Plåtis i skog på hösten

5 fördelar med att sälja ditt fritidsfordon på hösten

Hösten är en tid då löven faller från träden, temperaturen sjunker och dagarna bli kortare. Många människor associerar hösten med att stanna inomhus och förbereda sig för den kommande vintern. Men för dig som äger en husbil eller husvagn kan hösten faktiskt vara en idealisk tid att överväga att sälja ditt mobila hem.

Men bara för att den fantastiska svenska sommarsäsongen är över så tar inte försäljningen av husbilar eller husvagnar tar slut för det. Faktum är att många faktiskt söker aktivt efter husbil eller husvagn just inför höst och vinter. För en del lockar den vackra årstiden att campa i med svalare väder och de färgglada löven som skiftar i en palett av rött, orange och gult. Dessutom är det mindre trängsel på ställ- eller campingplatser och priser kan vara lägre då hösten anses som lågsäsong för camping. Andra söker fordon inför sina vinterresor eller för att ha som förvaring.

Går du i tankarna att sälja din husbil eller husvagn? Kanske vill du uppgradera eller köpa mindre? Här nedan listar vi 5 fördelar med att sälja ditt fordon under hösten.

1. Mindre konkurrens på hösten?

Antalet tillgängliga husvagnar eller husbilar på marknaden kan bli lägre under hösten eftersom de flesta människor tenderar att sälja sina fordon under vår och sommar, då det oftast då är större efterfrågan på att snabbt köpa ett fritidsfordon för att komma ut under sommarmånaderna. Detta resulterar i att det under höstens period blir mindre konkurrens om potentiella köpare och detta kan öka chanserna att hitta en köpare snabbare. Du får dessutom också använda fordonet en sista säsong innan det är dags att säga hej då till din pärla.

Köpare under hösten kan vara mer benägna att fatta snabba beslut, särskilt om de vill använda husbilen eller husvagnen för kommande helger eller semester under höstens spektakulära färgspel. Vi har Sveriges störtsta spekulationsregister och vi jobbar stenhårt att hitta rätt köpare för just ditt fritidsfordon. Vi har kunnig personal som guidar dig genom hela förmedlingsprocessen. 

Blockljus i led till husbil eller husvagn

2. Undvik lageringsproblem

Genom att lägga ut ditt fritidsfordon innan vintern behöver du inte oroa dig för att hitta lämplig vinterförvaring och du slipper då lagringsavgifter. Du slipper dessutom att ta hand om vintersäkring av fordonet. Hos Vincents gör vi gedigen vintersäkring av alla fordon som finns till salu hos oss. Fordonet står dessutom på vår uppställningsplats som är inhägnad, larmad och kameraövervakad.

3. Chans till försäljning innan vintern

Genom att lägga ut din husbil eller husvagn till försäljning under hösten har du chansen att få fordonet sålt innan vintern. Du kan då undvika den potentiella värdeminskning som kan inträffa under vintermånaderna. Att sälja före vintern innebär att ditt fordon kommer ha mindre slitage, vilket kan göra det mer attraktivt för köpare.

4. Extra pengar för semester och ekonomisk planering

Att sälja ditt fordon på hösten kan ge dig ytterligare pengar för att njuta av kommande semesterperioder. Eller varför inte dra i väg på en härlig resa under höst/vinter för en del av de pengarna som du tjänat in på försäljningen. Att sälja före vintern kan också hjälpa dig att fördela medlen från försäljningen till andra ekonomiska mål eller utgifter för året efter.

5. Tidsbesparing

Att sälja en husbil kan kräva mycket tid och ansträngning. Det innebär att skapa annonser, svara på förfrågningar, visa fordonet och hantera pappersarbete. Genom att anlita en förmedlare kan du frigöra egen tid och energi, vilket är särskilt värdefullt under just hösten när andra åtaganden kan vara intensiva efter sommarens semester. Är det dessutom så att du är ute efter att uppgradera ditt fordon så har du också tid att under hösten att ägna dig åt att undersöka efter den perfekta ersättaren. Du får en bra start för att investera i en ny modell inför nästa säsong. Hos oss kan du göra inbyte om du har hittat ditt drömfordon i vårt stora utbud av husbilar och husvagnar.

Tänk på att dessa fördelar kan variera beroende på den aktuella marknadssituationen och andra faktorer. Det är alltid viktigt att göra en egen noggrann bedömning innan du bestämmer dig för att sälja din husbil eller husvagn. Det kan vara bra att rådfråga våra erfarna säljare för att få ytterligare insikter och råd kring försäljningen av just ditt fritidsfordon. Våra säljare ha goda kunskaper om prisnivåer och köparnas preferenser vilket kan hjälpa dig få en framgångsrik försäljning.

Kontakta oss redan idag!

Har du frågor? Då är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

Martina Sandström

Martina Sandström

Digital kommunikatör

Förmedla din husbil eller husvagn idag!

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att hitta en ny ägare till er husbil eller husvagn!

Roliga campingmisstag från våra kunder

Roliga campingmisstag från våra kunder

Campingresor kan vara fyllda av härliga minnen och äventyr men ibland inkluderar de också roliga misstag som gör resan minnesvärd. Vissa händelser kan vara jobba i stunden men bli roliga och något att skratta åt efter en tid. Vincents Husbil & Husvagn vill dela några underhållande berättelser från våra kära kunder.

Fortsätt läs
Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

Härliga äventyr: En husbilsresa genom Europa

För några år sedan köpte Bo och hans fru en husbil från Vincents Husbil & Husvagn. Under våren förra året begav de sig ut på en oförglömlig husbilsresa till det vackra landet Portugal. Här berättar Bo om deras resa fylld med spännande äventyr, fantastiska platser och oväntade utmaningar.

Fortsätt läs