Begagnade plåtisar och camper vans till salu 

Plåtis, camper van, van, liten husbil, husbil plåtis… kärt barn har många namn. Plåtis husbilar är ett populärt val för de som gillar camping och utomhusaktiviteter, utan besväret med en husbil i full storlek. Att det har blivit så populärt de senaste åren är av flera anledningar. En av de främsta anledningarna är dess flexibilitet och mångsidighet. Vincents förmedlar, köper in och säljer många plåtisar om året, och vi har alltid kunder som vill köpa. Se vilka begagnade plåtisar och vans vi har till salu och börja ditt nya äventyr redan idag!

Plåtisar till salu hos Vincents Husbil & husvagn
Vad är en Plåtis?

Vad är en Plåtis/Campervan?

Plåtis, van, camper, campervan, skåpbils-husbil, liten husbil… Kärt barn har många namn. För gemeneman är plåtis ett relativt okänt begrepp ifall du är helt ny i husbilsvärlden. Plåtis är ett samlingsnamn för små husbilar som är byggda som en skåpbil. Skillnaden mellan en skåpbil och en plåtis är att i plåtisen är förvaringsutrymmet ombyggt till en bodel. Tack vare en smidig och välplanerad interiör får du alla bekvämligheter som du får i en större husbil. I korta drag, en skåpbil där du kan bo, leva, sova och laga mat.

Vad finns det för fördelar med en plåtis/campervans?

Fördelarna med plåtisar är många. En fördel som många ägare uppskattar är dess lilla storlek. Det är mycket jobb med en större husbil. Man kan inte ta sig fram överallt, den drar mer bensin och kan vara svår att parkera. Med en liten plåtis slipper du dem problemen. Tack vare dess lilla storlek är det lätt att ta sig fram, du kan köra den på ditt vanliga B-körkort och den har en robust konstruktion. Det är ett perfekt mellanting mellan personbil och husbil.

Vad finns det för fördelar med en plåtis som är en liten husbil?
Plåtis funkar lika bra i vintertid som sommartid

En husbil som fungerar i alla årstider

Plåtisar är tåliga husbilar som går lika bra att använda på vintern som sommaren. Tack vare dess robusta konstruktion klarar den vinterväglag lika bra som en vanlig skåpbil gör. Under vintertid bör du dock försäkra dig om att vattenledningarna är ordentligt isolerade så de inte fryser igen. Det kan göra stor skada.

Har du en plåtis som du vill sälja?

Har du en plåtis som du inte använder? Eller kanske vill du byta upp upp dig till en nyare? Då har du hittat rätt! Vi på Vincents älskar plåtisar, och så gör även våra kunder! Tack vare denna stora efterfrågan har vi endast 8% förmedlingsavgift för dig som vill sälja din plåtis!

Har du en plåtis du vill sälja? Vi säljer den åt dig!
Plåtis är en perfekt liten husbil för två personer eller mindre familjer

Liten husbil som är perfekt för två

Plåtisen är mindre och mer kompakt än en vanlig husbil, vilket gör den perfekt för två personer. Den lilla husbilen är vanligtvis mer minimalistiska och fokuserar på funktionalitet och praktiskt användande av utrymmen, medan större husbilar vanligtvis har mer omfattande inredning och fler bekvämligheter.

Vi säljer begagnade plåtisar/campervans från de populäraste tillverkarna

Ingen är den andra lik, och alla erbjuder unika egenskaper som passar vissa bättre än andra. Det är ingen nyhet för de flesta att plåtisar har rönt stor popularitet under de senaste åren, och det syns längs våra vägar! Är du ny inom husbilsvärlden är det inte lätt att veta vad som skiljer tillverkarna åt, och vilka likheter som finns. Därför har vi listat de nio populäraste tillverkarna av plåtisar, för att göra ert val enklare!

Hymer husbil och husvagn till salu

Hymer

En vägvisande pijonär för campingbranchen! Med hög komfort, innovativ teknik och nytänkande karossuppbyggnad får du med Hymer ett förstklassigt resande. Välj mellan ett stort utbud av modeller, planlösningar och nödvändigheter – allt efter tycke och smak.

Globecar plåtis till salu

Globecar

Globecar och Pössl tillhör samma koncern och byggs i samma tyska fabrik. Bortser man från de olika träslagen och textilerna är dem i stort sett likadana. 

Pössl husbil till salu

Pössl

Det mest väletablerade plåtis-märket på marknaden! Här ligger fokus på friluftsliv, enkelhet och smidighet. Pössl har dessutom varit något av en trendsättare för standarden av fabriksbyggda plåtisar.

