Fem fördelar med en plåtis

Plåtis eller husbil? 5 fördelar med en plåtis

Står du i valet och kvalet om du ska köpa en plåtis eller en större husbil? Här listar vi fem fördelar med en plåtis.

Vad är en plåtis?

En plåtis är en typ av husbil som kännetecknas av dess kompakta och smidiga design. Till skillnad från mer traditionella husbilar är en plåtis byggd på ett vanligt bilchassi. Till utseendet är plåtisen väldigt lik en större skåpbil. Denna smidiga designen gör plåtisen till ett perfekt val för de som söker en enklare resupplevelse då den inte tar mycket plats och är lätt att manövrera. Plåtisen erbjuder allt de som en traditionell husbil erbjuder som sovplats, kök, badrum och soffdel. Plåtisar är vanligvis kortare och brukar inte vara längre än sex meter. 

Storleken

Plåtisen är i en perfekt storlek för att få plats med alla de bekvämligheterna som du behöver när du ska ut och campa. Den är inte för liten, inte för stor.

I den lilla husbilen har du ofta en planlösning med tvärbädd eller höga långbäddar, ofta mellan 2-4 sovplatser, liten sittgrupp och kompakt toalett. Den nätta storleken gör att du får större frihet när det kommer till att bestämma sig för var du ska åka under din semester. Storleken är perfekt för två som vill utforska tillsammans.

Då plåtisen ofta inte är särskilt breda och långa gör det att de kan parkera på vanliga parkeringsplatser och i trånga utrymmen.

Smidighet och flexibilitet

Den låga vikten och storleken på plåtisar gör de enkla att hantera och transportera i trafiken. Vanligtvis är plåtisen under 6 meter vilket gör de smidiga att köra i städer, Du kan alltså använda husbilen som en vanlig personbil när du inte är ute på semesteräventyr.

Då plåtisen både erbjuder goda bekvämligheter, samtidigt som den är väldigt smidig att köra och parkera blir även flexibiliteten större med denna lilla husbil. Du kan både campa på en campingplats, ute i skogen eller på platser som är svåra att komma åt.

Så är du en person som vill ha det flexibelt och både gillar stadsmiljö och natur så är plåtisen verkligen något för dig.

Storlek och flexibilitet är fördel med plåtis

Kostnadseffektiva

Eftersom plåtis-husbilen är mindre och enklare än en vanlig, större husbil är den vanligtvis billigare att köpa och även att underhålla. Det är oftast enklare reparationen som behöver göras om plåtisen kommer till skada.

Dessutom kan plåtisar ha lägre bränsleförbrukning än hos större och tyngre husbilar. De plåtisar som går under 6 meter kan färdas över broar och färjor som vanlig personbil vilket också gör avgifterna för en plåtisen billigare än för en större husbil över 6 meter.

Plåtisar är bränslesnåla

Robust konstruktion

Plåtisar byggda av robusta material så som stål och aluminium, vilket gör dem hållbara och tåliga. Detta gör att de upplevs som trafiksäkra. De klarar långa resor och kan hantera olika väderförhållanden. Den robusta konstruktionen gör att du kan köra i lite tuffare terräng med ditt fordon.

Perfekt för varma dagar

Plåtisen är verkligen anpassad för varmare dagar. Tänk dig att du vill laga mat en varm sommardag. Då kan du öppna upp den stora sidodörren och få känslan av frihet där du står och lagar mat, med kanske havet som utsikt.

När du sedan vill lägga dig för att läsa en spännande bok i sängen kan du öppna upp de stora dubbeldörrarna bak vid sängarna och få känna en härlig vindpust mot dina kinder.

Tänk dig att också göra detta det första du gör när du vaknat upp på morgonen. Öppnar upp dubbeldörrarna vid sängen, där du ligger nerbäddad, nyvaken. Du blundar och får en strimma solljus som träffar ditt ansikte. Underbart!  

Sammanfattning

Det finns flera fördelar med plåtisen. Storleken på plåtisen gör att alla bekvämligheter får plats, men samtidigt kan du ta sig enkelt och smidigt mellan olika platser, från stad till äventyr i naturen.

Den lilla campingbilen är billigare att både köpa och att använda än större husbilar och den robusta konstruktionen på plåtisen kan göra dig säker i trafiken.

Plåtisen är en perfekt husbil att använda varma sommardagar då dess stora skjutdörr och dubbeldörrar bak erbjuder dig en väldigt bra vädringsmöjlighet i fordonet.

Förutom Plåtisar säljer vi även andra fina begagnade husbilar.

Fånga fördelarna

Utnyttja fördelarna med en plåtis och se vilka som vi har till salu idag.

Mateusz Gregus

Mateusz Gregus

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!
Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs