Sälj husbilen: Vincent förklarar

Sälj husbilen med experthjälp: Vincent förklarar

Känner du att det är läge att sälja husbilen eller husvagnen – eller vill passa på att byta till en annan modell? Oavsett finns stora fördelar med att ta hjälp av en expert som ser till att du får ut mesta möjliga av affären.

Vincents i Varberg är landets ledande husbils- och husvagnsförmedlare och har tack vare tjugo års erfarenhet i fritidsbranschen skapat rutiner som gör att såväl köpare som säljare kan känna sig trygga.

– Jag vågar säga att det inte finns något bättre sätt att köpa eller sälja begagnat än via Vincents, säger Vincent Schaffler, grundare till Vincents Husbilar och Husvagnar i Varberg.

I dagsläget erbjuder Vincents två olika säljlösningar:

Förmedling av objektet. Arvode från 8 %. Det här alternativet ger ägaren av objektet bäst betalt, men pengarna dyker upp på kontot först efter avslutad försäljning (försäljningstiden varierar från objekt till objekt).

Vincents köper objektet. Ett mindre lönsamt alternativ, men bra för den som snabbt vill bli av med sitt objekt. Betalning sker inom ett dygn (datum räknas från avslutad inbyteskontroll hos Vincents).

Kanske har du svårt att besöka Varberg personligen? Inga problem. Tack vare Vincents Service Center kan du välja att lämna ditt objekt på någon av de utvalda Mekonomen-verkstäderna. En enklare kontroll av fordonet görs på plats innan det transporteras till Vincents i Varberg för fullständig kontroll.

– Vi börjar med att göra ett fukttest. Tyvärr är det även många bra bilar som har fuktproblem. När vi konstaterat att det inte finns någon fukt gör vi en extremt noggrann kontroll som tar drygt fem timmar per bil, där vi går igenom allt, verkligen allt, för att kunna lämna en komplett varudeklaration för varje enskilt fordon. Det är viktigt med transparens och vi chansar aldrig, säger Vincent.

Vad skiljer Vincents från konkurrenter?

Till skillnad från många andra husbils- och husvagnsförsäljare har Vincent valt att satsa på enbart begagnade objekt. Han är mån om att varje enskild säljare ska känna att företaget gör allt för att få just deras fordon sålt. På den inhägnade och kameraövervakade gården precis vid vältrafikerade E6:an finns runt 100 fordon uppställda. Men de står inte kvar speciellt länge. Begagnatmarknaden är hetare än någonsin, inte minst sedan många börjat fundera på vad man ska göra under semestern.

Lägg därtill den svenska kronans dåliga kurs i kombination med ökade skatter på nya husbilar som gör att nya fordon blivit allt dyrare att äga och det blir tydligt att en begagnad husbil eller husvagn framstår som en optimal lösning. Att Vincents Husbil & Husvagn dessutom erbjuder köparen såväl finansiering som garantier gör det både lättare och säkrare att sälja sitt fordon via förmedlingen jämfört med att försöka sälja sin ögonsten privat.

– Vi är så pass trygga med vårt sätt att arbeta att vi gjort en jämförelseenkät med över tjugo frågor som man kan ladda hem från vår hemsida, som vi uppmanar kunder att ställa till andra försäljare och handlare när det är dags att sälja. Vi är inte rädda att bli jämförda med vem som helst, säger Vincent.

Upptäck Vincents förmedling

Vincents förmedlingstjänst är den mest eftertraktade i landet. Med över 20 års erfarenhet av förmedling vågar vi med lätthet säga att vi vet vad vi gör.
Mateusz Gregus

Mateusz Gregus

Digital kommunikatör

Värdera ditt fordon gratis idag!
Med Vincents nya värderingsverktyg kan du helt kostnadsfritt få en värdering av din husbil eller husvagn på bara några minuter. Du fyller in ditt fordons registreringsnummer och miltal och våran pricksäkra värderingsverktyg gör restan av jobbet!