Rapido husbil till salu

Rapido

Varje modell av Rapido är varsamt inredd med fransk elegans och ett materialval som skapar en ombonad känsla. 

Plåtisar från Roadcar till salu

Roadcar

Kan det vara marknadens mest prisvärda plåtis? Roadcar fokuserar på enkelhet, prisvärdhet och väl genomtänka lösningar. 

Sunlight husbil till salu

Sunlight

Här presenteras en uppstickare som under det senaste årtiondet gjort succé. Sunlight har den ultimata blandningen av enkelhet, praktik och funktion till ett oslagbart pris har tagit marknaden med storm.

Sun living husbil till salu

Sun Living

Sun Living är Adrias lillebror! Med sina innovativa planlösningar är detta ett märke att räkna med. Dem har ett originellt tänkande med en enklare design och utrustningsnivå än vad sin storebror Adria erbjuder,

Van Tourer husbil till salu

Van Tourer

I denna plåtis slås du av moderna träslag, noggrant utvalda textiler och variationer av planlösningar som passar de flesta. Van tourer ägs av EuroCaravaning och tillverkas i Knaus fabriker. 

La Strada husbil till salu

La Strada

Låt oss presentera en av marknadens absolut mest välbyggda plåtisar, La Strada! Med toppkvalité och noggrannhet tillverkas dessa tyskbyggen för att tillfredsställa alla våra behov. 

Bra att veta

Plåtis är en perfekt liten husbil för två personer eller mindre familjer

Plåtis: En liten husbil för två

Plåtis-husbilarna är ett populärt val för de som gillar camping och utomhusaktiviteter, utan besväret med en husbil i full storlek.

Plåtis husbil är en liten husbil som rönt stor popularitet

Plåtis husbilar: Populära husbilar i ett litet format

Plåtis husbil är ett populärt val för de som gillar camping och utomhusaktiviteter. Vi har listat de bästa tillverkarna av plåtisar – för att göra ditt val enklare!

html

Plåtis eller husbil? Fem fördelar med en plåtis

Står du i valet och kvalet om du ska ha en plåtis eller en större husbil? Här listar vi 5 fördelar med en plåtis.

Vanliga frågor och svar om plåtisar

Hur mycket kostar en begagnad plåtis?

Det är svårt att sätta ett exakt pris på vad en plåtis kostar. Det finns många variablar och aspekter som spelar in. Men ett ungefärligt pris är mellan 400 000 till 600 000 SEK.

Varför en husbil under sex meter?

Fördelarna med en kort husbil är att den är lättkörd, lätt att komma fram med och kan användas mer eller mindre som en personbil. En mindre husbil väger oftast mindre vilket gör att du kan köra den på ett B-körkort.

Vilka planlösningar är vanliga i plåtisar?

Den vanligaste planlösningen är långbäddar eller tvärbädd.

Hur många bäddar finns i en plåtis?

Vanligtvis finns det mellan 2-3 bäddar, men avvikelser förekommer.

Hur stora är plåtisar?

Plåtisar är korta husbilar som sällan är längre än sju meter. Den vanligaste längden är mellan fem till sex meter. Dess lilla storlek påverkar även totalvikten på husbilen. En plåtis väger sällan mer än 3 500 kg

Vilket körkort behövs för en plåtis?

Det enkla svaret är om du har B-behörighet får du köra en som har högsta totalvikt på 3 500 kilo. Men undantag finns. 

Vilken är den bästa plåtisen?

De bästa tillverkas av Hymer, Globecar, Pössl, Rapido, Roadcar, Sunlight, Sunliving, Van Tourer och La Strada

Vart köper jag en plåtis?

Hos Vincents Husbil & Husvagn i Varberg och i Kalmar hittar du flertalet begagnade, kvalitétsäkrade plåtisar till salu.

Vilken är den billigaste begagnade plåtisen?

Priserna på plåtisar skiljer sig mycket. Det är svårt att säga vilken som är billigast. Det bästa sättet är att se vilka vi har till salu och sedan filtrera billigast till dyrast.

Vad finns för inredning i en plåtis?

I en plåtis hittar du alla bekvämligheter som finns i en vanlig husbil. Baktill hittar du sovdelen där du även har god förvaring undertill. I mellersta delen hittar du köksdelen. I köksdelen hittar du vanligvis en tvålågig spis, kylskåp med frysfack samt en sink. Snurra runt ett varv så har du även toaletten. Längre fram i bilen hittar du soffgruppen. Plåtisar har oftast vändbara pilotstolar som gör att fler kan sitta vid soffgruppen.

Finns det cykelställ på plåtisar?

Cykelställ är ett bra komplement. Det går att montera på i efterhand om du inte har det idag.