbil innebär att bodelen och bildelen byggs integrerat i ett och samma stycke.

  • Vad kostar en begagnad husbil?

Genomsnittspriset på en begagnad husbil är ungeför 750 000kr. Priset beror mycket på vilken typ, märke och modell av husbil det är.

  • Vilken husbil är mest prisvärd?

Ett populärt alternativ bland våra kunder är husbilar från Adria.

 

  • Vad kostar en husbil i skatt

På bilar som är tre år gamla eller äldre kostar skatten ungefär 6 000 kr – 9 000 kr årligen.
På bilar nyare än tre år kostar skatten mellan 15 000 kr – 30 000kr enligt Bonus Malus. Efter tre år minskar skatten.

  • Hur mycket kostar försäkring för en husbil?

Försäkring för en husbil kostar ungefär 6 000kr – 9 000kr beroende på försäkringsbolag.

  • När på året är det bäst att köpa husbil?

Under våren är det som bäst att köpa husbil då du då kan få den redo inför sommarens semester. Det är oftast under denna tiden som de flesta vill sälja sin husbil, vilket leder till fler alternativ på marknaden.